Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε στον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής, καθώς και για έξι από τις 14 ομάδες του 2ου ομίλου, καθώς εκκρεμούν έξι εξ αναβολής αγώνες, οι οποίοι προγραμματίστηκαν από την ΕΟΚ για τις 22 και 25 Μαΐου. Όσο για το τι έγινε συνοπτικά το περασμένο Σαββατοκύριακο;

Η Αχαγιά ‘82 ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στον 1ο όμιλο, αφού νίκησε τον Αργοναύτη εκτός έδρας και παρέμεινε στη Β’ Εθνική, ρίχνοντας την ομάδα της Ραφήνας στη Γ’. Στο 2ο όμιλο το Αιγάλεω κατέκτησε εν τέλει τη 2η θέση, ενώ το σουτ της χρονιάς πέτυχε ο Γιώργος Βάρσος στην εκτός έδρας νίκη της ΕΦΑΟΖ επί του Πανιωνίου.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά ποια ήταν η καλύτερη πεντάδα της 26ης αγωνιστικής σε 1ο και 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής σύμφωνα με το basketblog.gr. Ακολούθως μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις επιλογές σας για τον MVP και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Χρήστος Καφέζας (Αχαγιά ‘82)

Τι κι αν είναι μόνο 20 ετών… Η μικρή ηλικία του δεν εμπόδισε τον Χρήστο Καφέζα να παίξει ηγετικό ρόλο στις πιο μεγάλες φετινές νίκες της Αχαγιάς ‘82, στο δρόμο προς τη σωτηρία. Στον τελικό της Ράφηνας πέτυχε 24 από τους 59 πόντους της αχαϊκής ομάδας και τη βοήθησε να πάρει τη νίκη που χρειαζόταν, ώστε να παραμείνει στη Β’ Εθνική. Ο 20χρονος πόιντ γκαρντ ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στον 1ο όμιλο με 336 πόντους σε 24 αγώνες (14 κατά μέσο όρο) και ήταν ο 1ος σκόρερ της Αχαγιάς ‘82.

2. Γιώργος Βάρσος (ΕΦΑΟΖ)

Ο σκόρερ του πιο θεαματικού buzzer beater της χρονιάς, στο πιο συναρπαστικό και… σουρεαλιστικό φινάλε αγώνα ολόκληρης της Β’ Εθνικής. Ο 23χρονος πόιντ γκαρντ έβαλε το νικητήριο τρίποντο λίγο πίσω από το κέντρο του γηπέδου και η ΕΦΑΟΖ επικράτησε του Πανιωνίου, κατακτώντας παράλληλα και την 3η θέση στο 2ο όμιλο. Ο Βάρσος πέτυχε συνολικά 18 πόντους στο “Ανδρέας Βαρίκας” και κατετάγη στην 4η θέση των σκόρερ του 2ου ομίλου με 436 πόντους 26 αγώνες, κάνοντας μακράν την καλύτερη χρονιά του στις εθνικές κατηγορίες.

3. Αλέξανδρος Στεργιάκης (ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ.)

Η ΦΕΑ ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη στο Ίλιον, έστω κι αν ελάχιστη σημασία είχε γι αυτήν βαθμολογικά το συγκεκριμένο ματς. Ο 27χρονος σούτινγκ γκαρντ ήταν ο οδηγός της ΦΕΑ επιθετικά, καθώς πέτυχε 22 πόντους και ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στον 1ο όμιλο, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας από τη Νέα Φιλαδέλφεια / Νέα Χαλκηδόνα με 357 πόντους σε 22 αγώνες (16,2 κατά μέσο όρο). Συν τοις άλλοις, πέτυχε για 8η φορά πάνω από 20 πόντους. Η ΦΕΑ είχε ρεκόρ 8-0 σε αυτά τα παιχνίδια.

4. Μιχάλης Καρασταμάτης (Αιγάλεω)

Την πιο παραγωγική φετινή του εμφάνιση κράτησε για το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς (με τα Μελίσσια) ο 39χρονος φόργουορντ. Ο Καρασταμάτης πέτυχε 20 πόντους με έξι εύστοχα τρίποντα στην άνετη νίκη του Αιγάλεω, η οποία συνδυάστηκε και με την κατάληψη της 2ης θέσης στο 2ο όμιλο και το “εισιτήριο” για τους αγώνες κατάταξης. Επίσης, κατέγραψε νέο φετινό ατομικό ρεκόρ στο πρωτάθλημα (το προηγούμενο ήταν 16), ενώ έβαλε μόλις για 6η φορά διψήφιο αριθμό φέτος με τη φανέλα του Αιγάλεω.

5. Γιάννης Αναγνωστόπουλος (Φανάρια Νάξου)

Όπως και ο Καρασταμάτης, έτσι και ο Αναγνωστόπουλος ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με ατομικό ρεκόρ πόντων στον 1ο όμιλο. Ο 28χρονος σέντερ σημείωσε 25 πόντους με 5/6 βολές και 10/15 δίποντα στην εκτός έδρας νίκη των Φαναριών Νάξου επί του ΝΕΟΛ, ενώ κατέγραψε ακόμα στη στατιστική του 13 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κόψιμο και +34 στο σύστημα αξιολόγησης. Ολοκλήρωσε τη χρονιά με 331 πόντους σε 24 αγώνες (13,8 μ.ό.).

Προπονητής: Θανάσης Κωνσταντώνης (Μανδραϊκός)

Ο Μανδραϊκός προερχόταν από 14 συνεχόμενες ήττες, είχε υποβιβαστεί προ πολλού μαθηματικά στη Γ’ Εθνική και την Κυριακή (8/5) υποδεχόταν τον 3ο Πρωτέα Βούλας, μία ομάδα με πολύ σοβαρότερο κίνητρο, καθώς είχε μαθηματικές πιθανότητες ακόμα και για τη 2η θέση του 2ου ομίλου. Κι όμως, η ομάδα της Μάνδρας κατόρθωσε να βρει το σθένος και να βάλει τέλος σε αυτό το αρνητικό σερί, σημειώνοντας την πρώτη της νίκη έπειτα από περίπου 5 μήνες!

here

Quizwiz