Οι πρωταθλητές έγιναν γνωστοί στους δύο νότιους ομίλους της Β’ Εθνικής την περασμένη Κυριακή (17/4). Πρόκειται φυσικά για τον Παπάγο στον 1ο όμιλο και τη ΝΕΜ στο 2ο, τις δύο ομάδες που προπορεύονταν στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν και στα δύο πρωταθλήματα. Στο μεταξύ, μάθαμε άλλη μία ομάδα που υποβιβάστηκε μαθηματικά στη Γ’ Εθνική, τον ΚΑΟ Κορίνθου.

Διαβάστε παρακάτω ποια ήταν η καλύτερη πεντάδα της 24ης αγωνιστικής σε 1ο και 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής σύμφωνα με το basketblog.gr. Ακολούθως μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις επιλογές σας για τον MVP και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Παναγιώτης Κόης (Παπάγος)

Ο παίκτης που χάρισε στον Παπάγο τη νίκη στο Ληξούρι. Ο 23χρονος γκαρντ σημείωσε το νικητήριο τρίποντο 2,5’’ πριν από τη λήξη της αναμέτρησης και ο Παπάγος επικράτησε του ΝΕΟΛ με 74-73, εξασφαλίζοντας (μετά και την ήττα της ΦΕΑ στη Ραφήνα) την άνοδο στην Α2. Ο Κόης πέτυχε συνολικά 19 πόντους στην Κεφαλλονιά και ήταν για 10η φορά ο πρώτος σκόρερ των “στρατηγών” στο πρωτάθλημα.

2. Θοδωρής Κυριλής (Πρωτέας Βούλας)

Ο οδηγός του Πρωτέα Βούλας στην εκτός έδρας νίκη επί του Παλαιού Φαλήρου, η οποία τον ανέβασε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα στο 2ο όμιλο. Ο 23χρονος γκαρντ πέτυχε 26 πόντους με τρία εύστοχα τρίποντα και κατέγραψε τη 2η καλύτερη φετινή επιθετική του επίδοση. Παράλληλα, αναρριχήθηκε και στην 7η θέση του πίνακα των σκόρερ του ομίλου.

3. Αλέξανδρος Κυρίτσης (Πανιώνιος)

Ο 1ος σκόρερ της Β’ Εθνικής πήρε το όπλο του και βοήθησε τον Πανιώνιο να καταβάλει τον Ηλυσιακό και να πλησιάσει περισσότερο στη σωτηρία. Ο Κυρίτσης πέτυχε 31 πόντους κόντρα στην ομάδα των Ιλισίων και έγινε ο πρώτος παίκτης που έσπασε το φράγμα των 600 πόντων (616). Παράλληλα, ανέβασε το μέσο όρο του στους 26,8 πόντους και σημείωσε την 8η φετινή 30άρα του στο 2ο όμιλο.

4. Νίκος Πρίτσος (Άρης Νίκαιας)

Ο 41χρονος φόργουορντ συνεχίζει τις εξαιρετικές εμφανίσεις στο 2ο γύρο του πρωταθλήματος. Στη μεγάλη εκτός έδρας νίκη του Άρη Νίκαιας επί του ΟΦΗ πέτυχε 17 πόντους με τρία εύστοχα τρίποντα, σε ένα ματς στο οποίο ανέτρεψε διαφορά 20 πόντων στο 2ο ημίχρονο. Ο Πρίτσος βάζει 16,5 πόντους κατά μέσο όρο στο 2ο γύρο του 2ου ομίλου και είναι ο 2ος σκόρερ του Άρη Νίκαιας με 336 συνολικά.

5. Νίκος Αγγελόπουλος (ΝΕΜ)

Όταν τον χρειάστηκε η ομάδα του, ήταν πάλι παρών. Ο 38χρονος πάουερ φόργουορντ πέτυχε 19 πόντους, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών κρίσιμων, στη νίκη-άνοδο της ΝΕΜ επί του Δούκα με 75-72. Ο Αγγελόπουλος είναι έπειτα από 24 αγωνιστικές 1ος σκόρερ της Μεγαρίδας και 5ος στο 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής με 366 πόντους συνολικά και 15,2 κατά μέσο όρο.

Προπονητής: Γιώργος Γιαννακόπουλος (Αργοναύτης Ραφήνας)

Ο Αργοναύτης χρειαζόταν μία νίκη “εκτός προγράμματος”, προκειμένου να πάρει πάλι το πάνω χέρι στην κούρσα για την παραμονή στην κατηγορία. Την πέτυχε την περασμένη Κυριακή (17/4) απέναντι στη ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ.. Με αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα της Ραφήνας διασφαλίζει ότι στη χειρότερη περίπτωση θα παίξει την παραμονή σε ένα ματς, στο γήπεδό της, απέναντι στην Αχαγιά ‘82 την τελευταία αγωνιστική.

Click here

QuizMaker