Αγωνιστική με ευρείες νίκες αλλά και παιχνίδια που κρίθηκαν στο νήμα ήταν η 8η στο Νότο της Β’ Εθνικής, με τους πρωτοπόρους να παραμένουν στις πρώτες θέσεις, σε ένα από τα πλέον αμφίρροπα πρωταθλήματα. Συνεχίζεται την εξαιρετική του πορεία ο Παπάγου που επικράτησε και του Λοκρού Αταλάντης. Άνετη νίκη για τον Μανδραϊκό κόντρα στον Ιωνικό ΝΦ. Εκτός έδρας νίκη για τον Πανελευσινιακό και μάλιστα με ανατροπή κόντρα στην Πεντέλη. Πέρασε από την έδρα του ΚΑΟ Μελισσίων ο Έσπερος. Με το διπλό έφυγε από τον Πειραιά και τον αγώνα με τον Εθνικό ο Πανερυθραϊκός

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του Basketblog.gr αναδεικνύει τους κορυφαίους της 8ης αγωνιστικής και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αναδείξει τον MVP και τον προπονητή της αγωνιστικής.

Αναλυτικά οι κορυφαίοι της 8ης αγωνιστικής:

Γιώργος Λάππας (Μαρούσι): Εξαιρετική εμφάνιση από τον έμπειρο γκαρντ στον αγώνα του Αμαρουσίου με το Αιγάλεω. Ο Λάππας μπορεί να ήρθε από τον πάγκο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως πραγματοποίησε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση με τη φανέλα της ομάδας των Βορείων Προαστίων. Ο Λάππας τελείωσε τον αγώνα με 26 πόντους και 3 τρίποντα, έχοντας σημαντική συνεισφορά στον τομέα της δημιουργίας και συνθέτοντας ένα εκπληκτικό δίδυμο με τον Γιάννη Γκαγκαλούδη, πετυχαίνοντας 51 πόντους μαζί.

Λουκάς Γιαουρτόγλου (Πανερυθραϊκός): Μεστή παρουσία από τον γκαρντ του Πανερυθραϊκού στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας του με τον Εθνικό. Ο Πανερυθραϊκός κατάφερε να φύγει με την πολύτιμη εκτός έδρας νίκη, έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση την περιφέρεια του, με τον Γιαουρτόγλου να είναι ένας από τους παίκτες-κλειδιά. Ο έμπειρος γκαρντ τελείωσε τον αγώνα πετυχαίνοντας 17 πόντους με 5 ασίστ και 4 ριμπάουντ, ενώ βοήθησε και αμυντικά έχοντας 3 πολύτιμα κλεψίματα στην καλύτερη μέχρι τώρα εμφάνιση του.

Γιάννης Ροδοστόγλου (Μανδραϊκός): Άλλη μία καλή εμφάνιση από τον έμπειρο γκαρντ του Μανδραϊκού κόντρα στον Ιωνικό ΝΦ, οδηγώντας την ομάδα της Δυτικής Αττικής στη νίκη. Ο Ροδοστόγλου αποτελεί έναν από τους πυλώνες εμπειρίας της ομάδας και το απέδειξε κόντρα στον Ιωνικό ΝΦ, τελειώνοντας τον αγώνα με 21 πόντους, σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τη φανέλα των “κυανόλευκων”.

Γιάννης Ψαθάς (Παπάγου): Εκπληκτική εμφάνιση από τον έμπειρο φόργουορντ του Παπάγου στη νίκη επί του Λοκρού Αταλάντης. Ο Ψαθάς αποτελεί μία από τις σταθερές της φετινής παρουσίας των “στρατηγών”, όντας ανάμεσα στους πρώτους σκόρερ και βοηθώντας καταλυτικά στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας προς την κορυφή. Στον τελευταίο αγώνα με το Λοκρό Αταλάντης, ο Ψαθάς ήταν ξανά ο παίκτης-κλειδί, τελειώνοντας τον αγώνα με 26 πόντους και πετυχαίνοντας ένα τρίποντο.

Ανδρέας Ψαρόπουλος (Πανελευσινιακός): Ηγετική εμφάνιση από τον αρχηγό του Πανελευσινιακού στην ανατροπή κόντρα στην Πεντέλη μέσα στην έδρα της ομάδας των Βορείων Προαστίων. Ο Ψαρόπουλος πήρε από το χέρι την ομάδα του και την οδήγησε στη μεγάλη ανατροπή, με το χαρακτηριστικό της παρουσίας του να είναι το γεγονός πως από τους 23 πόντους που πέτυχε, οι 21 μπηκαν στο β’ ημίχρονο, ενώ κατέβασε παράλληλα και 10 ριμπάουντ στην καλύτερη μέχρι τώρα εμφάνιση του.

Προπονητής της αγωνιστικής: Αντώνης Μάντζαρης (Έσπερος):

Ο Έσπερος ξεκίνησε τη φετινή σεζόν με όνειρα για μία πορεία στα υψηλότερα… στρώματα της Β’ Εθνικής, μιας και έγινε μία σοβαρή επένδυση και το ρόστερ στελεχώθηκε με έμπειρους και ικανότατους παίκτες. Παράλληλα, ο Αντώνης Μάντζαρης, ο οποίος παρέμεινε το περασμένο καλοκαίρι, είχε πλέον να δοκιμαστεί σε ένα νέο level και μετά τις δύο πρώτες ήττες στις 7 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, το παιχνίδι με τον ΚΑΟ Μελισσίων είχε το “πρέπει”. Κόντρα σε μία ομάδα με δύσκολη έδρα, ο Έσπερος κατάφερε να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα, με τον Μάντζαρη να παίρνει άριστα στον τρόπο διαχείρισης του αγώνα, μιας και δεν άφησε τους γηπεδούχους να ξεφύγουν, ενώ οι σωστές αποφάσεις στο φινάλε έφεραν τη νίκη.