Πολύ σπουδαία εκτός έδρας νίκη πανηγύρισε το Μαρούσι κόντρα στον Πανελευσινιακό που το διατηρεί στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Άνετη νίκη πήρε ο Έσπερος που επικράτησε του Μανδραϊκού. Με το διπλό έφυγε από τη Ν. Φιλαδέλφεια και το κλειστό του Ιωνικού ο ΑΣ Παπάγου. Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε ο Λοκρός Αταλάντης που επικράτησε του ΚΑΟ Μελισσίων. Πολύ σπουδαία νίκη πήρε το Αιγάλεω που επικράτησε του Εθνικού και συνεχίζει να ελπίζει στο όνειρο.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του basketblog.gr αναδεικνύει τους κορυφαίους της 11ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής στο Νότο και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αναδείξει τον MVP και τον προπονητή της αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Λευτέρης Χρυσός (Παπάγου): Εκπληκτική εμφάνιση από το… γιατρό του Παπάγου στην άνετη επικράτηση επί του Ιωνικού ΝΦ. Ο Λευτέρης Χρυσός εξελίσσεται φέτος σε έναν από τους πλέον σημαντικούς παίκτες των “στρατηγών”, μιας και στη δεύτερη σεζόν του στην ομάδα, δείχνει να εξελίσσεται διαρκώς και να μπορεί πλέον να κάνει το level up στην καριέρα του. Στον αγώνα με τον Ιωνικό ΝΦ, ο Χρυσός τελείωσε τον αγώνα πετυχαίνοντας 25 πόντους με 2/3 δίποντα, 5/6 τρίποντα και 6/6 βολές, ενώ είχε σημαντική συνεισφορά και στον τομέα της δημιουργίας.

Γιάννης Γκαγκαλούδης (Μαρούσι): Μία ακόμα ηγετική εμφάνιση από τον πολύπειρο γκαρντ του Αμαρουσίου, αυτή τη φορά κόντρα στον Πανελευσινιακό εκτός έδρας. Το Μαρούσι έφτασε σε μία πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη και παρά το γεγονός ότι δεν είχε στη διάθεση του τον Γιάννη Παπαγεωργόπουλο, έφτασε στο τέλος στο πολύτιμο διπλό, με τον Γιάννη Γκαγκαλούδη να είναι για ένα ακόμα παιχνίδι ο κορυφαίος, τελειώνοντας τον αγώνα με 26 πόντους και έχοντας ευστοχήσει σε 5 τρίποντα.

Ανέστης Μάτος (Λοκρός Αταλάντης): Πολύ καλή παρουσία από τον αρχηγό του Λοκρού Αταλάντης, στη νίκη-ανάσα των νεοφώτιστων επί του ΚΑΟ Μελισσίων. Σε έναν αγώνα με φόντο τη μάχη της παραμονής, ο Λοκρός Αταλάντης κατάφερε να φτάσει σε μία πολύ σημαντική νίκη, με τον Ανέστη Μάτο να είναι ο κορυφαίος της αναμέτρησης, τελειώνοντας τον αγώνα με 20 πόντους και 3 τρίποντα, όντας ο παίκτης που έκανε τη διαφορά και βοήθησε ώστε να έρθει στο τέλος η μεγάλη νίκη, δίνοντας ακόμα ελπίδες παραμονής.

Χριστόδουλος Καράβολας (Αιγάλεω): Άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση από τον ηγέτη του Αιγάλεω, στη μεγάλη νίκη επί του Εθνικού. Ο Χριστόδουλος Καράβολας έχει δείξει ότι στη μέρα του δεν τον σταματά κανείς και κόντρα στον Εθνικό πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του. Κόντρα στους Πειραιώτες, ο αρχηγός του Αιγάλεω τελείωσε τον αγώνα με 24 πόντους και 4 τρίποντα, προσφέροντας ουκ ολίγες ασίστ και δείχνοντας πως όταν θέλει δεν είναι μόνο… εκτελεστής αλλά και δημιουργός.

Μανώλης Ματαλιωτάκης (Έσπερος): Πολύ καλή εμφάνιση, μία ακόμα, από τον σέντερ του Έσπερου, στην άνετη νίκη επί του Μανδραϊκού που κράτησε την ομάδα της Καλλιθέας στην κορυφή της βαθμολογίας, μέσω της τετραπλής ισοβαθμίας. Σε έναν αγώνα που σχεδόν άπαντες ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, όπως ο Βάρσος και ο Χατζηκίδης, ο Ματαλιωτάκης ήταν για μία ακόμα φορά η αιχμή του δόρατος επιθετικά. Ο νεαρός σέντερ τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους, βοηθώντας για ένα ακόμα παιχνίδι σε άμυνα και ριμπάουντ.

Προπονητής της αγωνιστικής: Γιώργος Σκαραφίγκας (Μαρούσι):

Το κλειστό της “Γούβας” αποτελεί μία από τις παραδοσιακά δύσκολες έδρες στη Β’ Εθνικής και φέτος που ο Πανελευσινιακός έχει ενισχυθεί και έχει δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό ρόστερ, η έδρα αυτή γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Ο Γιώργος Σκαραφίγκας μπορεί να ήταν το πρόσωπο του αγώνα, μιας και βραβεύτηκε (μαζί με το Ντίνο Δούκα) για την προσφορά τους στους “σταχυοφόρους”, όμως δεν έχασε τη σκέψη του από τον αγώνα. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων μπορεί να είχε να αντιμετωπίσει τη δυσκολία της απουσίας του Γιάννη Παπαγεωργόπουλου, όμως κατάφερε να είναι σε όλο το α’ ημίχρονο κοντά στο σκορ και στο τέλος έκανε την αντεπίθεση της, φτάνοντας στο φινάλε στο μεγάλο αποτέλεσμα.