Η μεγάλη νίκη (μισή άνοδος) του Παπάγου στη Νάξο και το “διπλό” της ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ. στην Κόρινθο ξεχώρισαν από την 22η αγωνιστική στον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής, που έγινε την προηγούμενη Κυριακή (3/4). Στο μεταξύ, η νέα μεγάλη νίκη του Άρη Νίκαιας έβαλε φωτιά στο 2ο όμιλο, την ώρα που η ΝΕΜ και το Αιγάλεω συνέχιζαν τη νικηφόρα πορεία τους.

Διαβάστε παρακάτω ποια ήταν η καλύτερη πεντάδα της 22ης αγωνιστικής στους δύο νότιους ομίλους της Β’ Εθνικής σύμφωνα με το basketblog.gr. Ακολούθως μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις επιλογές σας για τον MVP και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Άλκης Παππάς (ΝΕΟΛ)

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη που ουσιαστικά διασφάλισε τη σωτηρία για το ΝΕΟΛ. Ο 33χρονος πόιντ γκαρντ πέτυχε 33 πόντους με 7/15 τρίποντα, 4/5 δίποντα, 4/5 βολές και είχε ακόμα 6 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο απέναντι στην ΑΕΝΚ. Συγκέντρωσε συνολικά και 32 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης σύμφωνα με τη στατιστική της αναμέτρησης.

2. Παναγιώτης Κόης (Παπάγος)

Ο ηγέτης του Παπάγου στο σπουδαίο “διπλό” στη Νάξο επί των Φαναριών, ένα αποτέλεσμα που φέρνει τους “στρατηγούς” μία ανάσα από την άνοδο στην Α2. Ο 23χρονος γκαρντ -και 1ος σκόρερ του Παπάγου στο πρωτάθλημα- πέτυχε 23 πόντους, ισοφάρισε τη 2η καλύτερη φετινή επίδοσή του στον 1ο όμιλο και κουβάλησε σχεδόν σε όλο το ματς την ομάδα του.

3. Νίκος Πρίτσος (Άρης Νίκαιας)

Σχεδόν από το πουθενά ο Άρης Νίκαιας έχει μετατρέψει την κούρσα για την παραμονή σε θρίλερ και η αγωνιστική άνοδος του έμπειρου φόργουορντ είναι εμφανής. Ο Πρίτσος πέτυχε άλλη μία “30άρα” την προηγούμενη Κυριακή στην εκτός έδρας νίκη επί του Μανδραϊκού, δημιουργώντας νέο ατομικό ρεκόρ πόντων. Ο 41χρονος φόργουορντ μετράει 17,8 πόντους κατά μέσο όρο στο 2ο γύρο και ανέβηκε στην 8η θέση του πίνακα των σκόρερ.

4. Κώστας Σωτηράκης (Δούκας)

Άλλη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή ο rookie φόργουορντ, ίσως την καλύτερή του στη Β’ Εθνική. Ο Σωτηράκης πέτυχε 24 πόντους στη νίκη του Δούκα επί του Πανιωνίου με 80-73, ένα αποτέλεσμα που ουσιαστικά εξασφαλίζει την παραμονή των “κυανόλευκων” στη Β’ Εθνική. Σύμφωνα με τη στατιστική του Δούκα είχε 4/4 βολές, 6/7 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 12 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 κόψιμο.

5. Βαγγέλης Γεωργιάδης (Εθνικός)

Ο Εθνικός πέτυχε στην Πεντέλη μία νίκη που τον ανέβασε πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού και ο 24χρονος φόργουορντ ήταν ένας από τους κύριους λόγους που συνέβη αυτό. Ο Γεωργιάδης έκανε ατομικό ρεκόρ πόντων (26), σούταρε με έξοχα ποσοστά (4/6 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 6/8 βολές), μάζεψε 12 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ και συγκέντρωσε 34 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης του αγώνα.

Προπονητής: Τάκης Πανούλιας (Ένωση Ιλίου)

Η Ένωση Ιλίου απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού μετά την πιο επιβλητική φετινή νίκη της επί του Έσπερου με 85-66. Αυτή ήταν η 3η συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Τάκη Πανούλια, η οποία συνεχίζει τις καταπληκτικές εμφανίσεις στο 2ο γύρο του πρωταθλήματος στον 1ο όμιλο (5-3 ο απολογισμός της), βελτιώνοντας και το συνολικό ρεκόρ της σε 9-11.

Click here

QuizWiz