Η νίκη της ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ. επί των Φαναριών Νάξου και του ΑΟΚ Χανιά επί του Αιγάλεω ήταν αυτές που ξεχώρισαν σε 1ο και 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής αντίστοιχα το Σαββατοκύριακο (27/3). Πολύ φυσιολογικά, λοιπόν, οι πρωταγωνιστές των συγκεκριμένων αγώνων βρέθηκαν και στο επίκεντρο, στην προσπάθεια μας να αναδείξουμε τους κορυφαίους του διημέρου.

Διαβάστε παρακάτω ποια ήταν η καλύτερη πεντάδα της 21ης αγωνιστικής στους δύο νότιους ομίλους της Β’ Εθνικής σύμφωνα με το basketblog.gr. Ακολούθως μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις επιλογές σας για τον MVP και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Νίκος Χουχούμης (ΑΟΚ Χανιά)

Ο ηγέτης και μαέστρος του τρομερού ΑΟΚ Χανιά στην επιβλητική νίκη επί του Αιγάλεω. Ο 26χρονος πόιντ γκαρντ κράτησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση (ισοφάρισε και το φετινό του ρεκόρ πόντων) για το περασμένο Σάββατο (26/3), σκοράροντας όπως ήθελε απέναντι στο Αιγάλεω. Ο Χουχούμης τελείωσε το ματς με 28 πόντους, 9/11 βολές, 2/4 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 5 λάθη σε 30’22’’. Είχε επίσης +26 στο σύστημα αξιολόγησης.

2. Αλέξανδρος Στεργιάκης (ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ.)

Ο Χάρης Λίτσος άλλαξε τη ροή του αγώνα στο τέλος του 1ου ημιχρόνου και ο Βασίλης Καραχάλιος κράτησε ζωντανή τη ΦΕΑ στο τέλος του κανονικού αγώνα με τις κρίσιμες ελεύθερες βολές, εντούτοις ο Στεργιάκης την κουβάλησε σε όλο το παιχνίδι. Ο 26χρονος σούτινγκ γκαρντ έκανε νέο ατομικό ρεκόρ με τους 31 πόντους που πέτυχε, ευστόχησε σε τέσσερα τρίποντα (συμπεριλαμβανομένου και ενός κρίσιμου, που έκανε το σκορ 85-83 στο 39’) και άφησε το στίγμα του από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

3. Νίκος Πρίτσος (Άρης Νίκαιας)

Την πιο παραγωγική φετινή εμφάνισή του πραγματοποίησε ο Πρίτσος στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του Άρη Νίκαιας επί του Πανιωνίου με 82-78 στην παράταση. Ο 41χρονος φόργουορντ σημείωσε 31 πόντους (φετινό ατομικό ρεκόρ) με έξι εύστοχα τρίποντα και οδήγησε την ομάδα του σε μία νίκη που διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία.

4. Γιάννης Λιανός (ΟΦΗ)

Μέχρι πρότινος ο Λιανός δεν είχε πετύχει πάνω από 21 πόντους στο 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής. Κόντρα στον Μανδραϊκό ο 37χρονος φόργουορντ έβαλε 27 και ο ΟΦΗ χρειάστηκε τον καθέναν από αυτούς, προκειμένου να πάρει τη νίκη με 73-62 και να δημιουργήσει απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Λιανός ευστόχησε επίσης και σε δύο τρίποντα.

5. Ανδρέας Ρεκουνιώτης (Πανελευσινιακός)

Ο 27χρονος σέντερ ανεβάζει συνεχώς στροφές στο 2ο γύρο και αυτό ακριβώς χρειάζεται ο Πανελευσινιακός από αυτόν. Αυτό έκανε και στο ματς με το ΝΕΟΛ, βοηθώντας την ομάδα της Ελευσίνας να ανατρέψει διαφορά 14 πόντων και να πάρει τη νίκη με 92-82. Ο Ρεκουνιώτης πέτυχε 22 πόντους με 6/8 βολές, 8/12 δίποντα, μάζεψε 5 ριμπάουντ και είχε ακόμα 1 ασίστ και 1 λάθος σε 28’48’’. Έχει 19,3 πόντους κατά μέσο όρο στο 2ο γύρο.

Προπονητής: Ανδρέας Κεσαπίδης (ΑΟΚ Χανιά)

Έστω και αργά τα Χανιά δείχνουν τι μπορούν να κάνουν, όταν αγγίξουν το μέγιστο των δυνατοτήτων και του ταλέντου τους. Η εμφατική νίκη επί του Αιγάλεω (5η στη σειρά για τους Κρητικούς) με το εντυπωσιακό 107-77 ήταν ένα καλό παράδειγμα. Ο ΑΟΚ τα έκανε όλα καλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι, σούταρε με 53,2%, ευστόχησε σε 16 από τα 32 τρίποντα που επιχείρησε και έκανε ρεκόρ πόντων για το 2ο όμιλο, κρατώντας παράλληλα χαμηλά μία φύσει επιθετική ομάδα.

QuizMaker

Quiz Maker