Η 12η αγωνιστική στους δύο νότιους ομίλους της Β’ Εθνικής περιείχε εκπλήξεις, “κλειστά” παιχνίδια, αλλά και αναβολές. Συγκεκριμένα, διεξήχθησαν 10 από τα 13 παιχνίδια, με το “διπλό” της Αχαγιάς ‘82 στο Ληξούρι και της ΦΕΑ στην Πεντέλη, μαζί με τη νίκη του Έσπερου επί του Πανελευσινιακού να ξεχωρίζουν στον 1ο όμιλο.

Στο 2ο όμιλο δεν υπήρξαν μεγάλες εκπλήξεις. Η ΝΕ Μεγαρίδας πήρε πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 85-65 το παιχνίδι με τον ΑΟΚ Χανιά, ενώ σημαντικές νίκες σημείωσαν ακόμα το Παλαιό Φάληρο και ο Ηλυσιακός.

Διαβάστε ευθύς αμέσως ποια ήταν η καλύτερη πεντάδα της 12ης αγωνιστικής στον 1ο και στο 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής σύμφωνα με το basketblog.gr. Ακολούθως μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις επιλογές σας για τον MVP και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Λευτέρης Καραλευθέρης (ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ.)

Ο 23χρονος γκαρντ έκανε άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση στον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής και διόλου τυχαία συνοδεύτηκε από άλλη μία νίκη για τη ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ. στην Πεντέλη… Ο Καραλευθέρης πέτυχε 23 πόντους με 2/2 βολές, 3/8 δίποντα και 5/8 τρίποντα, μάζεψε 6 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ και είχε ακόμα 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο. Σύμφωνα με το στατιστικό της ΕΟΚ, η ομάδα του είχε +19 στα 29’07’’ που πάτησε το παρκέ της Πεντέλης και -12 χωρίς αυτόν στα υπόλοιπα 10’53’’, που έκατσε στον πάγκο.

2. Ραφαήλ Πεταλάς (Άρης Νίκαιας)

Ο Άρης Νίκαιας πήρε τεράστια βαθμολογική ανάσα με τη νίκη επί των Μελισσίων το βράδυ της Κυριακής και σίγουρα δεν θα το είχε καταφέρει χωρίς τον 26χρονο γκαρντ. Ο Ραφαήλ Πεταλάς σημείωσε 26 πόντους (ατομικό ρεκόρ στη Β’ Εθνική) και ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης.

3. Φίλιππος Φραντζής (Αχαγιά ‘82)

Η Αχαγιά ‘82 σημείωσε την πιο εντυπωσιακή νίκη της αγωνιστικής στο Ληξούρι επί του ΝΕΟΛ και ο 27χρονος σμολ φόργουορντ ήταν σε όλο το παιχνίδι ο οδηγός της. Ο Φραντζής πέτυχε 23 πόντους με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας (2/2 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 7/10 βολές), μάζεψε 10 ριμπάουντ και είχε ακόμα 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 κόψιμο, παίζοντας μάλιστα και στα 40 λεπτά της αναμέτρησης.

4. Άκης Καλλινικίδης (ΝΕ Μεγαρίδας)

Ο… γερόλυκος πάουερ φόργουορντ δεν σταματάει να προσφέρει και να βοηθάει τη ΝΕ Μεγαρίδας να κερδίζει το ένα παιχνίδι μετά το άλλο στο 2ο όμιλο. Ακόμα κι αν διανύει το 45ο έτος της ηλικίας του. Ακόμα κι αν τον έχει… βαρεθεί ο Νίκος Αγγελόπουλος! Ο Καλλινικίδης έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση στη νίκη της ΝΕΜ επί του ΑΟΚ Χανιά, καθώς πέρα από τη… βρόμικη δουλειά που πάντα κάνει, πρόσθεσε στη στατιστική του και 17 πόντους, τους περισσότερους που έχει βάλει φέτος.

5. Νίκος Χαρούνι (Έσπερος Καλλιθέας)

Με τις απουσίες των Αδαμόπουλου, Καράβολα να περιορίζουν πολύ τις λύσεις στη γραμμή των ψηλών, ο Νίκος Χαρούνι ήξερε ότι θα πέσει σχεδόν όλο το βάρος πάνω του. Και το σήκωσε. Ο σέντερ του Έσπερου πέτυχε 16 πόντους στη μονομαχία με τον Ρεκουνιώτη και βοήθησε τον Έσπερο να σημειώσει άλλη μία σπουδαία νίκη. Έπειτα από 12 αγωνιστικές είναι ο 1ος σκόρερ της ομάδας από την Καλλιθέα με 152 πόντους σε 11 αγώνες.

Προπονητής: Περικλής Ταυρόπουλος (Έσπερος Καλλιθέας)

Ο Έσπερος αντιμετώπισε την ομάδα που μπήκε στο 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής με τον τίτλο του μεγάλου φαβορί. Παρατάχθηκε χωρίς τους Καράβολα, Οικονόμου, Αδαμόπουλο. Και κέρδισε το παιχνίδι με 15 πόντους διαφορά (81-66)! Με τους Μαγιντόμπε, Ολύμπιο, Χαρούνι να τον οδηγούν επιθετικά και φυσικά τη σωστή και έμπειρη καθοδήγηση από την άκρη του πάγκου, από έναν προπονητή που ξέρει πώς να διαχειριστεί νεανικές ομάδες σαν τον φετινό Έσπερο. Η ομάδα της Καλλιθέας είναι μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς και ο Περικλής Ταυρόπουλος έχει παίξει μεγάλο ρόλο σε αυτό.

Polls

Poll Creator