Η ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ. σημείωσε τη νίκη της 14ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής, καθώς επικράτησε εύκολα του Έσπερου, κάλυψε τη διαφορά με την οποία είχε ηττηθεί στον 1ο γύρο και πλέον βάζει πλώρη για άνοδο. Οι εκπλήξεις της ημέρας (6/2) καταγράφηκαν πάντως στο 2ο όμιλο.

Πρώτη και μεγαλύτερη αυτή που έκανε ο Άρης Νίκαιας στα Χανιά, όπου νίκησε για 2η φορά φέτος τον φιλόδοξο ΑΟΚ. Τεράστιο “διπλό” σημείωσε βέβαια και ο ΟΦΗ στα Ιλίσια, ενώ σπουδαία νίκη πέτυχε και ο Κρόνος απέναντι στον Πανιώνιο, την ώρα που η Μεγαρίδα και το Αιγάλεω συνέχιζαν (εύκολα ή δύσκολα) τα νικηφόρα σερί τους.

Η αποτίμηση σε επίπεδο ομάδων έγινε. Τώρα είναι η σειρά των κορυφαίων. Διαβάστε παρακάτω ποια ήταν η καλύτερη πεντάδα της 14ης αγωνιστικής στους δύο νότιους ομίλους της Β’ Εθνικής σύμφωνα με το basketblog.gr. Ακολούθως μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις επιλογές σας για τον MVP και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Λευτέρης Καραλευθέρης (ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ.)

Το… μηχανάκι της ΦΕΑ ξεσάλωσε στο ντέρμπι του 1ου ομίλου. Ο Καραλευθέρης πέτυχε 31 πόντους (νέο ατομικό ρεκόρ στην κατηγορία) με οκτώ εύστοχα τρίποντα στην άνετη νίκη της ομάδας του επί του Έσπερου, δείχνοντας από το 1ο δεκάλεπτο (μαζί με τον επίσης εξαιρετικό Αλέξανδρο Στεργιάκη) το δρόμο στους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Παράλληλα, ο 23χρονος γκαρντ ανέβηκε και στην 3η θέση του πίνακα των σκόρερ του 1ου ομίλου. Έπειτα από 13 αγώνες έχει 231 πόντους και 17,8 κατά μέσο όρο.

2. Ραφαήλ Πεταλάς (Άρης Νίκαιας)

Έχει… πάρει φωτιά τις τελευταίες αγωνιστικές ο 26χρονος γκαρντ. Δύο εβδομάδες μετά τους 26 πόντους που πέτυχε στη νίκη του Άρη Νίκαιας επί των Μελισσίων (23/1), ο Πεταλάς έβαλε 27 την Κυριακή (6/2) και οδήγησε την ομάδα του σε θρίαμβο επί των Χανίων με 89-85 μέσα στην Κρήτη, σε ένα ματς στο οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμα και με 18 πόντους διαφορά στο 23’! Η αναλυτική στατιστική του στο συγκεκριμένο ματς: 27 πόντοι (οι 16 στο 2ο ημίχρονο), 3/3 βολές, 3/6 δίποντα, 6/7 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος και +29 στο σύστημα αξιολόγησης σε 35’24’’. Άξιο αναφοράς είναι και κάτι άλλο: Έχει 20 πόντους κατά μέσο όρο στις τέσσερις νίκες του Άρη στο πρωτάθλημα!

3. Νίκος Μποχωρίδης (ΟΦΗ)

Ο ΟΦΗ σημείωσε την πιο σημαντική φετινή νίκη του στο πρωτάθλημα και σίγουρα δεν θα το είχε καταφέρει χωρίς τον Νίκο Μποχωρίδη. Ο 32χρονος γκαρντ ανέλαβε δράση στην επίθεση, πέτυχε 24 πόντους (φετινό ρεκόρ για τον ίδιο στο πρωτάθλημα) με δύο εύστοχα τρίποντα και βοήθησε την κρητική ομάδα να νικήσει στην Αθήνα τον Ηλυσιακό 67-64 και να πάρει τεράστια βαθμολογική ανάσα έπειτα από δύο διαδοχικές ήττες και τη μακρά απραξία, λόγω των τριών απανωτών αναβολών των αγώνων του.

4. Γιάννης Βαβάτσικος (ΝΕΟΛ)

Ο ΝΕΟΛ είχε πολύ μεγάλη ανάγκη μία νίκη αυτή την Κυριακή έπειτα από πέντε ήττες στη σειρά. Την πέτυχε λοιπόν, σε μία δύσκολη έδρα (στην Κόρινθο), απέναντι σε έναν ΚΑΟΚ, που είχε για πρώτη φορά στη σύνθεση της τον Νίκο Λιακόπουλο! Κι όμως η ομάδα του Ληξουρίου πήρε ο σπουδαίο “διπλό” (81-73), με τον Γιάννη Βαβάτσικο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό. Ο 31χρονος φόργουορντ πέτυχε 16 πόντους με 2/3 βολές, 7/13 δίποντα, 0/1 τρίποντο και πρόσθεσε ακόμα στη στατιστική του 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 λάθος και +21 στο σύστημα αξιολόγησης.

5. Χρήστος Πετροδημόπουλος (ΑΕΝΚ)

Τι κι αν διανύει το 42ο έτος της ζωής του… Ο Χρήστος Πετροδημόπουλος αποδεικνύει στην Κηφισιά ότι τα πόδια του αντέχουν ακόμα και βοηθάει την ΑΕΝΚ να πετυχαίνει νίκες σαν αυτή επί του Εθνικού (85-79), που μπήκε στο 2ο γύρο του 1ου ομίλου ενισχυμένος με τον Φώτη Βασιλόπουλο και τον Χρήστο Σιδέρη! Ο πολύπειρος σέντερ έβαλε 16 πόντους με τέσσερα εύστοχα τρίποντα, παίζοντας μεγάλο ρόλο στην επικράτηση της ομάδας του. Έπειτα από 13 αγώνες είναι ο 3ος σκόρερ της ΑΕΝΚ με 12 πόντους ανά αγώνα.

Προπονητής: Γιώργος Μάνταλος (ΝΕ Μεγαρίδας)

Η Μεγαρίδα ξεπέρασε άλλο ένα εμπόδιο στο δρόμο της προς την Α2. Και το έκανε μάλλον απρόσμενα εύκολα. Πήγε στη Βούλα για να αντιμετωπίσει τον Πρωτέα, μία ομάδα που μέχρι την Κυριακή (6/2) είχε ρεκόρ 4-0 με 17 πόντους διαφορά κατά μέσο όρο στο γήπεδό της. Και έφυγε από εκεί με ένα εύκολο “διπλό” με 69-58, έχοντας προηγηθεί ακόμα και με 18 πόντους διαφορά στην 4η περίοδο. Ο Γιώργος Μάνταλος συνηθίζει να δίνει όλα τα credits στους παίκτες του μετά τις νίκες. Προφανώς, βέβαια, αξίζει πολλά και ο ίδιος για μία ομάδα που έχει ρεκόρ 12-1 στο 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής και κερδίζει τους αγώνες της με διαφορά 10,5 πόντων κατά μέσο όρο.

Poll Maker

Poll Maker