Το ντέρμπι κορυφής του 1ου ομίλου μεταξύ της ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ. και του Παπάγου ήταν αυτό που συγκέντρωσε πάνω του τα περισσότερα βλέμματα στη Β’ Εθνική την περασμένη Κυριακή (13/3). Από εκεί και πέρα, έγιναν άλλοι οκτώ παιχνίδια για τη λειψή 19η αγωνιστική σε 1ο και 2ο όμιλο, μιας και αναβλήθηκαν συνολικά τέσσερις αναμετρήσεις -μία στον 1ο όμιλο και τρεις στο 2ο.

Διαβάστε παρακάτω ποια ήταν η καλύτερη (small ball, είναι η αλήθεια) πεντάδα της 19ης αγωνιστικής στους δύο νότιους ομίλους της Β’ Εθνικής σύμφωνα με το basketblog.gr. Ακολούθως μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις επιλογές σας για τον MVP και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Ηλίας Σοφρωνάς (Παπάγος)

Ο MVP του Παπάγου. Με τον Παναγιώτη Κόη σε κακή μέρα ο έμπειρος γκαρντ βγήκε μπροστά. Πέτυχε 14 πόντους με τρία εύστοχα τρίποντα, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που έκανε το σκορ 71-73 με 2’11’’ να απομένουν, δίνοντας στην ομάδα του το προβάδισμα για πρώτη φορά μετά το 2ο δεκάλεπτο. Ο Σοφρωνάς έβαλε επίσης και τις πιο “δύσκολες” ελεύθερες βολές του αγώνα 10’’ πριν από το τέλος, διαμορφώνοντας το τελικό 75-79.

2. Δημήτρης Γερομιχαλός (ΝΕΜ)

Η ΝΕΜ τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Πανιώνιο, έκανε όμως τη δουλειά της, με τον Γερομιχαλό να την οδηγεί επιθετικά. Ο 27χρονος πόιντ γκαρντ ήταν ο πρώτος σκόρερ της Μεγαρίδας με 20 πόντους και ένα εύστοχο τρίποντο, ενώ έβαλε και μερικές κρίσιμες ελεύθερες βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα. Έπειτα από 19 αγώνες είναι ο 2ος σκόρερ της ομάδας του στο 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής με 255 πόντους συνολικά και 13,4 κατά μέσο όρο.

3. Θανάσης Καράμπελας (Πανελευσινιακός)

Ο Ανδρέας Ρεκουνιώτης ήταν ο πρώτος σκόρερ του Πανελευσινιακού στην πολύ σημαντική νίκη επί των Φαναριών, ωστόσο χωρίς τον Καράμπελα δύσκολα θα είχαν ελέγξει το παιχνίδι οι “σταχυοφόροι”. Ο 25χρονος γκαρντ έκανε όλη τη διαφορά στο 1ο ημίχρονο με τα τρίποντα και τα εύκολα καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο, βοηθώντας τον Πανελευσινιακό να δημιουργήσει μία καλή διαφορά από νωρίς. Ο Καράμπελας έκανε φετινό ατομικό ρεκόρ με 22 πόντους και 4 εύστοχα τρίποντα.

4. Γιώργος Σταθόπουλος (Παλαιό Φάληρο)

Ο Γιώργος Σταθόπουλος κάνει πολλά πράγματα στο γήπεδο. Ένα από αυτά είναι να σκοράρει. Ο 27χρονος φόργουορντ το έκανε και αυτό στην εκτός έδρας νίκη του Παλαιού Φαλήρου επί του ΟΦΗ με 72-67, σημειώνοντας 16 πόντους με τέσσερα εύστοχα τρίποντα. Αυτή είναι η 2η καλύτερη φετινή επιθετική επίδοση για τον Σταθόπουλο στο 2ο όμιλο, όπου είναι ο 4ος σκόρερ του Παλαιού Φαλήρου με 170 πόντους σε 19 αγώνες.

5. Χρήστος Πετροδημόπουλος (ΑΕΝΚ)

Τι κι αν είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες της κατηγορίας; Αν και διανύει το 42ο έτος της ηλικίας του ο Χρήστος Πετροδημόπουλος αντέχει ακόμα και πρωταγωνίστησε την περασμένη Κυριακή στη νίκη της ΑΕΝΚ επί της Αχαγιάς ‘82 με 73-55. Ισοφάρισε το φετινό ατομικό ρεκόρ του σε πόντους (20), ανέβασε το μέσο όρο του στο πρωτάθλημα στους 12,9 (220 πόντοι σε 17 αγώνες), ενώ ευστόχησε και σε τρία τρίποντα.

Προπονητής: Μιχάλης Κουρής (Παπάγος)

Ο Παπάγος βρίσκεται καβάλα στο άλογο στον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής μετά τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ. με 79-75. Η ομάδα του Μιχάλη Κουρή ανέτρεψε μάλιστα διαφορά 19 πόντων στο 2ο ημίχρονο (πρόκειται για τη 2η μεγαλύτερη φετινή ανατροπή των “στρατηγών”) στο δρόμο προς την 9η νίκη στους τελευταίους 10 αγώνες (έχει και 8-1 εκτός έδρας) και φυσικά την Α2…

Quizmaker

Quiz Maker