Ολοκληρώθηκε η 10η αγωνιστική της Β’ Εθνικής στο Νότο, σε μία αγωνιστική που δημιούργησε μία μεγαλύτερη εξίσωση αναφορικά με τις πρώτες θέσεις, μιας και περισσότερες από τις μισές ομάδες έχουν βλέψεις για τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Σπουδαίες εκτός έδρας νίκες πήραν η Πεντέλη που ανέβηκε στην κορυφή επικρατώντας του Παπάγου, αλλά και ο ΟΦΗ που επιβλήθηκε του ΚΑΟ Μελισσίων και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Πολύ σημαντική νίκη για τον Εθνικό που επικράτησε του Έσπερου. Νικήτρια στο ντέρμπι με το Αιγάλεω αναδείχθηκε η Μεγαρίδα που συνεχίζει την καλή της πορεία στην παρθενική της εμφάνιση στην κατηγορία. Σε ανοδική πορεία ο Πρωτέας Βούλας, επικράτησε και μάλιστα με σχετική άνεση του Πανελευσινιακού.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του Basketblog.gr αναδεικνύει τους κορυφαίους της 10ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αναδείξει τον MVP και τον προπονητή της αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Νίκος Μποχωρίδης (ΟΦΗ): Πολύ καλή εμφάνιση από τον έμπειρο γκαρντ του ΟΦΗ στην εκτός έδρας νίκη των Κρητικών κόντρα στον ΚΑΟ Μελισσίων. Σε ένα παιχνίδι που είχε έντονο το “πρέπει”, μετά και την εντός έδρας ήττα από το Μαρούσι, ο ΟΦΗ ανταποκρίθηκε πλήρως στις απαιτήσεις του αγώνα και χάρη στο εκπληκτικό του δ’ δεκάλεπτο έφτασε στο ροζ φύλλο αγώνα. Ο Νίκος Μποχωρίδης ήταν ανάμεσα στους διακριθέντες, με τον έμπειρο γκαρντ να πετυχαίνει 14 πόντους και να είναι ο κομβικός παίκτης στη δημιουργία, σε δύσκολα σημεία του αγώνα.

Σάκης Γεωργοπαπαδάκος (Εθνικός): Γεμάτη εμφάνιση από τον γκαρντ του Εθνικού στην πολύ σημαντική νίκη επί του Έσπερου. Ο… Σπανούλης των φτωχών, όπως έγινε γνωστός πριν λίγα χρόνια, πραγματοποίησε την πιο μεστή εμφάνιση του με τη φανέλα των Πειραιωτών, μιας και μπορεί να μην ήταν ο πρώτος σκόρερ, με τον Πέττα να είναι για μία ακόμα φορά αυτός στη σχετική λίστα, είχε όμως καθολική συμμετοχή σε όλο το παιχνίδι της ομάδας του. Οι 13 πόντοι με 2 τρίποντα, σε συνδυασμό με τις 7 ασίστ αλλά και την μεγάλη βοήθεια στην άμυνα και τον τομέα των ριμπάουντ, τον καθιστούν τον καλύτερο παίκτη στον αγώνα με την ομάδα της Καλλιθέας.

Βαγγέλης Λούκας (Μεγαρίδα): “Ψηλό” σχήμα σήμερα προκειμένου να χωρέσουν όλοι όσοι έκαναν καλές εμφανίσεις, με τον φόργουορντ της Μεγαρίδας να πραγματοποιεί την καλύτερη του εμφάνιση στη φετινή Β’ Εθνική. Μπορεί ο Λούκας να αποσύρθηκε στην έναρξη της δ’ περιόδου, όταν και έκανε 5ο φάουλ, όμως μέχρι τότε ήταν ασταμάτητος, πετυχαίνοντας double double με 13 πόντους και 11 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 7 ήταν επιθετικά, προσφέροντας στην ομάδα του δεύτερες επιθέσεις, με τις οποίες η Μεγαρίδα δημιούργησε διαφορά ασφαλείας.

Ορέστης Μπέλη (Πεντέλη): Άλλη μία πολύ καλή εμφάνιση από το νεαρό φόργουορντ της Πεντέλης στην εκτός έδρας νίκη επί του Παπάγου. Η Πεντέλη κατάφερε να φύγει με ένα σπουδαίο διπλό από το “Σαλούν” σε μία ημέρα που είχε πολλούς πρωταγωνιστές, ο Μπέλη όμως ήταν αυτός που ξεχώρισε σε άμυνα και επίθεση πετυχαίνοντας double double με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ, συγκεντρώνοντας 22 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης, όντας ο παίκτης που έκανε τη διαφορά στη μεγάλη εκτός έδρας νίκη.

Στέλιος Σκουλούδης (Πρωτέας Βούλας): Πολύ καλή εμφάνιση από τον σέντερ του Πρωτέα Βούλας στη νίκη επί του Πανελευσινιακού. Σε έναν αγώνα που ο Πρωτέας είχε ουκ ολίγες διακριθέντες, ο Σκουλούδης ήταν πολύ καλός κάτω από το καλάθι, τόσο εκτελεστικά με τους 14 πόντους του, όσο και στον τομέα των ριμπάουντ, ενώ λειτούργησε καταλυτικά και αμυντικά, κρατώντας σε χαμηλά νούμερα τους αντιπάλους του, παίρνοντας παράλληλα την απαραίτητη ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Προπονητής της αγωνιστικής: Κώστας Χαρτοματσίδης (Πεντέλη):

Η Πεντέλη είχε ένα αρκετά δύσκολο έργο το απόγευμα της Κυριακής, μιας και κλήθηκε να περάσει σε μία από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος, όπως είναι το “Σαλούν”. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων όχι μόνο φάνηκε απόλυτα διαβασμένη στο παιχνίδι του αντιπάλου, αλλά κατάφερε να έχει τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και μάλιστα να δημιουργήσει στο φινάλε και διαφορά ασφαλείας. Ο Κώστας Χαρτοματσίδης έχει μεγάλο μέρος της ευθύνης της εμφάνισης της Κυριακής, με το νεαρό τεχνικό να έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που μέχρι στιγμής αποτελεί τον ορισμό της “ομάδας” της Β’ Εθνικής, δημιουργώντας προσδοκίες για ακόμα καλύτερη συνέχεια.