Ο Έσπερος Καλλιθέας ήταν ο θριαμβευτής στο ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής, ωστόσο η μεγάλη κερδισμένη ήταν η ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ., η οποία άλωσε την έδρα του Εθνικού και αναρριχήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. Στο μεταξύ, ηχηρές εκπλήξεις σημειώθηκαν στο 2ο όμιλο, εκεί όπου ο μεταμορφωμένος Πανιώνιος επιβλήθηκε του Αιγάλεω, την ώρα που η εκπληκτική ΕΦΑΟΖ υπέτασσε τη ΝΕΜ και υποχρέωνε την ομάδα των Μεγάρων στην πρώτη της ήττα ύστερα από 9 συνεχόμενες νίκες.

Διαβάστε παρακάτω ποια ήταν η καλύτερη πεντάδα της 15ης αγωνιστικής στους δύο νότιους ομίλους της Β’ Εθνικής σύμφωνα με το basketblog.gr. Ακολούθως μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις επιλογές σας για τον MVP και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς (Φανάρια Νάξου)

Έπειτα από τρεις συνεχόμενες υποτονικές εμφανίσεις (με μονοψήφιο αριθμό πόντων) ο ηγέτης των Φαναριών “επέστρεψε”. Ο Μιλεντίγιεβιτς πέτυχε 25 πόντους με 6/6 βολές, 8/12 δίποντα, 1/6 τρίποντα, συμπεριλαμβανομένου και του νικητήριου καλαθιού 28’’ πριν από το τέλος της αναμέτρησης στην Πεντέλη, χαρίζοντας στην ομάδα της Νάξου ένα σημαντικό “διπλό” με 76-74. Ο γκαρντ των Φαναριών πρόσθεσε επίσης στη στατιστική του 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και +24 στο σύστημα αξιολόγησης σε 37 λεπτά συμμετοχής. Συν τοις άλλοις, ανέβηκε και στην 3η θέση του πίνακα των σκόρερ του 1ου ομίλου.

2. Θοδωρής Κυριλής (Πρωτέας Βούλας)

Ο οδηγός του Πρωτέα Βούλας σε άλλη μία νίκη. Ο 23χρονος πόιντ γκαρντ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 16 πόντους και ένα εύστοχο τρίποντο στο 83-74 επί του ΟΦΗ στην Κρήτη. Ήταν η 12η φορά σε 13 αγώνες που σκόραρε διψήφιο αριθμό πόντων, αποτελώνητας σταθερά σημείο αναφοράς στην επίθεση του Πρωτέα.

3. Αλέξανδρος Στεργιάκης (ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ.)

Η ΦΕΑ έθεσε το τόνο από νωρίς στο “Παναγιώτης Σαλπέας” και ο Στεργιάκης έπαιξε μεγάλο ρόλο, προκειμένου να συμβεί αυτό. Ο 26χρονος γκαρντ πέτυχε 19 πόντους με ένα εύστοχο τρίποντο στην άνετη εκτός έδρας νίκη επί του Εθνικού με 81-71, συνεχίζοντας τις παραγωγικές εμφανίσεις του τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Στεργιάκης αριθμεί 21,2 πόντους κατά μέσο όρο στα τελευταία έξι παιχνίδια της ΦΕΑ, τα οποία συνοδεύτηκαν όλα από νίκες.

4. Σπύρος Μαγκουνής (ΕΦΑΟΖ)

Ακόμα και η νεανική ΕΦΑΟΖ χρειάζεται καθοδήγηση από τους “παλιούς”. Αυτό το ρόλο παίζει στην ομάδα του Ζωγράφου ο 36χρονος φόργουορντ. Κάποιες φορές παίρνει και αγώνες, όπως έκανε δηλαδή στα Μέγαρα, όπου πέτυχε 9 από τους 22 πόντους του στα τελευταία έξι λεπτά και βοήθησε την ΕΦΑΟΖ να τελειώσει το παιχνίδι με επιμέρους σκορ 20-4 σε αυτό το χρονικό διάστημα, σοκάροντας τη ΝΕ Μεγαρίδας μέσα στο γήπεδό της.

5. Νικόλας Χαρούνι (Εσπερος)

Η φροντ λάιν του Έσπερου προσέφερε τα μέγιστα απέναντι στον Παπάγο, βοηθώντας τους Καλλιθεάτες να επικρατήσουν στο ντέρμπι του 1ου ομίλου με 92-84. Οι Χαρούνι, Αδαμόπουλος πέτυχαν μαζί 30 πόντους και κέρδισαν περισσότερες μάχες απ’ όσες έχασαν από τους Μαράκη, Σολωμό, Τσούτσο (22 πόντους είχαν όλοι μαζί). Ο Χαρούνι είχε απολογισμό 15 πόντους και ένα εύστοχο τρίποντο, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην επικράτηση του Έσπερου, ο οποίος παρέμεινε αήττητος εντός έδρας έπειτα από επτά αγώνες.

Προπονητής: Γιώργος Παντελάκης (Πανιώνιος)

Αυτό κι αν ήταν ντεμπούτο! Ο Πανιώνιος προερχόταν από τρεις διαδοχικές ήττες με 20,7 πόντους διαφορά κατά μέσο όρο (από ΕΦΑΟΖ, ΑΟΚ Χανιά και Κρόνο κατά σειρά) πριν αναλάβει τα ηνία της ομάδας ο Γιώργος Παντελάκης. Στο πρώτο ματς με το νεαρό προπονητή στον πάγκο, ο Πανιώνιος μεταμορφώθηκε πλήρως, έπαιξε με μεγάλη αυτοπεποίθηση και τρομερή ένταση στην άμυνα και νίκησε -εύκολα μάλιστα- το Αιγάλεω 73-63! Οι “κυανέρυθροι” είχαν τη χειρότερη άμυνα στο 2ο όμιλο με 80,7 πόντους παθητικό κατά μέσο όρο μέχρι την Κυριακή (13/2). Κι όμως, κράτησαν την κορυφαία επίθεση του ομίλου (80,9 μ.ό.), αυτή του Αιγάλεω, στους 63 πόντους.

Make Polls

PollMaker