Ολοκληρώθηκε η δεύτερη αγωνιστική του συναρπαστικού πρωταθλήματος του Νοτίου ομίλου της Β΄Εθνικής, και το basketblog.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα και τον καλύτερο προπονητή.  

1)Γιάννης Ντίμπ (Τρίτωνας)

Αποτέλεσε την σημαντικότερη μεταγραφή του Τρίτωνα, με τον Μιχάλη Μιχελάκο να τον κάνει δικό του πριν η ιστορική ομάδα των Σεπολίων μάθει ότι θα αγωνίζεται στην Β’ Εθνική. Ο 30χρονος γκαρντ σκόραρε 26 πόντους στη νίκη της ομάδας του με αντίπαλο τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, πετυχαίνοντας τους 24 εξ’ αυτών στο δεύτερο μισό του αγώνα, και φυσικά το καθοριστικό τρίποντο στο τελείωμα της αναμέτρησης. Πλέον η νεοφώτιστη ομάδα μετράει δυο στα δυο στο πρωτάθλημα.

2)Νίκος Χουχούμης (Εργοτέλης) / Κώστας Φακοπουλίδης (Παπάγου)

Αν και δεν αρεσκόμαστε στο να μοιράζουμε μια θέση, θα ήταν τουλάχιστον άδικο για έναν εκ των δυο αν έμενε εκτός βασικής πεντάδας. Και για τους δυο αποτελεί μια χρονιά ορόσημο, στην οποία θα αποδείξουν ότι έχουν τις δυνατότητες να κάνουν το κάτι παραπάνω. Ο 20χρονος Χουχούμης είδε την προοπτική του Εργοτέλη ως μια νέα σελίδα στην πορεία του, και έτσι στην επίσημη πρώτη της ομάδας του, την βοήθησε με 18 πόντους να νικήσει στο Λίντο τον πολύ δυνατό Πανερυθραϊκό, δηλώνοντας με το καλημέρα παρών!Το ίδιο έκανε και ο Κώστας Φακοπουλίδης, ο οποίος στο παιχνίδι του Παπάγου με τον ΕΦΟΑΖ είχε 24 πόντους, όντας ο καλύτερος των «Στρατηγών» και δείχνοντας να λύνεται στα χέρια του Κώστα Σορώτου.

3)Δημοσθένης Αβραμίδης (Πανελευσινιακός)

Αποτελεί την «σημαία» των «σταχυοφόρων» και το αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή χρονιά. Ο 33χρονος γκαρντ έχει αναλάβει τον ηγετικό ρόλο στο συγκρότημα του Λευτέρη Τσαουσίδη, και σε δυο παιχνίδια έχει πετύχει 47 πόντους, με τους 29 από αυτούς να έρχονται στο γειτονικό ντέρμπι με τον Μανδραϊκό στην Μάνδρα, σε ένα παιχνίδι που ο Αβραμίδης ήταν ασταμάτητος, οδηγώντας την ομάδα του στην πρώτη της νίκη στην λίγκα.

4)Ανδριανός Περδικάρης (Ιωνικός Νικαίας)

Σίγουρα ο Ιωνικός και ο Περικλής Ταυρόπουλος θα πρέπει να αισθάνονται αρκετά τυχεροί που έχουν στην σύνθεση τους έναν αθλητή που κάλλιστα θα μπορούσε να αγωνίζεται με άνεση στην Α2 Αδνρών, κάτι που έκανε και τα δυο προηγούμενα χρόνια σε Ηλυσιακό και Δούκα. Στην άνετη νίκη της ομάδας του με τον Απόλλωνα Σμύνρης ο 24χρονος πάουερ φόργουορντ ήταν απολαυστικός, φτάνοντας σε double double με 21 πόντους και 11 ριμπάουντ.

5)Δημήτρης Κατιάκος (Περιστέρι)

Ο 29χρονος σέντερ αποτελεί έναν από τους παίκτες που έχει φάει με το κουτάλι την κατηγορία, η οποία δείχνει να του ταιριάζει γάντι, και έτσι μετά τις εξαιρετικές επιδόσεις του με τον Προμηθέα, θέλει στην δεύτερη του χρονιά στο Περιστέρι να το οδηγήσει στην επάνοδο στην Α2. Στην αναμέτρηση με την Νέα Κηφισιά ήταν εξαιρετικός έχοντας 26 πόντους, με τον Δημήτρη Λιόγα να μην βρίσκει αντίδοτο στην αντιμετώπιση του.

Προπονητής

Γιώργος Μακράκης

Ο έμπειρος τεχνικός του Εργοτέλη συνεχίζει την εξαιρετική δουλειά με την οποία ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν. Έτσι, στην πρεμιέρα της ομάδας του, συνέχισε από εκεί που είχε μείνει, όπου με πορεία πρωταθλητισμού κράτησε στην κατηγορία την ομάδα του, ενώ στο παιχνίδι της Κυριακής επικράτησε του πολύ δυνατού Πανερυθραϊκού στο Λίντο, δείχνοντας και πάλι στοιχεία της φιλοσοφίας του στο παιχνίδι της ομάδας του.