Ολοκληρώθηκε η 8η αγωνιστική του συναρπαστικού πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, και το basketblog.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα και τον καλύτερο προπονητή του Νοτίου ομίλου.

1)Φίλιππος Μοσχοβίτης (ΑΕΝ Κηφισιάς)

Αποτελεί φύσει και θέση τον ηγέτη της ομάδας των Βορείων προαστίων, και για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική του ανήκει δικαιωματικά η θέση του βασικού πόιντ γκαρντ της αγωνιστικής. Στη δύσκολη νίκη της ομάδας του με αντίπαλο τον Πρωτέα Βούλας (77-75) ο 38χρονος γκαρντ είχε 28 πόντους με 3 τρίποντα, ενώ στα δυο τελευταία παιχνίδια της ΑΕΝΚ έχει συνολικά 63 πόντους (31,5 κατά μέσο όρο).

2)Γιάννης Ντιπ (Τρίτωνας)

Η μεγάλη επιτυχία του Μιχάλη Μιχελάκου ήταν ότι έπεισε τον 30χρονο γκαρντ να γίνει μέλος της ομάδας του, και αυτός δείχνει να το διασκεδάζει, δικαιώνοντας τον. Στο εκτός έδρας παιχνίδι της ομάδας του στο Ηράκλειο με τον Εργοτέλη ήταν ο βασικός συντελεστής της νίκης με 84-82 καθώς ουσιαστικά μόνος του γύρισε το παιχνίδι από το -12 στο 33′ και με 10 πόντους στα τελευταία λεπτά της έδωσε τη νίκη, πετυχαίνοντας και το νικητήριο καλάθι με τζαμπ σουτ στα 4” πριν το τέλος.

3)Παύλος Τοπάλης (Πανερυθραϊκός)

Ακόμα ένας παίκτης που εμφανίζεται ξανά στην πεντάδα με τους καλύτερους της αγωνιστικής, με τον Παύλο Τοπάλη να αποτελεί σημείο αναφοράς στο παιχνίδι των πρωτοπόρων του βαθμολογικού πίνακα. Έτσι, στη νίκη της ομάδας του Δημήτρη Χουχουλή με αντίπαλο τον Μανδραϊκό έφτασε σε double-double έχοντας 17 πόντους με 13 ριμπάουντ, βοηθώντας σε όλους τους τομείς την ομάδα του.

4)Αδριανός Περδικάρης  (Ιωνικός Νικαίας)

Αποτελεί την χρονιά δικαίωσης για το ταλέντο και την ποιότητα του 25χρονου φόργουορντ, ο οποίος δείχνει στη Νίκαια να βρίσκει τον εαυτό του, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Στην πολύ δύσκολη νίκη της ομάδας του στην παράταση με αντίπαλο το Κορωπί, ο Περδικάρης είχε 21 πόντους και καταλυτική παρουσία και στις δυο ρακέτες.

5)Στέφανος Σολωμός (Μαρούσι)

Μετά από τέσσερα γεμάτα χρόνια στον Πανερυθραϊκό ο 37χρονος πάουερ φόργουορντ πήρε την απόφαση να παραμείνει στα Βόρεια προάστια μετακομίζοντας στο γειτονικό Μαρούσι, το οποίο οδηγεί με την εμπειρία του σε εξαιρετική πορεία. Στο παιχνίδι με τον πολύ δυνατό Παπάγου ο Σολωμός είχε 16 πόντους, αποτελώντας βαρόμετρο για την ομάδα του Κώστα Κεραμιδά.

Προπονητής

Σπύρος Σταθούλης

Ανέλαβε μια από τις δυσκολότερες αποστολές της κατηγορίας, και το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει καταφέρει να αλλάξει προς το θετικό την εικόνα του Απόλλωνα. Στην συγκεκριμένη αγωνιστική τον οδήγησε σε μια νίκη ανάσα απέναντι σε μια ομάδα με τους ίδιους στόχους, κερδίζοντας εκτός έδρας την Αγία Παρασκευή, γεμίζοντας με ψυχολογία και αυτοπεποίθηση τους παίκτες του.