Ολοκληρώθηκε η 5η αγωνιστική του συναρπαστικού πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, και το basketblog.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα και τον καλύτερο προπονητή του Νοτίου ομίλου.

1)Γιάννης Ντιμπ (Τρίτωνας)

Για μια ακόμα αγωνιστική εμφανίζεται στην κορυφαία πεντάδα ο Γιάννης Ντιμπ, με τον Μιχάλη Μιχελάκο και τον Τρίτωνα να είναι άκρως τυχεροί που τον έχουν στο ρόστερ τους. Στην σπουδαία εκτός έδρας νίκη της ομάδας των Σεπολίων στην Μάνδρα επί του Μανδραϊκού ο 30χρονος γκαρντ είχε 25 πόντους με τέσσερα τρίποντα, με το τελευταίο να είναι και το καθοριστικό, μετατρέποντας το εύθραυστο 77-77 σε 77-80, δίνοντας ώθηση στην ομάδα του.

2)Κώστας Ζώρζος (Παπάγου)

Μπορεί ο Κώστας Φακοπουλίδης να ήταν απολαυστικός σε ένα ακόμα παιχνίδι, έχοντας 22 πόντους στη νίκη του Παπάγου με το Κορωπί, αλλά ένας άλλος Κώστας ήταν αυτός που δείχνει να είναι ένα ακόμα κερδισμένο στοίχημα του Κώστα Σορώτου. Ο 20χρονος γκαρντ, Κώστας Ζώρζος αρχίζει και δείχνει το ταλέντο του, έχοντας 17 πόντους και 3 τρίποντα και δείχνοντας να αποτελεί ένα ακόμα πόλο στην περιφερειακή γραμμή των «Στρατηγών», την ώρα που αυτοί αγωνίζονται χωρίς τον Θοδωρή Σιούτη.

3)Βαγγέλης Μπαλάφας (Μαρούσι)

Τον Αύγουστο το 2012 ο Βαγγέλης Μπαλάφας αποχώρησε από τον Πανελευσινιακό στον οποία διατέλεσε αρχηγός για σειρά ετών για να ενταχθεί πέρυσι στο Μαρούσι, με το οποίο κατάφερε να κερδίσει την άνοδο του στην Β’ Εθνική. Στην πρώτη εκτός έδρας νίκη της ομάδας των Βορείων προαστίων ο 31χρονος γκαρντ ήταν καθοριστικός έχοντας 17 πόντους με δυο τρίποντα, και οδηγώντας την ομάδα του.

4)Παύλος Τοπάλης (Πανερυθραϊκός)

Δεν θα ήταν υπερβολή να αναφέραμε ότι ο 28χρονος φόργουορντ αποτελεί ένα από τα σπουδαία ονόματα της κατηγορίας, αλλά και του Πανερυθραϊκού. Ο σκληροτράχηλος επέστρεψε στο «Στ.Καλαϊτζής» μετά την σεζόν 2009-10, και στη νίκη της ομάδας του με τον Πανελευσινιακό ήταν εξαιρετικός φτάνοντας σε double-double με απόλυτη ευστοχία (20 π., 6/6 τρίποντα, 10 ριμπάουντ).

5)Παναγιώτης Καραβανάς (Νέα Κηφισιά)

Μετά την σπουδαία νίκη της Κηφισιάς επί του Πανελευσινιακού ο Δημήτρης Λιόγας είχε αναφερθεί στις προσωπικότητες της ομάδας του, και σίγουρα η φετινή ΑΕΝΚ διαθέτει αρκετές από αυτές, με αθλητές παιγμένους στα κατατόπια της κατηγορίας. Ένας από αυτούς είναι και ο Παναγιώτης Καραβανάς, που από τη στιγμή που αποφάσισε να επιστρέψει στο μπάσκετ και στον Δούκα την σεζόν 2013-14, αποτελεί σταθερά έναν από τους καλύτερους σέντερ της κατηγορίας. Στο εκτός έδρας παιχνίδι της ομάδας του με την Αγία Παρασκευή ήταν ασταμάτητος έχοντας 21 πόντους, κυριαρχώντας και στις δυο ρακέτες.

Προπονητής

Μιχάλης Μιχελάκος (Τρίτωνας)

Ένας τραυματισμός ήταν αυτός που στα 22 του χρόνια του στέρησε το να συνεχίσει την καριέρα του ως αθλητής, αλλά σίγουρα ενδέχεται να έδωσε στον χώρο ένα εξαιρετικό προπονητή. Ο Μιχάλης Μιχελάκος στα 26 του χρόνια βρίσκεται για 5η διαδοχική χρονιά στον πάγκο του Τρίτωνα, τον οποίο οδήγησε από την Γ’ ΕΣΚΑ στην Β’ Εθνική με συνεχόμενες ανόδους, και τώρα τον οδηγεί εκ τους ασφαλούς στα ψηλά πατώματα του βαθμολογικού πίνακα του Νοτίου ομίλου, παίρνοντας μια σπουδαία νίκη στην Μάνδρα με αντίπαλο τον Μανδραϊκό, σε μια έδρα που λίγες ομάδες θα περάσουν. Η μοναδική του ήττα ήρθε στην παράταση στου Ζωγράφου από τον ΕΦΑΟΖ.