Σπουδαία νίκη, η οποία ήρθε στο πεντάλεπτο της παράτασης, πήρε ο Πρωτέας Βούλας κόντρα στον αήττητο μέχρι χτες Τρίτωνα. Στις νίκες επέστρεψαν η Πεντέλη και η Δάφνη Δαφνίου, οι οποίες επικράτησαν εντός έδρας του Μανδραϊκού και του Κρόνου Αγ.Δημητρίου αντίστοιχα. Πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη πήρε ο Έσπερος κόντρα στον Πανερυθραϊκό, συνεχίζοντας το σερί του. Την πρώτη του νίκη πέτυχε ο Γλαύκος, ο οποίος επικράτησε του Οίακα και πήρε βαθμολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του basketblog.gr αναδεικνύει την κορυφαία πεντάδα και τον προπονητή της 5ης αγωνιστικής και δίνει παράλληλα τη δυνατότητα στο κοινό να αναδείξει τον πολυτιμότερο παίκτη αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Νίκος Μοσχοβάκης (Γλαύκος): Ο παίκτης που έκρινε την αναμέτρηση του Γλαύκου με τον Οίακα και χάρισε την πρώτη νίκη στους Πατρινούς. Στο ντέρμπι της περασμένης Γ’ Εθνικής ο Γλαύκος αναζητούσε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι και όλα κρίθηκαν στο φινάλε όταν ο Μοσχοβάκης ευστόχησε στο καλάθι που δοκίμασε και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Συνολικά ο Μοσχοβάκης πέτυχε 19 πόντους με 4 τρίποντα, όντας ο παίκτης που βοήθησε το Γλαύκο να γράψει ιστορία.

Στέλιος Παπαφλωράτος (Έσπερος): Εξαιρετική εμφάνιση από το νεαρό γκαρντ του Έσπερου. Σε ένα παιχνίδι όπου ο Έσπερος βρισκόταν πίσω στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του, ο Παπαφλωράτος δήλωσε παρών, μιας και με τους πόντους του διατηρούσε κοντά στο σκορ την ομάδα της Καλλιθέας. Ο 22χρονος πήρε… επ’ ώμου το σκοράρισμα της ομάδας, πετυχαίνοντας συνολικά 30 πόντους, που τον κατατάσσουν στη 2η θέση των σκόρερ της αγωνιστικής.

Γιάννης Αγγελόπουλος (Πρωτέας Βούλας): Φοβερή εμφάνιση από τον έμπειρο γκαρντ του Πρωτέα Βούλας. Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση, ο Αγγελόπουλος ήταν ο πιο παραγωγικός παίκτης της ομάδας του, πετυχαίνοντας συνολικά 32 πόντους με 5 τρίποντα και βοήθησε ουσιαστικά στην αρχική ανατροπή του σκορ και την κατάκτηση της νίκης.

Άρης Φουντάς (Ένωση Ιλίου): Πολύ καλή παρουσία από τον φόργουορντ της Ένωσης Ιλίου. Σε ένα παιχνίδι όπου η Ένωση “καιγόταν” για τη νίκη, ο Φουντάς έδωσε τις απαραίτητες λύσεις, πετυχαίνοντας 18 πόντους με 2 τρίποντα και χαρίζοντας την πρώτη νίκη της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα.

Κώστας Τάγαρης (Πεντέλη): Κυρίαρχος των… αιθέρων και των καλαθιών ο σέντερ της Πεντέλης. Ο Κώστας Τάγαρης είχε τον απόλυτο έλεγχο κάτω από το καλάθι στον αγώνα της Πεντέλης με τον Μανδραϊκό, πετυχαίνοντας συνολικά 20 πόντους και βοηθώντας στην ανατροπή του εις βάρους σκορ της ομάδας του και την τελική νίκη.

Προπονητής της αγωνιστικής: Αντώνης Μάντζαρης (Έσπερος):

Σίγουρα η επιλογή κορυφαίου προπονητή αυτή την αγωνιστική ήταν δύσκολη, με δεδομένα και τα αποτελέσματα που έλαβαν χώρα. Δεδομένου όμως του γεγονότος ότι μία εκτός έδρας νίκη στη Β’ Εθνική ισούται με… θησαυρό και με δεδομένο ότι ο Πανερυθραϊκός είναι μία παραδοσιακή δύναμη της κατηγορίας και είχε στα χέρια του τη νίκη μέχρι τα τελευταία λεπτά, προπονητής της αγωνιστικής είναι ο Αντώνης Μάντζαρης. Το κοουτσάρισμα του νεαρού προπονητή στα τελευταία λεπτά ήταν τέτοιο που βοήθησε ώστε να έρθει η ανατροπή και να φύγει ο Έσπερος από το κλειστό της Νέας Ερυθραίας με ένα μεγάλο “διπλό” στις αποσκευές του.