Ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική του συναρπαστικού πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, και το basketblog.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα και τον καλύτερο προπονητή του Νοτίου ομίλου.

1)Διονύσης Καπινιάρης (Ιωνικός Νικαίας)

Να βρει το δικό του «λιμάνι» ψάχνει ο Διονύσης Καπινιάρης, ο οποίος μετά την επιτυχημένη θητεία του στο Πέραμα έχει «ταλαιπωρηθεί» τα τελευταία χρόνια αλλάζοντας κάθε χρόνο σωματείο. Έτσι στην καριέρα του ήρθαν κατά σειρά οι Ίκαροι Σερρών, το Ψυχικό, η Κύμη, η Ένωση Ιλίου και φέτος ο Ιωνικός. Στο παιχνίδι με τον Παπάγου, και στην πρώτη του Γιώργου Σκαραφίγκα στον πάγκο της ομάδας της Νίκαιας ο 25χρονος γκαρντ ήταν καθοριστικός έχοντας 13 πόντους με 2 τρίποντα, εκ των οποίων το ένα έγειρα την πλάστιγγα της νίκης προς την ομάδα του.

2)Φώτης Ζούμπος (Πανελευσινιακός)

Σε αντίθεση με τον Καπινιάρη, ο Φώτης Ζούμπος δείχνει να έχει βρει τον ιδανικό μπασκετικό προορισμό στην Ελευσίνα, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο του με τον Πανελευσινιακό. Στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα ο 23χρονος γκαρντ είχε 16 πόντους με 2 τρίποντα, βοηθώντας τους «σταυχοφόρους» να επιστρέψουν στις νίκες.

3)Δημήτρης Καραδολάμης (Κορωπί)

Η απόφαση του 29χρονου φόργουορντ να αφήσει το Ηράκλειο και να μετακομίσει στην Ανατολική Αττική και την ομάδα του Κορωπίου αποτέλεσε έκπληξη το καλοκαίρι που μας πέρασε, με την συγκεκριμένη μεταγραφή να αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες της κατηγορίας. Ο πολύπειρος αθλητής στην σπουδαία νίκη της ομάδας του Σάββα Κατσούνη με αντίπαλο τον Τρίτωνα είχε 22 πόντους με 4 τρίποντα, κάνοντας την διαφορά στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

4)Δημήτρης Λεγκίκας (ΕΦΑΟΖ)

Αν δίναμε βραβείο για τον πολυτιμότερο της αγωνιστικής, αυτό σίγουρα θα πήγαινε στον 21χρονο πάουερ φόργουορντ της ομάδας του Ζωγράφου, που είναι σίγουρα ότι πιο μοντέρνο διαθέτει η κατηγορία στην συγκεκριμένη θέση. Η πρόοδος του Δημήτρη Λεγκίκα στα χέρια του Τάκη Ζήβα είναι θεαματική, και στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη στην Κρήτη ήταν απολαυστικός με 34 πόντους και 4 τρίποντα, κερδίζοντας σχεδόν μόνος του το συγκρότημα του Γιώργου Μακράκη.

5)Δημήτρης Γιανναλέτσος (Πανερυθραϊκός)

Αποτελεί έναν από τους πλέον έμπειρους ψηλούς των Εθνικών κατηγοριών, έχοντας βρει πλέον το «καταφύγιο» του στον Πανερυθραϊκό, μετά το αναπάντεχο τέλος της συνεργασίας του με τον Χολαργό. Ο 31χρονος σέντερ ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό στην περίοδο της προετοιμασίας, και στο τοπικό ντέρμπι των Βορείων προαστίων με την Κηφισιά ήταν εξαιρετικός, φτάνοντας σε double-double (13 π., 10 ριμπ.), βοηθώντας την ομάδα του Δημήτρη Χουχούλη να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Προπονητής

Κώστας Κεραμιδάς

Έχει χτίσει το όνομα του στο Γυναικείο μπάσκετ, όντας πλέον ο εκλέκτορας της Εθνικής μας ομάδας, αλλά και στον τομέα των Ανδρών δείχνει να τα πηγαίνει αρκετά καλά. Έτσι, από την στιγμή που το Μαρούσι επένδυσε πάνω του, κρατώντας τον όταν η ομάδα υποβιβάστηκε στην Γ’ Εθνική, πλέον αρχίζει να βλέπει αποτελέσματα, με την ομάδα των Βορείων προαστίων να παίζει εξαιρετικό μπάσκετ. Έτσι, στο πρόσωπο του 51χρονου τεχνικού διαλέξαμε να ανταμείψουμε όλη την ομάδα, ως αυτή της αγωνιστικής, η οποία πλέον μετά  το 4-0 βρίσκεται στα υψηλά πατώματα του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας ένα από τα μικρότερα μπάτζετ της κατηγορίας.

photo: Basketaki.news