Επιστροφή στις νίκες για το Δούκα, ο οποίος επικράτησε εκτός έδρας του Πανερυθραϊκού και παραμένει στο κόλπο της ανόδου στη Α2. Πολύ μεγάλο διπλό και για τον ΚΑΟ Κορίνθου, ο οποίος πέρασε από την έδρα του Έσπερου παίζοντας σε αρκετά σημεία και εντυπωσιακό μπάσκετ. Πρώτη νίκη μετά από τέσσερις ήττες για τον Παπάγο που επικράτησε στο Μπραχάμι του Κρόνου Αγ. Δημητρίου. Πήρε το ντέρμπι της αγωνιστικής ο Τρίτωνας κόντρα στον Οίακα Ναυπλίου και έπιασε κορυφή στη βαθμολογία. Πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τον Μανδραϊκό κόντρα στη Δάφνη Δαφνίου που έδειξε ότι αξίζει να βρίσκεται ψηλότερα στην κατηγορία.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του basketblog.gr αναδεικνύει την κορυφαία πεντάδα και τον προπονητή της αγωνιστικής και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αναδείξει τον MVP και τον προπονητή της αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Άλκης Παππάς (Δούκας): Ο εκ των πρώτων σκόρερ του πρωταθλήματος πήρε το… όπλο του. Ο Ηπειρώτης γκαρντ αποτελεί μία μόνιμη επιθετική απειλή και στον χτεσινό αγώνα με τον Πανερυθραϊκό οδήγησε τον Δούκα στην πρώτη του νίκη μετά από 5 αγωνιστικές. Ο Παππάς σταμάτησε στους 29 πόντους με 5 τρίποντα, όντας ο παίκτης που τράβηξε στο σκορ περισσότερο από κάθε άλλο παίκτη στο τέλος του αγώνα ενώ οι ασίστ του ήταν κομβικές για να έρθει η μεγάλη νίκη για την ομάδα των Εκπαιδευτηρίων.

Δημήτρης Μακρής (ΚΑΟ Κορίνθου): Ο άνθρωπος που κερδίζει συνεχώς τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις του και τα νούμερα του. Ο Μακρής ήταν εντυπωσιακός για ένα ακόμα παιχνίδι, αυτή τη φορά κόντρα στον Έσπερο, πετυχαίνοντας 21 πόντους με 3 τρίποντα, ενώ ήταν και πρωταγωνιστής στη φάση της αγωνιστικής όταν κάρφωσε πάνω σε άμυνα. Ο Μακρής αποτελεί τον πλέον κομβικό παίκτη του ΚΑΟΚ τη φετινή σεζόν και στα 25 του χρόνια δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ για το βήμα παραπάνω στην καριέρα του.

Σωκράτης Ψαρόπουλος (Τρίτων): Ο άνθρωπος του ντέρμπι με τον Οίακα. Ο Ψαρόπουλος αποτελεί εγγύηση στον Τρίτωνα και στα μεγάλα παιχνίδια είναι ο παίκτης που βγαίνει μπροστά και βοηθάει στα θετικά αποτελέσματα. Ο έμπειρος φόργουορντ ήταν ασταμάτητος το απόγευμα της Κυριακής, πετυχαίνοντας 23 πόντους με 3 τρίποντα, ενώ καταλυτική ήταν η παρουσία του τόσο στην άμυνα μέσω του γρήγορου transition αλλά και των ριμπάουντ, με τα οποία βοήθησε στην άνετη επικράτηση του Τρίτωνα.

Στέλιος Χάλαρης (Μανδραϊκός): Εξαιρετική εμφάνιση από τον έμπειρο πάουερ φόργουορντ του Μανδραϊκού. Ο Χάλαρης επέστρεψε στη θέση του, στο “4”, μετά την επιστροφή του Ρεκουνιώτη και του Γκαϊτάσοφ και έδειξε το ταλέντο του και γιατί το καλοκαίρι οι άνθρωποι της Μάνδρας έκαναν κίνηση να τον ντύσουν στα χρώματα της ομάδας. Ο Χάλαρης σταμάτησε στους 17 πόντους, βοηθώντας καταλυτικά στα αμυντικά του καθήκοντα.

Αποστόλης Κουτρούλιας (Παπάγου): Ο αειθαλής “ψηλός” του Παπάγου έδωσε ξανά τη λύση. Ο Κουτρούλιας μπορεί να διανύει αισίως το 42ο έτος και να έχει ανακοινώσει μέσω του basketblog.gr την απόσυρση από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν, όμως δεν σταματάει να δείχνει το μπάσκετ που κουβαλά μέσα του. Στο παιχνίδι με τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου ο πολύπειρος φόργουορντ/σέντερ σταμάτησε στους 28 πόντους, διατηρώντας την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ και με τις έξι σερί εύστοχες βολές του χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Προπονητής της αγωνιστικής: Σάββας Κατσούνης (Μανδραϊκός):

Ο Μανδραϊκός πανηγύρισε την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα και κόντρα μάλιστα σε μία από τις πρωτοπόρες ομάδες της βαθμολογίας. Μία νίκη,  η οποία ήρθε μετά από μία πολύ δύσκολη βδομάδα, με αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, τραυματισμούς και αμφίβολους παίκτες μέχρι το παρά 1. Παρόλα αυτά ο Σάββας Κατσούνης κατάφερε να ενώσει την ομάδα μέσα σε λίγες μέρες και δίνοντας τις απαραίτητες κατευθύνσεις στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, κατάφερε να κρατήσει τη Δάφνη Δαφνίου στους 56 πόντους, με αποτέλεσμα να πανηγυρίσει μία πολύ σημαντική νίκη.