Σε ένα μάλλον υποτονικό καλοκαίρι για τις ομάδες της Α2, την παράσταση κλέβουν μέχρι στιγμής οι κινήσεις που γίνονται στη Β’ Εθνική. Βλέπετε, η μεταγραφή του Κώστα Οικονομόπουλου στο Παλαιό Φάληρο ανέβασε ακόμα περισσότερο τον αριθμό των παικτών που “κατέβηκαν” από την Basket League και την Α2, για να παίξουν στην τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία. Πλέον η λίστα περιλαμβάνει 19 παίκτες! Και έχουμε ακόμα Ιούλιο…

Την ίδια ώρα που στην Α2 έχουν μετακινηθεί (επίσημα τουλάχιστον) συνολικά μόνο 15 παίκτες της κατηγορίας και άλλος ένας κατέβηκε από την Basket League (Μολφέτας), στη Β’ Εθνική υπάρχουν ομάδες που έχουν ολοκληρώσει το ρόστερ τους. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι βέβαια ο Πανιώνιος, ο οποίος έχει τελειώσει από την 1η Ιουλίου όλες τις κινήσεις του, αποκτώντας οκτώ παίκτες από την Α2!

Από την Α2 ψώνισαν ακόμα ο Μίλωνας και ο ΑΟ Μυκόνου στον 1ο όμιλο, το Παλαιό Φάληρο στο 2ο, η Δόξα Λευκάδας στον 3ο και οι ΔΕΚΑ, ΧΑΝΘ στον 4ο. Και έπεται φυσικά και συνέχεια, καθώς υπάρχουν ομάδες που διαθέτουν πολλά χρήματα για μεταγραφές (ΑΟ Μυκόνου, Βίκος), ενώ κάποιοι παίκτες έχουν “κλείσει”, αλλά ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί.

Διαβάστε αναλυτικά ποιοι παίκτες έχουν “κατέβει” από την Basket League και την Α2 στη Β’ Εθνική. Στη λίστα περιλαμβάνονται μόνο οι μεταγραφές που έχουν ανακοινωθεί…

1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

  • ΜΙΛΩΝΑΣ (3): Φώτης Ζούμπος (Απόλλωνας Πάτρας, Basket League), Πέτρος Μελισσαράτος (Τρίτωνας, Α2), Γιάννης Δημάκος (Τρίτωνας, Α2)
  • ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ (2): Τάσος Σπυρόπουλος (Λάρισα, Basket League), Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης (Καρδίτσα, Α2)

2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

  • ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (8): Δημήτρης Βεργίνης (Καρδίτσα, Α2), Στέλιος Χάλαρης (Καρδίτσα, Α2), Τάσος Αντωνάκης (Τρίτωνας, Α2), Αντώνης Μάντζαρης (Τρίτωνας, Α2), Στάθης Παπαδιονυσίου (Χαρίλαος Τρικούπης, Α2), Γιάννης Σαχπατζίδης (Χαρίλαος Τρικούπης, Α2), Χρήστος Σκάνδαλος (Πανερυθραϊκός, Α2), Σάββας Τζουγκαράκης (Παγκράτι, Α2)
  • ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (1): Κώστας Οικονομόπουλος (Κολοσσός Ρόδου, Basket League)
  • ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ (1): Γιάννης Καραμαλέγκος (Τρίτωνας, Α2)

3ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

  • ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (2): Δημήτρης Χείλαρης (Χαρίλαος Τρικούπης, Α2), Σωτήρης Ντόβας (Φίλιππος Βέροιας, Α2)

4ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

  • ΔΕΚΑ (1): Δημήτρης Σουτζόπουλος (Φίλιππος Βέροιας, Α2)
  • ΧΑΝΘ (1): Κώστας Βλάσιος (Χαρίλαος Τρικούπης, Α2)