Η Β’ Εθνική ξεκινά σήμερα με την τρίτη τη τάξει κατηγορία των εθνικών πρωταθλημάτων να είναι φέτος αρκετά ενδιαφέρουσα με πολλούς φέτος να την θεωρούν ίσως και πιο δυνατή από την Α2.

Το ενδιαφέρον φυσικά στρέφεται στις ομάδες που έχουν το ρόλο του φαβορί στη φετινή σεζόν, με τον Ιωνικό που παρουσίασε ένα ιδιαίτερα ελκυστικό πρόσωπο στο Κύπελλο Ανδρών, να αντιμετωπίζει τον Πανερυθραϊκό στο κλειστό της Νέας Ερυθραίας, με τις δύο ομάδες να θέλουν να ξεκινήσουν με θετικό τρόπο την φετινή σεζόν.

Οι δύο ομάδες που έχουν μακρινά ταξίδια είναι ο Διαγόρας Δρυοπιδεών και ο Πανελευσινιακός, με τους νεοφώτιστους από το Αιγάλεω να πηγαίνουν στην Κρήτη προκειμένου να αντιμετωπίσουν το Ηράκλειο, με την κρητική ομάδα να θέλει να ξεκινήσει με νίκη προκειμένου να επανέλθει ξανά στην Α2, ενώ ο Πανελευσινιακός αντιμετωπίζει τον Ιπποκράτη Κω των προβλημάτων με το κλειστό του νησιού που ανάγκασε τους παίκτες να κάνουν αρκετές προπονήσεις σε ανοιχτά γήπεδα.

Ενδιαφέρον φυσικά υπάρχει και στο κλειστό της Μάνδρας, όπου η τοπική ομάδα αντιμετωπίζει τον ΕΦΑΟΖ, με τις δύο ομάδες να αποτελούν σταθερές δυνάμεις της κατηγορίας και να έχουν διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος του κορμού τους σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Το Παγκράτι φιλοξενεί στο Μετς το Κορωπί, με τις δύο ομάδες να έχουν υψηλές βλέψεις για τη νέα σεζόν και να είναι από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν τις θέσεις που μπορούν να δώσουν την άνοδο στην κατηγορία.

Αγώνες φυσικά έχουν και οι νεοφώτιστοι της κατηγορίας, με την Δάφνη Δαφνίου να κάνει την παρθενική της εμφάνιση στην Β’ Εθνική κόντρα στον Πρωτέα Βούλας στο κλειστό Γ. Γεννηματάς, ενώ δύσκολη έξοδο έχει και ο Ίκαρος Ν. Σμύρνης κόντρα στην ΑΕΝ Κηφισιάς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 1ης αγωνιστικής:

Κω 17.00 Ιπποκράτης-Πανελευσινιακός Ρίζος-Κουτσοδήμος
Δ. Βικέλας 17.00 ΑΕ Ν. Κηφισιάς-Ίκαρος Ν. Σμύρνης Διμπινούδης-Μαραμής (Φαλούκας)
Στ. Καλαϊτζής 17.00 Πανερυθραϊκός-Ιωνικός Ν. Ζακεστίδης-Τσολάκος (Σταύρου)
Γ. Γεννηματάς 17.00 Πρωτέας Β.-Δάφνη Δ. Μπούκας-Στρέμπας (Πετράκης Μ.)
ΔΑΚ Κορίνθου 17.00 Κόρινθος-Τρίτων Κυριακόπουλος-Νάστος (Ζερδεβάς)
Μετς Α 17.00 Παγκράτι-Κορωπί Θεοδωρόπουλος-Πολυχρόνης (Ζερβούδης)
Δύο Αοράκια 17.00 Ηράκλειο-Διαγόρας Δρ. Τσακαλογιάννης-Καμήτσος (Μαγκανάς)
Μάνδρας 17.00 Μανδραϊκός-ΕΦΑΟ Ζωγράφου Καραβίτης-Μηλαπίδης (Δραμεσιώτης)