Τρεις ομάδες εξασφάλισαν μαθηματικά την παραμονή τους το Σαββατοκύριακο που πέρασε στο Νότο της Β’ Εθνικής. Συγκεκριμένα, το κατάφεραν ο ΝΕΟΛ (με την εκτός έδρας νίκη επί της Αχαγιάς ‘82), η Ένωση Ιλίου (με το “διπλό” στη Νέα Κηφισιά) και ο Εθνικός, που εκμεταλλεύτηκε τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο, αν και είχε ρεπό.

Από εκεί και πέρα, τη φιέστα του έκανε στο “Σαλούν” ο Παπάγος, ενώ λειψή ήταν πάλι η αγωνιστική στο 2ο όμιλο, καθώς μόνο τέσσερις αγώνες διεξήχθησαν, με πιο σημαντικό αποτέλεσμα την εκτός έδρας νίκη του Αιγάλεω επί του Κρόνου Αγίου Δημητρίου.

Διαβάστε παρακάτω ποια ήταν η καλύτερη πεντάδα της 25ης αγωνιστικής σε 1ο και 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής σύμφωνα με το basketblog.gr. Ακολούθως μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις επιλογές σας για τον MVP και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Παναγιώτης Κόης (Παπάγος)

Στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της χρονιάς ο Παναγιώτης Κόης έδειξε πάλι γιατί είναι όλη τη χρονιά ο κορυφαίος παίκτης των “στρατηγών”. Ο 24χρονος πόιντ γκαρντ γέμισε για ακόμα μία φορά τη στατιστική του, καθώς πέτυχε 13 πόντους με 6/6 βολές, 2/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, μοίρασε 11 ασίστ, μάζεψε 6 ριμπάουντ και έκλεψε μία φορά την μπάλα. Χαλάλι τα 5 λάθη, όταν έχει +22 στο σύστημα αξιολόγησης και +14 στο δείκτη “+/-” στα 29’28’’ που αγωνίστηκε απέναντι στον Αργοναύτη Ραφήνας.

2. Ανδρέας Σπυρόπουλος (Ένωση Ιλίου)

Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς ο Σπυρόπουλος έκανε πάλι το “καθήκον” του. Πήρε από το χέρι την Ένωση Ιλίου και την οδήγησε στη νίκη επί της ΑΕΝΚ, βάζοντας 27 πόντους, συμπεριλαμβανομένων και τεσσάρων πολύ κρίσιμων στη σειρά που έκαναν το σκορ 71-71 στο 39’. Παράλληλα, ο 28χρονος γκαρντ ανέβηκε και στην 3η θέση του πίνακα των σκόρερ του 1ου ομίλου με 381 πόντους.

3. Γιάννης Προδρόμου (Φανάρια Νάξου)

Νέο ατομικό ρεκόρ για φέτος κατέγραψε ο Γιάννης Προδρόμου στην εύκολη νίκη των Φαναριών επί του ΚΑΟ Κορίνθου το περασμένο Σάββατο (30/4). Ο έμπειρος φόργουορντ πέτυχε 32 πόντους (τους 20 στο 1ο ημίχρονο) και ξεπέρασε την προηγούμενη καλύτερη φετινή του επίδοση (29), που είχε σημειώσει πάλι κόντρα στον ΚΑΟΚ! Με άλλα λόγια, μετράει 30,5 πόντους κατά μέσο όρο απέναντι στην ομάδα της Κορίνθου

4. Σπύρος Μαγκουνής (ΕΦΑΟΖ)

Ο 37χρονος πάουερ φόργουορντ έκανε άλλη μία σπουδαία εμφάνιση σε άλλη μία νίκη της ΕΦΑΟΖ στο 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής. Ο Μαγκουνής πέτυχε 29 πόντους με δύο εύστοχα τρίποντα και βοήθησε την ομάδα του να καταβάλει το Παλαιό Φάληρο με 91-84. Συνολικά έχει σημειώσει 438 πόντους στο πρωτάθλημα (18,2 κατά μέσο όρο) και είναι ο 3ος σκόρερ σε όλον το 2ο όμιλο.

5. Άκης Καλλικινίδης (ΝΕ Μεγαρίδας)

Στα 45 του χρόνια ο Άκης Καλλινικίδης δείχνει τι μπορεί να κάνει κάποιος που αγαπάει τόσο πολύ αυτό που υπηρετεί. Ο πολύπειρος φόργουορντ ήταν ο κορυφαίος της ΝΕΜ στην εκτός έδρας νίκη επί του ΑΟΚ Χανιά, έχοντας 16 πόντους, 8/10 βολές, 4/10 δίποντα, 12 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Έπαιξε 35’54’’ σε ένα ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον για την ομάδα των Μεγάρων και συγκέντρωσε 19 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Αριθμεί συνολικά 236 πόντους στο 2ο όμιλο και δεν έχει χάσει ούτε ένα παιχνίδι.

Προπονητής: Μάρκος Τζουγανάτος (ΝΕΟΛ)

Έστω και μία αγωνιστική πριν από το τέλος ο ΝΕΟΛ υλοποίησε τον ελάχιστο στόχο του για τη σεζόν 2021-22: παρέμεινε στη Β’ Εθνική. Η ομάδα του Ληξουρίου είχε μία σεζόν γεμάτη σκαμπανεβάσματα, εντούτοις στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς (και δη εκτός έδρας) έπαιξε υποδειγματική άμυνα, κράτησε την αντίπαλό της στο 29,3% εντός πεδιάς και πήρε τη νίκη επί της Αχαγιάς ‘82, δείχνοντας παράλληλα χαρακτήρα.

Quizwiz

QuizMaker