Οι Νησιώτες έκλεψαν πάλι την παράσταση στον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής, καθώς ο ΝΕΟΛ και τα Φανάρια Νάξου σημείωσαν τις πιο σπουδαίες νίκες της 8ης αγωνιστικής. Όσον αφορά στο 2ο όμιλο, εκεί το Αιγάλεω παρέμεινε αήττητο για άλλη μία Κυριακή, σε μία αγωνιστική που περιείχε μόνο ένα “κλειστό” παιχνίδι, αυτό που έγινε στη Μάνδρα.

Διαβάστε λοιπόν ποια ήταν η καλύτερη πεντάδα της 8ης αγωνιστικής στον 1ο και στο 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής σύμφωνα με το basketblog.gr. Ακολούθως μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις επιλογές σας για τον MVP και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς (Φανάρια)

Πριν από μία εβδομάδα ο 24χρονος γκαρντ έκανε ρεκόρ πόντων στον 1ο όμιλο και αναδείχθηκε ο MVP της 7ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο. Την Κυριακή που πέρασε δεν ήταν εξίσου παραγωγικός, εντούτοις έβαλε το νικητήριο σουτ 4,8’’ πριν από τη λήξη της αναμέτρησης των Φαναριών με τη ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ.. Συνολικά, δε, πέτυχε 17 πόντους με δύο εύστοχα τρίποντα και παρέμεινε παράλληλα και στην 1η θέση του πίνακα των σκόρερ.

2. Παναγιώτης Κόης (Παπάγος)

Το… μηχανάκι του Παπάγου είναι μία από τις μεγάλες αποκαλύψεις του φετινού πρωταθλήματος, καθώς οι εξαιρετικές εμφανίσεις του συνδυάζονται και με νίκες. Πολλές νίκες. Στο εύκολο “διπλό” των “στρατηγών” επί της Αχαγιάς ’82 ο Κόης έκανε νέο ατομικό ρεκόρ πόντων στη Β’ Εθνική (31) και ανέβηκε στην 4η θέση του πίνακα των σκόρερ του 1ου ομίλου, αριθμώντας συνολικά 128 σε επτά αγώνες (18,3 κατά μέσο όρο).

3. Γιώργος Παπαπέτρου (Πεντέλη)

Η απουσία των 30χρονου γκαρντ ήταν αισθητή στους προηγούμενους αγώνες της Πεντέλης. Τόσο αισθητή, που επέστρεψε φορτσάτος και οδήγησε την Πεντέλη σε σπουδαία, όσο και εύκολη νίκη επί του πρωτοπόρου (μέχρι πρότινος) Έσπερου. Ο Παπαπέτρου πέτυχε στο συγκεκριμένο ματς 25 πόντους με 3/6 βολές, 8/9 δίποντα, 2/7 τρίποντα, ενώ κατέγραψε ακόμα στη στατιστική του 12 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη σε 37’35’’. Συγκέντρωσε 31 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης της στατιστικής υπηρεσίας..

4. Βαγγέλης Λούκας (Αιγάλεω)

Ο αφανής ήρωας του Αιγάλεω στη μεγάλη νίκη επί του ΑΟΚ Χανιά. Ο δυναμικός φόργουορντ ήταν καθοριστικός στο κυριακάτικο παιχνίδι, αφού πέτυχε 10 από τους 11 πόντους του στο 4ο δεκάλεπτο, μάζεψε 10 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ και έκανε ένα κόψιμο. Σύμφωνα με τη στατιστικά της ΕΟΚ συγκέντρωσε 20 μονάδες σε μόνο 17’02’’ συμμετοχής και είχε ακόμα 5/6 δίποντα, 0/1 τρίποντο και 1/4 ελεύθερες βολές στο μεγάλο ματς του 2ου ομίλου.

5. Σπύρος Μαγκουνής (ΕΦΑΟΖ)

Ο 35χρονος φόργουορντ… ξανάνιωσε κόντρα στον Πρωτέα Βούλας. Μετά τις μάλλον υποτονικές εμφανίσεις των προηγούμενων αγωνιστικών, ο Μαγκουνής έκανε το προσωπικό του ξέσπασμα την περασμένη Κυριακή, καθώς πέτυχε 32 πόντους με πέντε εύστοχα τρίποντα, οκτώ λιγότερους απ’ όσους είχε συνολικά στα προηγούμενα πέντε παιχνίδια της χρονιάς. Παράλληλα, οδήγησε τον ΕΦΑΟΖ και σε μία εύκολη νίκη για το 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής.

Προπονητής: Μάρκος Τζουγανάτος (ΝΕΟΛ)

Ο ΝΕΟΛ κέρδισε το μεγάλο ματς της 8ης αγωνιστικής με τον Πανελευσινιακό, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία του στον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής. Μετά την… κρυάδα της πρεμιέρας (εντός έδρας ήττα από τον ΚΑΟΚ) η ομάδα του Ληξουρίου μετράει αισίως τρεις σερί νίκες και πέντε στους τελευταίους έξι αγώνες, επιβεβαιώνοντας ότι θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο γκρουπ αυτών που θα διεκδικήσουν την άνοδο στην Α2.

Poll Creator

Poll Maker