Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η 6η αγωνιστική της Β’ Εθνικής στο Νότο, με αρκετά παιχνίδια να κρίνονται στον πόντο, ενώ δεν έλειψαν και οι εντυπωσιακές νίκες. Ο ΑΣ Παπάγου συνεχίζει την εξαιρετική του πορεία του, επικρατώντας αυτή τη φορά του Αιγάλεω. Δεύτερη νίκη μέσα σε λίγες ημέρες για τον Εθνικό, αυτή τη φορά κόντρα στον Ιωνικό ΝΦ. Πήρε τη νίκη και μάλιστα με ανατροπή το Μαρούσι έναντι του Δούκα και μάλιστα με ανατροπή. Δύσκολη νίκη για τον Πανελευσινιακό κόντρα στον Λοκρό Αταλάντης. Πήρε το ντέρμπι της Δυτικής Αττικής η Μεγαρίδα, επικρατώντας του Μανδραϊκού.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του baskebtlog.gr αναδεικνύει τους κορυφαίους της 6ης αγωνιστικής και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αναδείξει τον MVP και τον προπονητή της αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Νίκος Γεωργοπαπαδάκος (Εθνικός): Αποτελεί έναν εκ των “εγκεφάλων” των εθνικών πρωταθλημάτων που είναι ικανός κυρίως για τη δημιουργική του ικανότητα, αλλά και την αμυντική του πειθαρχία. Στον αγώνα με τον Ιωνικό ΝΦ ο έμπειρος γκαρντ έδειξε και τις διαθέσεις του στην εκτέλεση, όντας ο κορυφαίος για την ομάδα του και χαρίζοντας μία αγχωτική νίκη. Ο Νίκος Γεωργοπαπαδάκος τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους και 4 τρίποντα, έχοντας μάλιστα πολλές φάσεις που ξεκίνησαν από τα χέρια του.

Κώστας Μπασδέκης (Παπάγου): Εξαιρετική εμφάνιση από τον 28χρονο γκαρντ στη νίκη του Παπάγου επί του Αιγάλεω. Οι “στρατηγοί” μπορεί να μην έχουν στη διάθεση τους τον Αλέξη Κυρίτση ακόμα, όμως αυτή τη φορά βγήκε μπροστά για να τον αντικαταστήσει στο σκοράρισμα ο Κώστας Μπασδέκης. Ο Μπασδέκης πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση για φέτος, τελειώνοντας τον αγώνα με 23 πόντους και 4 τρίποντα και δημιουργώντας έναν… ευχάριστο πονοκέφαλο στον Γιώργο Διαμαντόπουλο με δεδομένες τις λύσεις που διαθέτει.

Γιάννης Γκαγκαλούδης (Μαρούσι): Ηγετική εμφάνιση από τον πολύπειρο γκαρντ του Αμαρουσίου στη νίκη επί του Δούκα στο ντέρμπι της ευρύτερης περιοχής του Αμαρουσίου. Ο “Γκάγκα” ήταν ο άνθρωπος που έφερε την ανατροπή για την ομάδα του, παίρνοντας το Μαρούσι από το χέρι στην τελευταία περίοδο και οδηγώντας την ομάδα  του στη νίκη. Συνολικά ο Γκαγκαλούδης πέτυχε 20 πόντους με 3 τρίποντα και η συνεισφορά του μεγαλώνει αν αναλογιστεί κανείς τις απουσίες που είχε το Μαρούσι στο συγκεκριμένο αγώνα.

Σωκράτης Ψαρόπουλος (Μεγαρίδα): Χαμηλό σχήμα σήμερα, δεδομένων των εντυπωσιακών εμφανίσεων των “κοντών” στην 6η αγωνιστική. Ο Σωκράτης Ψαρόπουλος ήταν ανάμεσα στους παίκτες που εντυπωσίασαν με την παρουσία τους, με τον έμπειρο γκαρντ/φόργουορντ να συνθέτει ένα εντυπωσιακό δίδυμο με τον Γιασέρ Σάλεχ στη νίκη της Μεγαρίδας στο ντέρμπι με τον Μανδραϊκό. Ο Ψαρόπουλος ήταν ο άνθρωπος-κλειδί στη νίκη της ομάδας του, πετυχαίνοντας double double με 13 πόντους και 10 ασίστ.

Γιώργος Σταθόπουλος (Πανελευσινιακός): Εκπληκτική εμφάνιση από τον 24χρονο “ψηλό” στη νίκη της ομάδας του επί του Λοκρού Αταλάντης. Ο Πανελευσινιακός δυσκολεύτηκε αρκετά στον αγώνα με το Λοκρό Αταλάντης, δείχνοντας για ένα ακόμα απόγευμα επηρεασμένος από τους τραυματισμούς που έχει, όμως ο Σταθόπουλος ήταν εκεί για να δώσει τη λύση. Ο νεαρός πάουερ φόργουορντ τελείωσε τον αγώνα με 24 πόντους, ενώ κατέβασε και 9 ριμπάουντ, έχοντας παράλληλα και 3 ασίστ, σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του.

Προπονητής της αγωνιστικής: Γιώργος Μάνταλος (Μεγαρίδα):

Ένα ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι. Πόσο δε μάλλον όταν αυτό είναι το πρώτο ντέρμπι της ομάδας στη νέα κατηγορία που αγωνίζεται. Η Μεγαρίδα μπορεί να δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στον εμπειρότερο Μανδραϊκό, όμως κατάφερε στο τέλος να φτάσει στο πολύ σημαντικό ροζ φύλλο αγώνα και να βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Μεγάλο μέρος της επιτυχίας της Κυριακής ανήκει στο Γιώργο Μάνταλο, με τον έμπειρο τεχνικό να διαχειρίζεται άψογα τον αγώνα, με τη Μεγαρίδα να ξεσπά στο φινάλε και να φτάνει στην πολύτιμη νίκη.