Αμετάβλητη παρέμεινε η κορυφή της βαθμολογίας της Β’ Εθνικής μετά το πέρας της 12ης αγωνιστικής. Οι τρεις συγκάτοικοι της κορυφής, Οίαξ Ναυπλίου, Τρίτων και Δάφνη Δαφνίου, συνέχισαν με νίκες την πορεία τους, επικρατώντας του Μανδραϊκού, του ΚΑΟ Κορίνθου και του Γλαύκου αντίστοιχα. Επιστροφή στις νίκες για το Παγκράτι, το οποίο όμως δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στην Πεντέλη. Δυσκολεύτηκε και ο Δούκας κόντρα στον τελευταίο Κρόνο Αγ. Δημητρίου, όμως πήρε το ροζ φύλλο αγώνα και παρέμεινε κοντά στην κορυφή. Χτίζει σερί ο Πανελευσινιακός, ο οποίος επικράτησε του Πανερυθραϊκού κάνοντας ένα ακόμα βήμα για την γρήγορη παραμονή στην κατηγορία.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του basketblog.gr αναδεικνύει την κορυφαία πεντάδα και τον προπονητή της αγωνιστικής και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αναδείξει τον MVP και τον προπονητή της αγωνιστικής.

Γιάννης Τζιβελέκας (Παγκράτι): Εκπληκτική εμφάνιση από τον εορτάζοντα σήμερα στον αγώνα με την Πεντέλη. Ο Γιάννης Τζιβελέκας εξελίσσεται σε έναν εκ των κορυφαίων πόιντ γκαρντ της κατηγορίας και το απέδειξε και στον πρόσφατο αγώνα με την Πεντέλη, με τον νεαρό αλλά γεμάτο εμπειρίες παίκτη να πετυχαίνει 22 πόντους και να βοηθάει ουσιαστικά στο δημιουργικό κομμάτι, όντας μαζί με τον Δερμιτζάκη και τον Ροδοστόγλου οι παίκτες που έφεραν την ανατροπή και τη νίκη για τους “ροσονέρι”.

Άλκης Παππάς (Δούκας): Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος πήρε ξανά το όπλο του. Ο Άλκης Παππάς έδειξε στον τελευταίο αγώνα με τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου πόσο σημαντικός παίκτης είναι για την ομάδα του, μιας και αγωνίστηκε με πρόβλημα τραυματισμού και στο α’ ημίχρονο ήταν άποντος, όμως στο β’ ημίχρονο πέτυχε 27 πόντους με 5 τρίποντα, όντας ο κορυφαίος της ομάδας του και αυτός που βοήθησε ώστε να έρθει η εύκολη νίκη, με την άμυνα του Κρόνου να μην μπορεί να τον σταματήσει.

Γιάννης Κυριακόπουλος (Πανελευσινιακός): Μία ακόμα μεστή εμφάνιση από τον έμπειρο παίκτη του Πανελευσινιακού. Οι “σταχυοφόροι” έχουν χτίσει σερί νικών, μετρώντας 4 συνεχόμενα ροζ φύλλα αγώνα, με τον Γιάννη Κυριακόπουλο να είναι ο κορυφαίος στον αγώνα με τον Πανερυθραϊκό. Ο πολύπειρος γκαρντ σταμάτησε στους 25 πόντους, μοιράζοντας ουκ ολίγες ασίστ και συνθέτοντας μία “καυτή” τριάδα με τους Μουρατίδη και Ψαρόπουλο, οδήγησε την ομάδα του σε μία ακόμα νίκη, φέρνοντας χαμόγελα στη Γούβα.

Παντελής Σκορδάς (Οίαξ Ναυπλίου): Πολύ καλή παρουσία από το νεαρό “ψηλό” του Οίακα Ναυπλίου. Ο Σκορδάς ήρθε το καλοκαίρι στο Ναύπλιο ως ένας ταλαντούχος παίκτης με σκοπό να πάρει τις απαραίτητες εμπειρίες και να πραγματοποιήσει το level up στην καριέρα του. Στον αγώνα με τον Μανδραϊκό ο Σκορδάς έδειξε τις δυνατότητες του, πετυχαίνοντας double double με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ και έχοντας τον έλεγχο κάτω από το καλάθι.

Διονύσης Μουστόπουλος (Δάφνη Δαφνίου): Απόλυτος κυρίαρχος κάτω από το καλάθι ο σέντερ των “πρασίνων”. Ο Μουστόπουλος αποτελεί έναν εκ των εμπειρότερων παικτών της Δάφνης στο φετινό ρόστερ και ήταν ο παίκτης κλειδί στην επικράτηση της ομάδας του Χαϊδαρίου κόντρα στο Γλαύκο. Ο έμπειρος σέντερ πέτυχε 13 πόντους, μαζεύοντας 2 ριμπάουντ και δίνοντας ισάριθμες ασίστ, βγάζοντας σημαντικές άμυνες και δίνοντας τις απαραίτητες βοήθειες όταν η Δάφνη κολλούσε στο σκορ.

Προπονητής της αγωνιστικής: Μιχάλης Μιχελάκος (Τρίτων):

Ο Τρίτων ξεκίνησε πέρυσι μία εξαιρετική πορεία στη Β’ Εθνική κερδίζοντας τις εντυπώσεις και πάλεψε ανάμεσα στα οικονομικά θηρία του πρωταθλήματος, τον Ιωνικό Νικαίας, τον Διαγόρα Δρυοπιδέων και τον Ιπποκράτη Κω. Φέτος αυτές οι ομάδες δεν υπάρχουν και η ομάδα των Σεπολίων έχει αποκτήσει περισσότερη εμπειρία, με αποτέλεσμα ο πήχης αλλά και οι απαιτήσεις να έχουν ανέβει. Μετά τη νίκη επί του Οίακα Ναυπλίου στο ντέρμπι λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, ο Τρίτωνας κλήθηκε να περάσει από την έδρα του ΚΑΟ Κορίνθου και μπορεί στην αρχή να βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως η νοοτροπία που πέρασε ο Μιχάλης Μιχελάκος στους παίκτες του βοήθησε ώστε να έρθει η μεγάλη εκτός έδρας νίκη.