Το Ηράκλειο έκανε τη μεγάλη έκπληξη και έσπασε το αήττητο του πρωτοπόρου Ιωνικού, επικρατώντας με 94-83. Οι Ίκαροι Νέας Σμύρνης έφυγαν με τη νίκη από το Παγκράτι σε ένα δραματικό φινάλε, ενώ με νίκες έκαναν σεφτέ για το 2018 ο Πανερυθραϊκός και ο Ιπποκράτης Κω.

Έτσι λοιπόν η συντακτική ομάδα του basketblog.gr επέλεξε τη δικιά της κορυφαία πεντάδα αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής

1) Λουκάς Γιαουρτόγλου (Πανερυθραϊκός): Ο γκαρντ του Πανερυθραϊκού, ηγήθηκε της ομάδας του, σκοράροντας 19 πόντους απέναντι στον Πανελευσινιακό και κράτησε παράλληλα την ομάδα του στη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

2) Παύλος Τοπάλης (Πρωτέας Βούλας): Ο παίκτης του Πρωτέα Βούλας, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στη Κηφισιά, σημειώνοντας 24 πόντους με 5 τρίποντα και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει σε μια άνετη νίκη.

3) Γιάννης- Μάριος Γραμματικός (Ίκαρος Ν. Σμύρνης): Ο 31χρονος γκαρντ ήταν ο πρωταγωνιστής για την ομάδα του στο Μετς απέναντι στο Παγκράτι, καθώς ήταν εκείνος που έδωσε τη χαριστική βολή  στους γηπεδούχους με τρίποντο στα 2’ για το φινάλε, ενώ είχε συνολικά 22 πόντους.

 4) Αντώνης Ασημακόπουλος (Ιπποκράτης Κω): Ο 41χρονος πάουερ φόργουορντ της ομάδας της Δωδεκανήσου, σημείωσε 26 πόντους και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής επί του ΚΑΟ Κορίνθου, βοηθώντας την ομάδα του να μπει με το δεξί στις υποχρεώσεις της για το 2018.

5) Στέλιος Χάλαρης (Ηράκλειο): Η ομάδα του έγραψε ιστορία μιας και έσπασε το αήττητο του Ιωνικού και εκείνος από τη μεριά του βοήθησε τα μέγιστα, σκοράροντας 26 πόντους επί των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος.,

Προπονητής της αγωνιστικής: Γιώργος Μακράκης (Ηράκλειο): Ο κόουτς του Ηρακλέιου φάνηκε πως δούλεψε αρκετά με την ομάδα του στις γιορτές και αυτό φάνηκε, καθώς οι παίκτες του πήραν μια μεγάλη νίκη κόντρα στον πρωτοπόρο και αήττητο του πρωταθλήματος Ιωνικό.