Με αρκετά ενδιαφέροντα αποτελέσματα ολοκληρώθηκε η 10η αγωνιστική της Β’ Εθνικής στο Νότο. Ο πρωτοπόρος Ιωνικός Νικαίας συνέχισε το αήττητο σερί του, την ώρα που στις νίκες επέστρεφαν το Ηράκλειο και ο Διαγόρας Δρυοπιδέων κόντρα σε Ιπποκράτη Κω και Δάφνη Δαφνίου αντίστοιχα.

Αλώβητη κράτησε την έδρα του ο Μανδραϊκός για ένα ακόμα παιχνίδι αυτή τη φορά κόντρα στον Ίκαρο Ν. Σμύρνης, την ώρα που ο Πανελευσινιακός συνέχιζε το σερί καλών εμφανίσεων παίρνοντας σπουδαία εκτός έδρας νίκη κόντρα στον Πρωτέα Βούλας. Πολύ σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας πήρε και το Κορωπί κόντρα στον Τρίτωνα, με τις δύο ομάδες να χρειάζονται τρεις παρατάσεις για να αναδειχθεί ο νικητής.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του basketblog.gr αναδεικνύει τη δικιά της καλύτερη πεντάδα και τον κορυφαίο προπονητή της 10ης αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Δημήτρης Σερέτης (Κορωπί): Εξαιρετική εμφάνιση από τον νεαρό γκαρντ του Κορωπίου. Ο Σερέτης ήταν μαζί με τον Γκοντόπουλο οι δύο παίκτες που κράτησαν όρθια την ομάδα τους στα κρίσιμα λεπτά πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας και τον παρατάσεων, ενώ στην γ’ παράταση ο 20χρονος ήταν αυτός που με τους δικούς του πόντους χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Συνολικά ο Σερέτης πέτυχε 27 πόντους μετρώντας και 3 τρίποντα.

Φώτης Ζούμπος (Πανελευσινιακός): Ουσιαστική εμφάνιση από τον έμπειρο γκαρντ του Πανελευσινιακού.  Ο «Ζούμπερ» μπορεί να πέτυχε μόλις 8 πόντους, όμως ευστόχησε σε δύο κρίσιμα τρίποντα δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του στην τελευταία περίοδο, ενώ τόσο οι ασίστ του στον Ματζιώρη όσο και οι άμυνες του στα αντίπαλα γκαρντ ήταν καταλυτικές για να έρθει η πρώτη εκτός έδρας νίκη των «σταχυοφόρων».

Διονύσης Καραμπάτσος (Μανδραϊκός): Μία ακόμα πολύ καλή εμφάνιση από τον έμπειρο γκαρντ του Μανδραϊκός. Ο Καραμπάτσος αναδεικνύεται σε έναν εκ των ηγετών της φετινής ομάδας και με τους 18 πόντους του αλλά και την γενικότερη εμφάνιση στο παρκέ βοήθησε ώστε να έρθει μία ακόμα νίκη για το σύνολο του Θεόφιλου Μπεκέ.

Στέλιος Χάλαρης (Ηράκλειο): Μεστή εμφάνιση από τον έμπειρο «ψηλό» του Ηρακλείου. Ο Χάλαρης ήταν ένας από τους κομβικούς παίκτες στην επικράτηση των Κρητικών επί του Ιπποκράτη Κω με 74-69, πετυχαίνοντας 18 πόντους με 2 τρίποντα, ενώ κέρδισε και πολλές μάχες στο «ζωγραφιστό» σε άμυνα και επίθεση.

Δημήτρης Κατιάκος (Διαγόρας Δρυοπιδέων): Εκπληκτική εμφάνιση από τον έμπειρο σέντερ των νεοφώτιστων. Ο Κατιάκος ήταν φανταστικός στον αγώνα με την Δάφνη Δαφνίου και τόσο στο εκτελεστικό κομμάτι όσο και στο δημιουργικό έδειξε τις ικανότητες του. Ο σέντερ του Διαγόρα πέτυχε 29 πόντους και συνεργάστηκε άψογα με τον Νίκο Πέττα, με τους δυο τους να δείχνουν τον δρόμο στην ομάδα ενόψει της συνέχειας.

Προπονητής της αγωνιστικής: Γιώργος Μακράκης (Ηράκλειο)

Το Ηράκλειο μετρούσε δύο σερί ήττες στα τελευταία παιχνίδια και η μία μάλιστα εντός έδρας κόντρα στον Πανερυθραϊκό με αποτέλεσμα ο αγώνας με τον Ιπποκράτη Κω να είναι κρίσιμος. Οι Κρητικοί είχαν από την αρχή του αγώνα τον έλεγχο και με την άμυνα τους άφησαν σε πολύ χαμηλά νούμερα τον Ιπποκράτη Κω, δείχνοντας διαβασμένοι άψογα στο παιχνίδι του αντιπάλου, κάτι που οφείλεται εν πολλοίς στη δουλειά του έμπειρου κόουτς.