Το αήττητο σερί τους συνέχισαν στην 4η στροφή του πρωταθλήματος οι πρωτοπόροι, Ιωνικός Νικαίας, Δάφνη Δαφνίου και Τρίτωνας, έχοντας ξεκινήσει και οι τρεις θεαματικά και θέτοντας τις βάσεις για μία πολύ καλή σεζόν.

Στις νίκες επέστρεψαν το Παγκράτι και το Ηράκλειο επικρατώντας του Μανδραϊκού και του Πανελευσινιακού αντίστοιχα, ενώ την πρώτη του νίκη πέτυχε ο Πανερυθραϊκός, επικρατώντας του Κορωπίου. Με νίκες συνέχισαν ο Πρωτέας Βούλας και ο ΕΦΑΟΖ, νικώντας τον Διαγόρα Δρυοπιδέων και τον ΚΑΟ Κορίνθου.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του basketblog.gr ανέδειξε την καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής καθώς επίσης και τον καλύτερο προπονητή της ημέρας.

Αναλυτικά:

Λουκάς Γιαουρτόγλου: Από τους καταλυτικούς παίκτες στην πρώτη νίκη νίκη του Πανερυθραϊκού στο φετινό πρωτάθλημα. Ο 30χρονος πόιντ γκαρντ ήταν ο παίκτης που τράβηκε την ομάδα στα δύσκολα και με τα τρίποντα του δεν άφησε τη διαφορά του Κορωπίου να ξεφύγει, ενώ χάρη στους μαζεμένους πόντους (13 πόντοι στα τελευταία λεπτά) του έστειλε τον αγώνα στο 5λεπτο της παράτασης. Και εκεί, μαζί με τον Σκάνδαλο, τον Αντωνίου και τον Καλλανιώτη, κατάφερε να δώσει τα μέγιστα και να έρθει η πρώτη νίκη της ομάδας του Δημήτρη Χουχουλή. Στα λεπτά που αγωνίστηκε μέτρησε 27 πόντους με 5 τρίποντα.

Σάκης Γεωργοπαπαδάκος: Τι κι αν αγωνίστηκε με μάσκα λόγω του προβλήματος τραυματισμού στην μύτη, η “καλαθομηχανή” του Παγκρατίου δήλωσε δυναμικά το παρόν για έναν αγώνα πετυχαίνοντας ένα πολύ σπουδαίο “διπλό” στην έδρα του Μανδραϊκού. Ο έμπειρος γκαρντ πέτυχε 20 πόντους με 4 τρίποντα και ήταν ο παίκτης-κλειδί στην μεγάλη επικράτηση των “ροσονέρι”.

Παύλος Τοπάλης: Από τους κομβικούς παίκτες του Πρωτέα Βούλας στην πρώτη εκτός έδρας επικράτηση της ομάδας. Ο έμπειρος φόργουορντ βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ανατροπή του σκορ στο τελευταίο δεκάλεπτο κόντρα στον Διαγόρα Δρυοπιδέων και μαζί με τον Αυγενικό ήταν οι αιχμές του δόρατος για την επικράτηση της ομάδας από τη Βούλα, με τον ίδιο να πετυχαίνει 19 πόντους με 2 τρίποντα.

Δημήτρης Καραδολάμης: Άλλη μία επιβλητική εμφάνιση από τον φόργουορντ του Τρίτωνα. Ο έμπειρος παίκτης του Μιχάλη Μιχελάκου ήταν και πάλι ο παίκτης που έκανε τη διαφορά, μιας και στο κρίσιμο σημείο που η Κηφισιά είχε πάρει τη διαφορά, ο ίδιος με 4 τρίποντα και δύο γκολ-φάουλ επανέφερε τη διαφορά σε φυσιολογικά επίπεδα και χάρισε στο τέλος την 4η σερί νίκη στον Τρίτωνα. Συνολικά ο Καραδολάμης πέτυχε 22 πόντους με 4 τρίποντα και ήταν ο κορυφαίος στο κλειστό του Στρέφη.

Γιώργος Τσιάκος: Ηγέτης για μία ακόμα φορά ο σέντερ της Δάφνης Δαφνίου ήταν απόλυτος κυρίαρχος των καλαθιών στο κλειστό του Χαϊδαρίου κόντρα στον Ιπποκράτη Κω. Ο έμπειρος σέντερ πέτυχε 19 πόντους και μάλιστα ευστόχησε και σε 1 τρίποντα από την γωνία, όμως ήταν ο παίκτης που ξεσήκωσε το γεμάτο κλειστό των “πράσινων”, πετυχαίνοντας ένα από τα καθοριστικά τελευταία καλάθια του αγώνα. 

Προπονητής της αγωνιστικής:

Δημήτρης Ποδαράς: Ο Πρωτέας Βούλας μπορεί να μην ξεκίνησε καλά τη φετινή χρονιά με δύο σερί ήττες, δεν άργησε όμως να έρθει η απάντηση με δύο νίκες και μάλιστα η κυριακάτικη να είναι κόντρα σε μία από τις ισχυρές δυνάμεις του φετινού πρωταθλήματος, όπως είναι ο Διαγόρας Δρυοπιδέων. Ο έμπειρος κόουτς διαχειρίστηκε άψογα το β’ ημίχρονο του αγώνα και κατάφερε να μετατρέψει το 43-33 σε 62-60 αρχικά και στο τέλος σε 71-79 υπέρ του.