Ο Παπάγος και το Αιγάλεω ολοκλήρωσαν το έτος στην κορυφή των δύο νότιων ομίλων της Β’ Εθνικής, του 1ου και του 2ου. Οι μεν “στρατηγοί” επιβλήθηκαν του ΝΕΟΛ στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής, το δε Αιγάλεω ανέτρεψε διαφορά 11 πόντων και νίκησε στο κλειστό του Ζωγράφου τον ΕΦΑΟΖ.

Διαβάστε ευθύς αμέσως ποια ήταν η καλύτερη πεντάδα της 11ης αγωνιστικής στον 1ο και στο 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής σύμφωνα με το basketblog.gr. Ακολούθως μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις επιλογές σας για τον MVP και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Νίκος Μίχαλος (Πανιώνιος)

Η παλιοσειρά του Πανιωνίου δεν έκανε απλά την καλύτερη εμφάνισή του στα Ιλίσια, αλλά βοήθησε παράλληλα τον “Ιστορικό” να πάρει μία τεράστια νίκη, που είχε μεγάλη ανάγκη. Ο Μίχαλος ισοφάρισε το φετινό ατομικό του ρεκόρ με 17 πόντους και ήταν ένας από τους τέσσερις παίκτες που ξεχώρισαν στην εκτός έδρας νίκη επί του Ηλυσιακού, μαζί με τους Σκουλούδη, Κυρίτση και Ρουμελιώτη.

2. Κώστας Μουμπάρακ (Πανελευσινιακός)

Ο Πανελευσινιακός χρειάστηκε να ανατρέψει διαφορά 21 πόντων στο 2ο ημίχρονο, προκειμένου να καταβάλει την Ένωση Ιλίου -που δεν έκρυψε πάντως τα έντονα παράπονα που είχε για τη διαιτησία. Εν πολλοίς το οφείλει στον Κώστα Μουμπάρακ. Ο 33χρονος φόργουορντ πέτυχε 37 πόντους, δημιούργησε νέο ατομικό ρεκόρ για φέτος (τόσο προσωπικό, όσο και στον 1ο όμιλο) και ισοφάρισε τη 2η καλύτερη επίδοση της χρονιάς στη Β’ Εθνικής.

3. Μάνος Μανούσος (ΑΕΝΚ)

Η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος αποτελεί step up season για τον 23χρονο στη Β’ Εθνική. Ο Μανούσος έχει αποκτήσει ηγετικό ρόλο στη φετινή ΑΕΝΚ και το δείχνει σχεδόν σε κάθε αγώνα. Την περασμένη Τετάρτη (22/12) έκανε ίσως το καλύτερο και πιο all-around παιχνίδι φετινό παιχνίδι του, μετρώντας 22 πόντους (με 3/6 βολές, 8/10 δίποντα, 1/2 τρίποντα) και 12 ριμπάουντ στη νίκη επί της Πεντέλης με 88-78. Έπειτα από 10 αγώνες είναι ο 1ος σκόρερ της ΑΕΝΚ με 169 πόντους και 8ος στον 1ο όμιλο. Ακόμα και δεν έχει σημειώσει μονοψήφιο αριθμό πόντων σε κάποιον αγώνα της χρονιάς.

4. Μάρκος Ψημίτης (Αιγάλεω)

Πώς να μην τον επιλέξουμε για δεύτερη σερί αγωνιστική στην καλύτερη πεντάδα; Ο 26χρονος φόργουορντ έχει πάρει… φωτιά την τελευταία εβδομάδα! Στο “διπλό” του Αιγάλεω επί του ΕΦΑΟΖ ο Ψημίτης πέτυχε 33 πόντους, επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ τόσο για τη τρέχουσα χρονιά, όσο και συνολικά για τον ίδιο στη Β’ Εθνική -το προηγούμενο ήταν 24 από τη σεζόν 2018-19 με τη Δάφνη Δαφνίου. Τη χρονιά που διανύουμε μετράει συνολικά 120 πόντους σε 8 αγώνες, ήτοι 15 κατά μέσο όρο.

5. Νίκος Αγγελόπουλος (ΝΕ Μεγαρίδας)

Για άλλη μία αγωνιστική ο Νίκος Αγγελόπουλος ήταν ο οδηγός της Μεγαρίδας. Ο 37χρονος φόργουορντ/σέντερ πέτυχε 26 πόντους στη δύσκολη εκτός έδρας νίκη της ΝΕΜ επί του Δούκα, η οποία διατήρησε την ομάδα των Μεγάρων στην πρώτη δυάδα της βαθμολογίας του 2ου ομίλου μαζί με το Αιγάλεω. Οι 26 πόντοι αποτελούν ισοφάριση της 3ης καλύτερης επίδοσης του Αγγελόπουλου στη Β’ Εθνική. Παράλληλα τον ανέβασαν στη 2η θέση του πίνακα των σκόρερ στο 2ο όμιλο.

Προπονητής: Μιχάλης Κουρής (Παπάγος)

Για δεύτερη σερί εβδομάδα ο προπονητής του Παπάγου κέρδισε τη δική μας προτίμηση για το βραβείο του κορυφαίου κόουτς της αγωνιστικής. Κι αυτό διότι ο Παπάγος σημείωσε άλλη μία σπουδαία νίκη (επί του ΝΕΟΛ), καταφέρνοντας να ολοκληρώσει το έτος στην 1η θέση του 1ου ομίλου, κάτι εντελώς απρόσμενο για μία ομάδα που φτιάχτηκε σχεδόν από το μηδέν, με πολύ μικρό μπάτζετ και στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Αν μη τι άλλο, ο Μιχάλης Κουρής κάνει σπουδαία δουλειά στην πρώτη του χρονιά ως πρώτος προπονητής στον Παπάγο.

PollMaker

PollMaker