Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του ο Δούκας στη φετινή Β’ Εθνική, μιας και μπορεί να δυσκολεύτηκε κόντρα στον Οίακα Ναυπλίου, πήρε όμως τη νίκη σε ένα κομβικό φινάλε. Σπουδαίες εκτός έδρας νίκες πήραν η Δάφνη Δαφνίου και ο Κρόνος Αγ. Δημητρίου, με τις δύο ομάδες να επικρατούν του Πρωτέα Βούλας και του Γλαύκου αντίστοιχα. Ο Πανελευσινιακός πήρε το ντέρμπι του Θριασίου κόντρα στον Μανδραϊκό σε ένα παιχνίδι, όπου η άμυνα έκρινε το αποτέλεσμα. Σε θρίλερ εξελίχθηκε η αναμέτρηση του Παπάγου με τον ΚΑΟ Κορίνθου, με τους “στρατηγούς” να παίρνουν στο τέλος τη νίκη.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του basketblog.gr ανέδειξε την κορυφαία πεντάδα καθώς και τον προπονητή της αγωνιστικής.

Άλκης Παππάς (Δούκας): Ο έμπειρος γκαρντ μπορεί να είχε λίγες προπονήσεις με την ομάδα των Βορείων Προαστίων, όμως έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του. Ο Παππάς ήταν κομβικός στον αγώνα του Δούκα με τον Οίακα, μιας και πέτυχε 16 πόντους με 1 τρίποντο, βοηθώντας ουσιαστικά στο τελευταίο μέρος του αγώνα τόσο με την επιθετική του πρωτοβουλία όσο και με την άμυνα του.

Κώστας Κεφαλάς (Κρόνος Αγ. Δημητρίου): Εμφάνιση-κλειδί από τον 24χρονο γκαρντ, ο οποίος βοήθησε τη στιγμή που έπρεπε για να έρθει η εκτός έδρας νίκη της ομάδας του. Ο Κεφαλάς πέτυχε 12 πόντους με 1 τρίποντο, όμως ήταν αυτός που πέτυχε τέσσερις σερί πόντους στο 5λεπτο της παράτασης και βοήθησε ώστε να ανοίξει η διαφορά στο σκορ και οι φιλοξενούμενοι να πάρουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Διογένης Γοργόνης (Δάφνη Δαφνίου): Εξαιρετική εμφάνιση από τον νεαρό σουτέρ των “πρασίνων”. Ο Γοργόνης πέτυχε 15 πόντους με 3 τρίποντα και ήταν ο παίκτης που “ξύπνησε” την ομάδα του όταν ο Πρωτέας είχε ξεφύγει στο α’ δεκάλεπτο με 16-0. Ο νεαρός πήρε από νωρίς φέτος το… όπλο του και έδειξε τις διαθέσεις του ενόψει της φετινής σεζόν.

Αποστόλης Κουτρούλιας (Παπάγου): Τα χρόνια μπορεί να περνούν, το ταλέντο όμως δεν χάνεται. Ο Κουτρούλιας παρά τα 42 του χρόνια μάγεψε με την εμφάνιση του το απόγευμα της Κυριακής κόντρα στον ΚΑΟ Κορίνθου και πέτυχε 38 πόντους βοηθώντας τον Παπάγο να ξεκινήσει με νίκη το φετινό πρωτάθλημα. Μάλιστα, ο έμπειρος “ψηλός” ήταν αυτός που πέτυχε και το καλάθι της νίκης και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Ανδρέας Ψαρόπουλος (Πανελευσινιακός): Πολύ καλή εμφάνιση από τον σέντερ των “σταχυοφόρων”. Σε ένα παιχνίδι όπου οι άμυνες έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Ψαρόπουλος κέρδισε τις εντυπώσεις επιθετικά, πετυχαίνοντας 22 πόντους και όντας ο απόλυτος κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια, βοηθώντας ουσιαστικά στην πρώτη νίκη του Πανελευσινιακού.

Προπονητής της αγωνιστικής: Μάης Κωνσταντινίδης (Δάφνη Δαφνίου): Όταν ένα παιχνίδι ξεκινά και η ομάδα βρίσκεται ήδη στο -16, μόνο εύκολη δεν φαντάζει η ανατροπή. Κι όμως, η Δάφνη Δαφνίου όχι μόνο ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ, βρέθηκε κιόλας να δημιουργεί υπέρ της διαφορά και να παίρνει στο τέλος τη νίκη. Το κοουτσάρισμα του Μάη Κωνσταντινίδη ήταν εξαιρετικό, με το νεαρό τεχνικό να ξεκινά με το δεξί τις υποχρεώσεις του σαν πρώτος προπονητής σε μία ιδιαίτερη σεζόν για τη Δάφνη, όπου άλλαξε όλο το ρόστερ αλλά και τη φιλοσοφία της.