Η ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ. συνέτριψε το ΝΕΟΛ στην Κεφαλλονιά, πετυχαίνοντας την πιο εντυπωσιακή νίκη στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής. Την ίδια ώρα τα Φανάρια Νάξου κέρδιζαν το ματς με την Αχαγιά ‘82 χάρις σε ένα εκκωφαντικό σερί 26-0 στην 3η και στην 4η περίοδο, ενώ την ανατροπή της Κυριακής (19/12) έκανε ο Παπάγος, που επέστρεψε από το -20 και νίκησε τον ΚΑΟΚ στην Κόρινθο.

Όσον αφορά στο 2ο όμιλο, εκεί η 10η αγωνιστική ήταν λειψή λόγω της αναβολής δύο αγώνων (Πανιώνιος – ΑΟΚ Χανιά, ΟΦΗ – Μελίσσια). Το… δράμα δεν έλειψε κι εκεί πάντως, με τον Μάρκο Ψημίτη να κλέβει την παράσταση στη νίκη του Αιγάλεω επί του Πρωτέα Βούλας.

Διαβάστε ευθύς αμέσως ποια ήταν η καλύτερη πεντάδα της 10ης αγωνιστικής στον 1ο και στο 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής σύμφωνα με το basketblog.gr. Ακολούθως μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις επιλογές σας για τον MVP και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Ανδρέας Σπυρόπουλος (Ένωση Ιλίου)

Στα 27 του χρόνια ο Ανδρέας Σπυρόπουλος διανύει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του, τουλάχιστον σε επίπεδο Β’ Εθνικής. Την Κυριακή (19/12) πέτυχε 25 πόντους και οδήγησε την Ένωση Ιλίου σε μία πολύ σημαντική νίκη επί του Εθνικού με 79-70. Ο Σπυρόπουλος είναι ένας από τους καλύτερους σκόρερ του 1ου ομίλου και αριθμεί 168 πόντους σε εννέα αγώνες την τρέχουσα σεζόν (18,7 κατά μέσο όρο).

2. Αλέξανδρος Στεργιάκης (ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ.)

Η φετινή χρονιά είναι γεμάτη σκαμπανεβάσματα για τον ταλαντούχο γκαρντ της ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ., καθώς έχασε δύο παιχνίδια και δεν μπόρεσε να βρει ποτέ αγωνιστικό ρυθμό. Στο Ληξούρι, πάντως, ήταν χάρμα ιδέσθαι. Ο Στεργιάκης πέτυχε 29 πόντους (ατομικό ρεκόρ του στη Β’ Εθνική) και ήταν 1ος σκόρερ της 10ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο, οδηγώντας παράλληλα την ομάδα του στη σπουδαιότερη φετινή της νίκη με το επιβλητικό 87-70 επί του ΝΕΟΛ.

3. Κώστας Μουμπάρακ (Πανελευσινιακός)

Ο οδηγός του Πανελευσινιακού στην… απόδραση από την Πεντέλη. Ο 33χρονος φόργουορντ έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση στον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής, έχοντας 25 πόντους, 5/8 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 0/3 βολές, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος σε 35’, καθώς και +26 στο σύστημα αξιολόγησης της στατιστικής υπηρεσίας της ΕΟΚ. Με ηγέτη τον Μουμπάρακ ο Πανελευσινιακός τελείωσε το ματς με επιμέρους σκορ 1-12 στα τελευταία τέσσερα λεπτά και πήρε την πολύτιμη νίκη.

4. Μάρκος Ψημίτης (Αιγάλεω)

Ο από μηχανής θεός στο Αιγάλεω. Με το μακρινό του τρίποντο 2,9’’ πριν από τη λήξη της κυριακάτικης αναμέτρησης με τον Πρωτέα Βούλας, χάρισε στο “Σίτι” τη σπουδαία νίκη με 78-76 και διατήρησε παράλληλα το αήττητο των “κυανόλευκων” εντός έδρας (5-0). Ο Ψημίτης δεν σημείωσε βέβαια μόνο το νικητήριο σουτ. Είχε συνολικά 22 πόντους με έξι εύστοχα τρίποντα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, επίδοση που αποτελεί φετινό ατομικό ρεκόρ για τον 26χρονο φόργουορντ.

5. Σπύρος Μαγκουνής (ΕΦΑΟΖ)

Άρχισε υποτονικά το πρωτάθλημα λόγω προβλημάτων, αλλά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχει… πάρει φωτιά. Ο Μαγκουνής κάνει τρομερές εμφανίσεις και μία ακόμα πραγματοποίησε την Κυριακή στον Άγιο Δημήτριο, όπου πέτυχε 32 πόντους και ο ΕΦΑΟΖ νίκησε τον Κρόνο 97-82. Ο 36χρονος φόργουορντ έχει 29,3 πόντους κατά μέσο όρο στο νικηφόρο σερί του ΕΦΑΟΖ (3-0) στο 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Προπονητής: Μιχάλης Κουρής (Παπάγος)

Λίγοι υπολόγιζαν τον Παπάγο να κλείνει το 2021 στις πρώτες θέσεις του 1ου ομίλου. Κι όμως, συμβαίνει! Μετά το νέο “διπλό” στην Κόρινθο επί του ΚΑΟΚ, σε ένα παιχνίδι στο οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμα και με 20 πόντους διαφορά (!), οι τρομεροί “στρατηγοί” του Μιχάλη Κουρή έχουν το καλύτερο ρεκόρ στον όμιλο (7-2) και είναι η μόνη αήττητη ομάδα μακριά από το γήπεδό της με πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Click here

Poll Maker