Τα Φανάρια Νάξου ανέβηκαν στην κορυφή του 1ου ομίλου με το “διπλό” στο “Σαλούν” επί του Παπάγου, ενώ ο Ηλυσιακός υποχρέωσε το Αιγάλεω στην 1η ήττα του στο 2ο όμιλο την Κυριακή (12/12) που πέρασε στη Β’ Εθνική. Αυτά τα δύο ήταν -μαζί με την εκτός έδρας νίκη του Δούκα επί του Πανιωνίου– τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν στους δύο νότιους ομίλους της τρίτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας.

Διαβάστε ευθύς αμέσως ποια ήταν η καλύτερη πεντάδα της 9ης αγωνιστικής στον 1ο και στο 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής σύμφωνα με το basketblog.gr. Ακολούθως μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις επιλογές σας για τον MVP και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς (Φανάρια Νάξου)

Τα Φανάρια αναρριχήθηκαν για πρώτη φορά στην κορυφή της βαθμολογίας του 1ου ομίλου μετά το εντυπωσιακό πέρασμα που έκαναν από την έδρα του Παπάγου, με τον 24χρονο γκαρντ να είναι για μία ακόμα φορά ο ηγέτης τους. Μην απορείτε λοιπόν για 3η συνεχόμενη εβδομάδα ο Μιλεντίγιεβιτς έχει… ρεζερβέ μία θέση στην καλύτερη πεντάδα. Ο άσος των Φαναριών ήταν ασταμάτητος στο “Σαλούν”, όσους παίκτες και όσες παγίδες κι αν του έριξε ο Μιχάλης Κουρής. Τελείωσε το ματς με 24 πόντους, 4/6 βολές, 4/9 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

2. Παντελής Κοψιάς (Μανδραϊκός)

Όταν ο 23χρονος γκαρντ είναι “καλά”, όλος ο Μανδραϊκός είναι καλά. Διόλου τυχαίο είναι άλλωστε, ότι στις τέσσερις νίκες που έχει πετύχει η ομάδα της Μάνδρας στο φετινό πρωτάθλημα, ο Κοψιάς μετράει συνολικά 92 πόντους, δηλαδή 23 κατά μέσο όρο! Αντιστοίχως, ο Κοψιάς έχει “μόνο” 9,5 πόντους κατά μέσο όρο στις τέσσερις ήττες της ομάδας του… Στη Νίκαια ο Μανδραϊκός δεν είχε κανένα πρόβλημα να νικήσει τον τοπικό Άρη, με τον 1ο σκόρερ του (και 6ο του 2ου ομίλου) να κάνει νέο ατομικό ρεκόρ πόντων (29).

3. Ανδρέας Χατζηνικόλας (ΑΕΝΚ)

Η ΑΕΝΚ σταμάτησε το φορμαρισμένο ΝΕΟΛ την περασμένη Κυριακή και ο Ανδρέας Χατζηνικόλας έκανε την καλύτερη φετινή εμφάνισή του. Ο 24χρονος γκαρντ/φόργουορντ ήταν εντυπωσιακός, δημιούργησε νέο ατομικό ρεκόρ πόντων στον 1ο όμιλο με 25 (και δύο εύστοχα τρίποντα) και παράλληλα αναρριχήθηκε στην 8η θέση του πίνακα των σκόρερ με 138 σε οκτώ αγώνες (17,2 κατά μέσο όρο).

4. Κώστας Λαγός (Δούκας)

Πιο εντυπωσιακό ξεπέταγμα δεν θα μπορούσε να κάνει ο 17χρονος φόργουορντ. Ο Λαγός προωθήθηκε φέτος στην ανδρική ομάδα του Δούκα και δείχνει να αρπάζει την ευκαιρία από τα μαλλιά και να ξεδιπλώνει το ταλέντο του. Ο Πανιώνιος μπορεί να το επιβεβαιώσει… Στη σπουδαία εκτός έδρας νίκη του Δούκα ο Λαγός ήταν χάρμα ιδέσθαι, καθώς πέτυχε 27 πόντους (με 4/6 βολές, 10/12 δίποντα, 1/4 τρίποντα) και μάζεψε 9 ριμπάουντ.

5. Νίκος Αγγελόπουλος (ΝΕ Μεγαρίδας)

Η πιο “καυτή” ομάδα στο 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής είναι η Μεγαρίδα και ο Νίκος Αγγελόπουλος είναι ο ηγέτης της σχεδόν σε κάθε ματς. Ο έμπειρος πάουερ φόργουορντ έκανε άλλη μία σπουδαία εμφάνιση στην Κρήτη, όπου πέτυχε 22 πόντους και οδήγησε τη ΝΕΜ στην 5η σερί νίκη της επί του ΟΦΗ. Οι 22 πόντοι αποτελούν ισοφάριση της καλύτερης φετινής επίδοσης του Αγγελόπουλου, ο οποίος βρίσκεται και στην 4η θέση του πίνακα των σκόρερ του 2ου ομίλου με 145 πόντους σε 9 αγώνες (16,1 μ.ό.).

Προπονητής: Παναγιώτης Καυκής (Ηλυσιακός)

Ο Ηλυσιακός έδωσε τέλος στο αήττητο σερί του Αιγάλεω και αυτό από μόνο του αποτέλεσε το γεγονός της ημέρας στο 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής, αλλά και σε ολόκληρη την κατηγορία. Η ομάδα των Ιλισίων κατέβαλε το “Σίτι” στην παράταση με 81-78, έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και έναν έκτο, τον Κώστα Κεφάλα, να σημειώνει το κρισιμότερο σουτ στο φινάλε της παράτασης. Αν μη τι άλλο, στη συνολική εμφάνιση του Ηλυσιακού αποτυπώνεται και η δουλειά του Παναγιώτη Καυκή στον πάγκο.

PollMaker

Strawpoll Maker