Πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη πήρε ο ΑΣ Παπάγου που επικράτησε του Έσπερου, σε μία από τις δυσκολότερες έδρες της κατηγορίας. Εκτός έδρας νίκη και για τη Μεγαρίδα που πέρασε από τον Πειραιά επικρατώντας του Εθνικού. Στον Πανερυθραϊκό κατέληξε το ντέρμπι της αγωνιστικής, με την ομάδα των Βορείων Προαστίων να επικρατεί του Αμαρουσίου. Νίκη με ανατροπή που οδήγησε τον αγώνα στην παράταση πήρε το Αιγάλεω, το οποίο επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα επικρατώντας της Πεντέλης. Επιστροφή στις νίκες και για τον ΟΦΗ που επιβλήθηκε του Πανελευσινιακού, με τους Κρητικούς να ξεσπούν μετά το κακό ξεκίνημα στη φετινή σεζόν.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του basketblog.gr αναδεικνύει τους κορυφαίους της 5ης αγωνιστικής και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αναδείξει τον MVP και τον προπονητή της αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Νίκος Μποχωρίδης (ΟΦΗ): Πολύ καλή εμφάνιση από τον έμπειρο γκαρντ του ΟΦΗ στον αγώνα με τον Πανελευσινιακό. Ο ΟΦΗ είχε ανάγκη από μία νίκη που θα του έδινε τόσο βαθμολογική ισχύ, όσο κυρίως ψυχολογία ενόψει της συνέχειας, με δεδομένο πως έχει ζήσει ήδη δύο ήττες, μία εντός από το Αιγάλεω και μία εκτός από τον Λοκρό Αταλάντης. Ο Νίκος Μποχωρίδης, όντας ένας από τους πλέον έμπειρους και ικανούς γκαρντ, ήταν αυτός που βγήκε μπροστά για την ομάδα του και με τους 17 πόντους του και τη δημιουργική του ικανότητα, βοήθησε στην άνετη επικράτηση έναντι των “σταχυοφόρων”.

Γιασέρ Σάλεχ (Μεγαρίδα): Εξαιρετική εμφάνιση από τον γκαρντ/φόργουορντ των νεοφώτιστων στον αγώνα με τον Εθνικό. Σε έναν αγώνα που το μπάσκετ ήρθε σε δεύτερη μοίρα, λόγω των όσων έλαβαν χώρα τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Σάλεχ ήταν ένας από τους παίκτες που έλαμψαν με την παρουσία του στο “Π. Σαλπέας”. Ο νεαρός τελείωσε τον αγώνα με 24 πόντους, έχοντας 7/10 δίποντα και 1/2 τρίποντα, ενώ κατέβασε 7 ριμπάουντ, δείχνοντας πως έχει επιστρέψει για τα καλά στα επίπεδα του.

Τάσος Καλλιανιώτης (Πανερυθραϊκός): Η ηγετική φυσιογνωμία εμφανίστηκε στο πλέον κρίσιμο σημείο και χάρισε τη νίκη στον Πανερυθραϊκό στο ντέρμπι με το Μαρούσι. Σε ένα παιχνίδι που το Μαρούσι είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και ο Πανερυθραϊκός είτε μείωνε είτε ισοφάριζε τη διαφορά, ο Καλλιανιώτης ήταν αυτός που έδωσε τη λύση. Με το σκορ στο 63-63, ο πολύπειρος φόργουορντ ήταν ακροβολισμένος στη γωνία και μετά από ασίστ του Παππά εκτέλεσε το Μαρούσι χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του. Συνολικά ο Καλλιανιώτης είχε 6 πόντους, κατεβάζοντας παράλληλα και 9 ριμπάουντ.

Γιάννης Ψαθάς (Παπάγου): Εκπληκτική εμφάνιση από τον έμπειρο φόργουορντ του Παπάγου στον αγώνα με τον Έσπερο. Ο Ψαθάς διαθέτει περίσσια εμπειρία, όντας ένας από τους παίκτες με τις μεγαλύτερες παραστάσεις στην κατηγορία. Ο 36χρονος φόργουορντ ήταν αυτός που βγήκε μπροστά για χάρη των “στρατηγών” εν τη απουσία του Αλέξη Κυρίτση και το αποτέλεσμα ήταν το πλέον ιδανικό, με τον ίδιο να πετυχαίνει 27 πόντους και να είναι ο παίκτης που επί της ουσίας χάρισε στο φινάλε τη νίκη στην ομάδα του, συνθέτοντας ένα εκπληκτικό δίδυμο με τον Σοφρωνά.

Μάριος Δόξας (Αιγάλεω): Εμφάνιση με μέλλον για το νεαρό σέντερ στη νίκη με ανατροπή του Αιγάλεω επί της Πεντέλης. Ο Δόξας ήταν αυτός που λύγισε την αντίσταση της ομάδας των βορείων προαστίων, μιας και οι φιλοξενούμενοι είχαν εστιάσει την άμυνα τους στον Χριστόδουλο Καράβολα, με αποτέλεσμα ο νεαρός “ψηλός” να έχει την ευχέρεια να τελειώνει τις φάσεις κάτω από το καλάθι. Συνολικά ο Δόξας πέτυχε 26 πόντους, σε μία εμφάνιση που αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον.

Προπονητής της αγωνιστικής: Γιώργος Διαμαντόπουλος (Παπάγου):

Ο ΑΣ Παπάγου είχε ένα αρκετά δύσκολο μιας και το απόγευμα της Κυριακής κλήθηκε να αντιμετωπίσει έναν από τους ισχυρούς του φετινού πρωταθλήματος, τον Έσπερο, σε μία πολύ δύσκολη έδρα. Συνδυαστικά, οι “στρατηγοί” είχαν τον πονοκέφαλο της απουσίας του Αλέξη Κυρίτση που αποτελεί και τον ηγέτη της ομάδας. Παρόλα αυτά η ομάδα των Βορείων Προαστίων τρέλανε για ένα ακόμα απόγευμα τους φίλους της κατηγορίας και πέρασε από την Καλλιθέα, με τον Γιώργο Διαμαντόπουλο να διαχειρίζεται άψογα τον αγώνα και να πανηγυρίζει στο φινάλε τη μεγάλη νίκη.