Αρκετά ενδιαφέροντα αποτελέσματα έβγαλε η 4η αγωνιστική στο Νότο της Β’ Εθνικής. Ο Δούκας ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με τη Δάφνη Δαφνίου και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Τρίτωνα που έκαμψε την αντίσταση της Πεντέλης. Τρίτη συνεχόμενη νίκη για τον Έσπερο και τον Οίακα Ναυπλίου που σταμάτησαν την πορεία του Πρωτέα Βούλας και του Παγκρατίου αντίστοιχα. Δεύτερη νίκη για τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου που επικράτησε του Πανερυθραϊκού

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του basketblog.gr αναδεικνύει την κορυφαία πεντάδα αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αναδείξει τον MVP αλλά και τον κορυφαίο προπονητή της αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Φάνης Κουμπούρας (Οίαξ Ναυπλίου): Εξαιρετική εμφάνιση από το βασικό γκαρντ του Οίακα. Ο Κουμπούρας αναδεικνύεται σε “εγκέφαλο” της ομάδας αμυντικά και επιθετικά τη φετινή σεζόν και με την παρουσία του στο παρκέ στον χτεσινό αγώνα βοήθησε ώστε να έρθει η νίκη επί του Παγκρατίου. Ο έμπειρος γκαρντ πέτυχε συνολικά 27 πόντους και μάλιστα χωρίς να ευστοχήσει σε τρίποντο, δείχνοντας την ευκολία με την οποία προσέγγιζε το καλάθι.

Κώστας Ζώρζος (Παπάγου): Ο… μικρός μεγαλώνει συνεχώς και δείχνει το ταλέντο του. Ο Ζώρζος θεωρείται ένα από τα μεγάλα ταλέντα της Β’ Εθνικής και το απέδειξε χτες με την εμφάνιση του κόντρα στον Πανελευσινιακό. Ο ταλαντούχος γκαρντ ήταν άψογος, πετυχαίνοντας 25 πόντους με 2 τρίποντα και βοήθησε τους “στρατηγούς” να πετύχουν τη δεύτερη νίκη τους στην κατηγορία.

Γιάννης-Μάριος Γραμματικός (Έσπερος Καλλιθέας): Ο άνθρωπος που χάρισε τη νίκη στον Έσπερο κόντρα στον Πρωτέα Βούλας. Ο Γραμματικός ήταν εξ αρχής εκ των κορυφαίων της ομάδας από την Καλλιθέας χάρη στους 17 πόντους του και τα 4 τρίποντα του, όμως έγινε και ο παίκτης του αγώνα μιας και ευστόχησε στο καθοριστικό καλάθι στο φινάλε του αγώνα που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα, δίνοντας τη νίκη στον Έσπερο.

Στέφανος Σολωμός (Κρόνος Αγ. Δημητρίου): Καθοριστικός για μία ακόμα φορά στην παρουσία του Κρόνου ο έμπειρος “ψηλός”. Ο Σολωμός ήταν από τους πλέον κομβικούς παίκτες για την ομάδα του Μπραχαμίου, μιας και βοήθησε ώστε να εξαλειφθεί η διαφορά που είχε υπέρ του ο Πανερυθραϊκός, πετυχαίνοντας τους 10 από τους συνολικά 17 πόντους του στα πρώτα 7′ λεπτά και μάλιστα συνεχόμενα. 

Άλεξ Βουγιούκας (Δουκάς): Εκπληκτική εμφάνιση από τον έμπειρο σέντερ του Δούκα. Ο Βουγιούκας ήταν απόλυτος κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια σε άμυνα και επίθεση κόντρα στη Δάφνη και πέτυχε double double με 25 πόντους και 10 ριμπάουντ. Μάλιστα, υπήρξε και καθοριστικός μιας και έδινε τις απαραίτητες λύσεις στο σκοράρισμα, όταν η Δάφνη προσπαθούσε να πάρει το προβάδισμα.

Προπονητής της αγωνιστικής: Αντώνης Μάντζαρης (Έσπερος):

Μόνο εύκολο δεν ήταν το έργο του νεαρού προπονητή του Έσπερου το μεσημέρι της Κυριακής. Είχε να αντιμετωπίσει μία από τις δυνατές και έμπειρες ομάδες της κατηγορίας, όπως είναι ο Πρωτέας Βούλας και μάλιστα χωρίς τον κόσμο της ομάδας με δεδομένη την τιμωρία που εξέπνευσε χτες αλλά και χωρίς δύο βασικούς του παίκτες. Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ντέρμπι, με τον Πρωτέα να είναι μπροστά στο σκορ στο τέλος της γ’ περιόδου. Παρόλα αυτά, το κοουτσάρισμα του Μάντζαρη στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά και η επίθεση που σχεδίασε στα τελευταία δεύτερα ώστε να βγει το καλάθι του Γραμματικού που έκρινε την αναμέτρηση, τον χρήζουν προπονητή της αγωνιστικής.