Η νίκη του Πρωτέα Βούλας επί του Αιγάλεω δεν ξεκαθάρισε απλά το τοπίο στην κορυφή του 2ου ομίλου της Β’ Εθνικής την περασμένη Κυριακή (10/4). Ήταν και το αποτέλεσμα που έκλεψε την παράσταση από τα παιχνίδια που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής στους δύο νότιους ομίλους.

Διαβάστε παρακάτω ποια ήταν η καλύτερη πεντάδα της 23ης αγωνιστικής σε 1ο και 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής σύμφωνα με το basketblog.gr. Ακολούθως μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις επιλογές σας για τον MVP και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Φώτης Βασιλόπουλος (Εθνικός)

Ο Εθνικός εκμεταλλεύτηκε τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα στη Β’ Εθνική, βάζοντας στο ρόστερ του τον Φώτη Βασιλόπουλο. Η ομάδα του Πειραιά άλλαξε αυτομάτως ταχύτητα. Και επίπεδο. Αυτό φάνηκε και στο σαββατιάτικο ματς με την Ένωση Ιλίου, στο οποίο ο 36χρονος πόιντ γκαρντ πέτυχε 27 πόντους με τέσσερα εύστοχα τρίποντα και οδήγησε τον Εθνικό στην 4η σερί νίκη του. Αν και έχει παίξει μόνο εννέα αγώνες με την κυανόλευκη φανέλα, ο Βασιλόπουλος είναι 4ος σκόρερ του Εθνικού με 206 πόντους (22,8 μ.ό.).

2. Νίκος Καρούζος (Παπάγος)

Στα 34 του χρόνια διανύει μία από τις πιο μεστές και παραγωγικές χρονιές της καριέρας του, παίζοντας μάλιστα για την ομάδα που έχει στρογγυλοκάτσει εδώ και καιρό στην κορυφή του 1ου ομίλου. Ο Καρούζος ήταν παραγωγικός σε ένα ακόμα παιχνίδι του Παπάγου, βοηθώντας τα μέγιστα τους “στρατηγούς”, ώστε να καταβάλουν τον ΚΑΟ Κορίνθου με 80-78 και να βρεθούν ακόμα πιο κοντά στην Α2. Στα 34 λεπτά που αγωνίστηκε, είχε 25 πόντους με 6/6 βολές, 5/7 δίποντα, 3/5 τρίποντα, προσθέτοντας ακόμα 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ στη στατιστική του.

3. Αλέξανδρος Στεργιάκης (ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ.)

Την πιο all-around φετινή εμφάνισή του έκανε ο 26χρονος γκαρντ στην άνετη νίκη της ΦΕΑ επί του ΝΕΟΛ την περασμένη Κυριακή. Ο Στεργιάκης δεν χρειάστηκε παρά μόνο 29’39’’, προκειμένου να σημειώσει 23 πόντους με έξοχα ποσοστά ευστοχίας (5/5 βολές, 6/6 δίποντα, 2/5 τρίποντα), να μαζέψει 8 ριμπάουντ, να μοιράσει 8 ασίστ, να κλέψει 3 φορές την μπάλα και να κάνει ακόμα ένα κόψιμο. Βάσει της στατιστικής υπηρεσίας της ΕΟΚ συγκέντρωσε 39 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και η ομάδα του είχε +27, στο χρόνο που πάτησε το παρκέ!

4. Κώστας Σωτηράκης (Δούκας)

Είναι ένας από τους παίκτες-αποκάλυψη της χρονιάς. Απλά, τις τελευταίες δύο εβδομάδες προκαλεί ολοένα και περισσότερο θόρυβο. Για δεύτερη σερί αγωνιστική ο 25χρονος φόργουορντ του Δούκα επιλέχθηκε στην καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής, πολύ απλά διότι οι αριθμοί του το επιβάλλουν. Κόντρα στον Μανδραϊκό είχε (βάσει της στατιστικής της ομάδας) 24 πόντους, 5/8 βολές, 8/10 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 κόψιμο. Τις τελευταίες δύο αγωνιστικές σημειώνει 26 πόντους κατά μέσο όρο, ανεβάζοντας έτσι το μέσο όρο του στους 14,2.

5. Δημήτρης Λυμπέρης (Αχαγιά ‘82)

Η Αχαγιά ‘82 σημείωσε μία από τις πιο σημαντικές φετινές νίκες της στον 1ο όμιλο επί των Φαναριών Νάξου με 75-64. Μία νίκη που συνοδεύτηκε και με μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του Δημήτρη Λυμπέρη. Ο πολύπειρος πάουερ φόργουορντ πέτυχε 17 πόντους με τέσσερα εύστοχα τρίποντα και έπαιξε μεγάλο ρόλο σε ένα αποτέλεσμα που κρατάει ζωντανή την αχαϊκή ομάδα. Παράλληλα ανέβασε το φετινό μέσο όρο του στους 7,3 πόντους, καθώς αριθμεί συνολικά 154 πόντους σε 21 αγώνες στον 1ο όμιλο.

Προπονητής: Θοδωρής Τερζής (Πρωτέας Βούλας)

Ο Πρωτέας Βούλας παίζει το καλύτερό του μπάσκετ την κατάλληλη στιγμή και διάγει την καλύτερη χρονιά της ιστορίας του στη Β’ Εθνική. Με τη νίκη επί του Αιγάλεω (11η στα τελευταία 12 παιχνίδια για την ομάδα της Βούλας) αφενός ξεδιάλυνε τελείως την κατάσταση στην κορυφή του 2ου ομίλου, αφετέρου αναρριχήθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα του Θοδωρή Τερζή είναι σκληρή, αθλητική και προ πάντων παίζει αποτελεσματική άμυνα. Για την ακρίβεια, διαθέτει τη 2η καλύτερη άμυνα του ομίλου (με 65,6 πόντους κατά μέσο όρο) πίσω μόνο από την πρωτοπόρο ΝΕΜ.


Click here

Quiz Maker