Σε μία αγωνιστική δίχως μεγάλες συγκινήσεις στον 1ο και στο 2ο όμιλο της Β’ Εθνικήςτο εντυπωσιακό “διπλό” του Άρη Νίκαιας στο “Σοφία Μπεφόν” επί του φορμαρισμένου Παλαιού Φαλήρου ήταν το αποτέλεσμα που έκλεψε τις εντυπώσεις. Από εκεί και πέρα, με νίκες προχώρησαν η ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ., τα Φανάρια και ο Έσπερος στον 1ο όμιλο, όπως και οι πρωτοπόροι ΝΕ Μεγαρίδας και Αιγάλεω στο 2ο.

Διαβάστε παρακάτω ποια ήταν η καλύτερη πεντάδα της 20ής αγωνιστικής στους δύο νότιους ομίλους της Β’ Εθνικής σύμφωνα με το basketblog.gr. Ακολούθως μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις επιλογές σας για τον MVP και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Γιώργος Δουρουντούς (Ένωση Ιλίου)

Η ανοδική πορεία της Ένωσης Ιλίου δεν έχει συνδυαστεί τυχαία με την άφιξη του Γιώργου Δουρουντού. Ο 26χρονος γκαρντ έχει αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία (και το χρόνο συμμετοχής) που βρήκε στο Ίλιον και βοηθάει τα μέγιστα την Ένωση, στην προσπάθεια που κάνει για τη σωτηρία. Στην Πεντέλη σημείωσε την 4η νίκη στα τελευταία 5 παιχνίδια και ο Δουρουντούς… φλέρταρε με το τριπλ-νταμπλ, καθώς είχε 12 πόντους (με 6/7 βολές, 3/6 δίποντα), 7 ριμπάουντ και 11 ασίστ.

2. Θοδωρής Τσιότρας (Άρης Νίκαιας)

Ο σταρ της ημέρας στο “Σοφία Μπεφόν”, αλλά και της αγωνιστικής γενικότερα στο 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής. Ο 35χρονος γκαρντ έκανε την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα του Άρη Νίκαιας, βοηθώντας την ομάδα του να σημειώσει σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Παλαιού Φαλήρου. Οι 33 πόντοι που πέτυχε, δεν αποτελούν μόνο ατομικό ρεκόρ για φέτος, αλλά και ισοφάριση της 5ης καλύτερης επίδοσης στο 2ο όμιλο. Ο Τσιότρας έχει συνολικά 230 πόντους σε 18 αγώνες στο πρωτάθλημα (12,8 μ.ό.).

3. Δημήτρης Μακρής (ΚΑΟ Κορίνθου)

Η (πολύ πιο εύκολη απ’ ότι δείχνει το τελικό 83-77) νίκη επί του Πανελευσινιακού δεν ανέβασε τον ΚΑΟ Κορίνθου πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Του επέτρεψε πάντως να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα. Ο Δημήτρης Μακρής έπαιξε μεγάλο ρόλο σε αυτήν. Ο 29χρονος σμολ φόργουορντ πέτυχε 22 πόντους και ισοφάρισε την καλύτερη φετινή επίδοσή του. Έπειτα από 18 αγώνες στον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής είναι ο 1ος σκόρερ των Κορίνθιων με 254 πόντους συνολικά και 14,1 κατά μέσο όρο.

4. Μάκης Αδαμόπουλος (Έσπερος Καλλιθέας)

Ο 30χρονος φόργουορντ/σέντερ συνεχίζει τον εξαιρετικό 2ο γύρο στην Καλλιθέα. Στην άνετη νίκη του Έσπερου επί του Αργοναύτη πέτυχε 23 πόντους με δύο εύστοχα τρίποντα και πέρα από 1ος σκόρερ της ομάδας του, έκανε και νέο ατομικό ρεκόρ στο πρωτάθλημα. Η εντυπωσιακή αγωνιστική άνοδος του Αδαμόπουλου αποτυπώνεται και στο εξής στατιστικό: μέχρι τη 12η αγωνιστική είχε 59 πόντους σε 11 αγώνες (5,4 μ.ό.). Έκτοτε έχει 108 σε 8 συμμετοχές (13,5 μ.ό.).

5. Δημήτρης Κουρέπης (ΑΟΚ Χανιά)

Ο Δημήτρης Κουρέπης έχει αύριο (23/3) τα 24α γενέθλιά του, αλλά την περασμένη Κυριακή έκανε αυτός… δώρο στην ομάδα του. Χωρίς αυτόν, βλέπετε, ο ΑΟΚ Χανιά δύσκολα θα είχε φύγει με το ροζ φύλλο από τον Άγιο Δημήτριο και το ματς με τον Κρόνο. Ο Κουρέπης είχε στο συγκεκριμένο παιχνίδι 20 πόντους με 6/6 βολές, 4/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 13 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και +32 στο σύστημα αξιολόγησης!

Προπονητής: Γιάννης Μωυσιάδης (Άρης Νίκαιας)

Το άτυπο βραβείο του κόουτς της αγωνιστικής θα πάει στον προπονητή της ομάδας που πέτυχε τη νίκη της αγωνιστικής. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Άρη Νίκαιας, ο οποίος νίκησε το Παλαιό Φάληρο εκτός έδρας και αναπτέρωσε τις ελπίδες του για σωτηρία, σπάζοντας παράλληλα ένα σερί πέντε ηττών. Με τον Γιάννη Μωυσιάδη στον πάγκο ο Άρης έχει ρεκόρ 3-6.

QuizMaker

Quiz Maker