Με αρκετά ενδιαφέροντα αποτελέσματα ολοκληρώθηκε η 11η αγωνιστική της Β’ Εθνικής στο Νότο. Ο Ιωνικός διατήρησε το αήττητο που έχει χτίσει από την αρχή της σεζόν νικώντας και τον Μανδραϊκό. Πολύ σημαντικές εκτός έδρας νίκες πήραν τόσο ο Πρωτέας Βούλας κόντρα στον Πανερυθραϊκό όσο και ο ΕΦΑΟΖ κόντρα στη Δάφνη Δαφνίου. Σημαντικές νίκες σημείωσαν επίσης ο Ίκαρος Ν. Σμύρνης επί του Ηρακλείου αλλά και η ΑΕΝ Κηφισιάς επί του ΚΑΟ Κορίνθου.

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής ο Διαγόρας Δρυοπιδέων πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Τρίτωνα, ενώ ο Ιπποκράτης Κω έδειξε ότι στο γήπεδο του είναι πανίσχυρος νικώντας αυτή τη φορά το Παγκράτι.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του basketblog.gr ανέδειξε την κορυφαία πεντάδα αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

Αναλυτικά

Γιάννης-Μάριος Γραμματικός (Ίκαρος Ν. Σμύρνης): Εξαιρετική εμφάνιση από τον έμπειρο γκαρντ των νεοφώτιστων. Ο Γραμματικός πραγματοποίησε ένα ονειρώδες α’ δεκάλεπτο πετυχαίνοντας το ένα τρίποντο μετά το άλλο (συνολικά 6) και με τους 31 πόντους οδήγησε τον Ίκαρο σε μία πολύ σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Γιώργος Κουκάς (Διαγόρας Δρυοπιδέων): Πολύ καλή εμφάνιση από τον έμπειρο γκαρντ του Διαγόρα στο ντέρμπι με τον Τρίτωνα. Ο Κουκάς ανέλαβε ξανά τον ρόλο του δημιουργού στην περιφέρεια των νεοφώτιστων και με τους 20 πόντους (με 2 τρίποντα) έδωσε τη νίκη στην ομάδα του σε έναν πολύ κρίσιμο αγώνα.

Θοδωρής Ονάσογλου (Ιπποκράτης Κω): Κομβική η παρουσία του έμπειρου περιφερειακού στον αγώνα με το Παγκράτι. Όταν οι «ροσονέρι» βρέθηκαν να προηγούνται στα πρώτα λεπτά και να ελέγχουν τον αγώνα, ο Ονάσογλου μπήκε στο παρκέ και με τους πόντους του ισορρόπησε αρχικά το παιχνίδι και στη συνέχεια βοήθησε ώστε να έρθει μία ακόμα εντός έδρας νίκη. Συνολικά ο Θεσσαλονικιός γκαρντ πέτυχε 21 πόντους με 2 τρίποντα όντας ο πιο ουσιαστικός παίκτης του Ιπποκράτη.

Νίκος Παπαρέγκας (ΕΦΑΟΖ): Ο παίκτης που χάρισε τη νίκη στον ΕΦΑΟΖ κόντρα στη Δάφνη Δαφνίου. Την ώρα που οι νεοφώτιστοι ετοιμάζονταν να πανηγυρίσουν μία ακόμα πολύ σημαντική νίκη, ο Νίκος Παπαρέγκας έγινε ο «ψυχρός εκτελεστής» και με τρίποντο στα 6’’ πριν από τη λήξη πάγωσε το κλειστό του Χαϊδαρίου. Συνολικά ο Παπαρέγκας πέτυχε 15 πόντους με 2 τρίποντα χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Ανδρέας Ψαρόπουλος (ΑΕΝ Κηφισιάς): Άλλη μία πολύ μεγάλη εμφάνιση από τον «ψηλό» της ΑΕΝΚ. Ο Ψαρόπουλος εξελίσσεται σε ηγέτη κάτω από τη ρακέτα για την ομάδα των Βορείων Προαστίων και με τους 26 πόντους του έδειξε την υπεροχή του στο «ζωγραφιστό» στον αγώνα με τον ΚΑΟ Κορίνθου, ενώ ευτύχησε να ευστοχήσει και σε 2 τρίποντα.

Προπονητής της αγωνιστικής: Βαγγέλης Βλάχος (Πρωτέας Βούλας)

Στο δεύτερο παιχνίδι του στον πάγκο του Πρωτέα ο Βαγγέλης Βλάχος κατάφερε να πανηγυρίσει ένα πολύ σπουδαίο διπλό κόντρα στον Πανερυθραϊκό. Ο Πρωτέας κατάφερε να προηγηθεί στο τέλος του ημιχρόνου με 25-45, δείγμα του διαβάσματος που είχε γίνει στον αντίπαλο αλλά και της δουλειάς που είχε γίνει στις προπονήσεις. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να διατηρήσουν το υπέρ τους σκορ και να πανηγυρίσουν ένα πολύ σημαντικό «διπλό» με τον Βαγγέλη Βλάχο να έχει βάλει τη σφραγίδα του.