Ολοκληρώθηκε η 7η αγωνιστική του συναρπαστικού πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, και το basketblog.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα και τον καλύτερο προπονητή του Νοτίου ομίλου.

1)Φίλιππος Μοσχοβίτης (ΑΕΝ Κηφισιάς)

Για μια ακόμα αγωνιστική συναντάμε τον πολύπειρο γκαρντ στην βασική μας πεντάδα, να και κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ο πολυτιμότερος της αγωνιστικής. Ο 37χρονος γκαρντ ήταν συγκλονιστικός στο σπουδαίο διπλό που πέτυχε η ομάδα του στην Ριζούπολη απέναντι στην Κηφισιά, έχοντας 35 πόντους με 2 τρίποντα, και οργανώνοντας άρτια το παιχνίδι της ομάδας του.

2)Μιχάλης Φρουσκλιάς (Κρόνος Αγίου Δημητρίου)

Αποτελεί τον φύση και θέση ηγέτη της ομάδας του Αγίου Δημητρίου, μετρώντας την τρίτη σεζόν του στον Κρόνο. Στο παιχνίδι με το Περιστέρι ο 29χρονος γκαρντ ήταν εξαιρετικός με 26 πόντους και τρία τρίποντα, οδηγώντας την ομάδα του να πετύχει σχεδόν 100 πόντους απέναντι σε μια απο τις καλύτερες άμυνας της κατηγορίας, με αποτέλεσμα να τον συναντάμε για δεύτερη φορά στην καλύτερη πεντάδας μια αγωνιστικής.

3)Τάσος Δήμας (Κορωπί)

Ο 28χρονος Θεσσαλονικιός γκαρντ αποφάσισε πως είχε φτάσει η ώρα να αφήσει τις περιπλανήσεις του στην Βόρεια Ελλάδα και να αποδεχθεί την πρόκληση του Κορωπίου, με τον Σάββα Κατσούνη να του δίνει τα κλειδιά. Στην πρώτη εκτός έδρας νίκη της ομάδας, και μάλιστα στην έδρα του ισχυρού Μανδραϊκού, ο Δήμας ήταν εξαιρετικός, πετυχαίνοντας 11 πόντους και ελέγχοντας άψογα τον ρυθμό της αναμέτρησης. Μάλιστα το τρίποντο που πέτυχε στο τελείωμα του ημιχρόνου, γράφοντας το 25-15 υπέρ της ομάδας του, «έκοψε» τα πόδια στο συγκρότημα του Θεόφιλου Μπεκέ.

4)Ανδρέας Πετρόπουλος (Ιωνικός Νικαίας)

Την κίνηση που φαίνεται να του αλλάζει την πορεία στην καριέρα του έκανε ο Ανδρέας Πετρόπουλος, ο οποίος αν και επέστρεψε στον Πανιώνιο αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ιωνικό παίρνοντας χρόνο συμμετοχής. Στο παιχνίδι με τον Τρίτωνα ο 22χρονος γκαρντ/φόργουορντ είχε 18 πόντους, συνεχίζοντας τις εξαιρετικές του εμφανίσεις.

5)Γιάννης Κακιούζης (ΑΣ Παπάγου)

Στα 38 του χρόνια συνεχίζει να αποτελεί τον «ποιητή» της ρακέτας έχοντας αναλάβει την φετινή χρονιά να βοηθήσει το νεανικό σύνολο που δημιούργησε ο Κώστας Σορώτος στο «Σαλούν». Στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη ο πολύπειρος φόργουορντ σκόραρε 27 πόντους αποτελώντας το σημείο αναφοράς για τους «Στρατηγούς», οι οποίοι βρίσκονται μια ανάσα από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Προπονητής

Νίκος Χατζηπανηγύρης (Κρόνος Αγίου Δημητρίου)

Ανέλαβε το δύσκολο έργο να πάρει στα χέρια του ένα μοντέλο ομάδας που είχε δημιουργήσει ο Παναγιώτης Σαββάτης, και πλέον δείχνει να το καθοδηγεί άψογα, στην πολύ δύσκολη φετινή Β’ Εθνική Ανδρών. Στο παιχνίδι με το Περιστέρι παρουσίασε ένα εξαιρετικό πετυχαίνοντας 94 πόντους και οδηγώντας την ομάδα του στην ως τώρα νίκη της χρονιάς.