Συνεχίζει το αήττητο σερί του ο Ιωνικός Νικαίας, ο οποίος επιβλήθηκε αυτή τη φορά του Κορωπίου και παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Από κοντά παραμένει και ο Τρίτωνας, ο οποίος επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα νικώντας αυτή τη φορά τη Δάφνη Δαφνίου.

Την τέταρτη σερί νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα πήρε ο ΚΑΟ Κορίνθου, ο οποίος έχει κερδίσει μέχρι στιγμής τις εντυπώσεις με τελευταίο θύμα του τον Πανελευσινιακό. Το αποτέλεσμα της αγωνιστικής πέτυχε ο Πανερυθραϊκός, ο οποίος πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Ηρακλείου.

Στις νίκες επέστρεψαν Διαγόρας Δρυοπιδέων, Μανδραϊκός και Παγκράτι, οι οποίοι επιβλήθηκαν των Ίκαρου Ν. Σμύρνης, ΑΕΝ Κηφισιάς και Πρωτέα Βούλας.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του basketblog.gr ανέδειξε τη δικιά της κορυφαία πεντάδα αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Κώστας Κεφαλάς (ΚΑΟ Κορίνθου): Άλλη μία σπουδαία εμφάνιση από τον έμπειρο γκαρντ των νεοφώτιστων. Ο Κεφαλάς κατάφερε να πετύχει 18 πόντους με 4 τρίποντα σε έναν αγώνα που η ομάδα του δεν παρουσιάστηκε το ίδιο καλή με τα προηγούμενα παιχνίδια, όμως ο ίδιος δήλωσε ξανά παρών και βοήθησε ουσιαστικά για μία ακόμα νίκη.

Σάκης Γεωργοπαπαδάκος (Παγκράτι): Ο «μπομπέρ» του Παγκρατίου χτύπησε ξανά. Οι «ροσονέρι» επέστρεψαν στις νίκες την Κυριακή κόντρα στον Πρωτέα Βούλας και αυτό το οφείλουν εν πολλοίς στον έμπειρο γκαρντ, ο οποίος με τους 20 πόντους που πέτυχε ήταν ο παίκτης-κλείδι στην επικρα΄τηση της ομάδας του.

Τάσος Αντωνίου (Πανερυθραϊκός): Ο παίκτης που χάρισε στον Πανερυθραϊκό αυτό το σπουδαίο διπλό κόντρα στο Ηράκλειο. Ο Αντωνίου πέτυχε 12 πόντους με 4 τρίποντα, όμως όταν έκαιγε η μπάλα στα τελευταία δεύτερα και κρινόταν το παιχνίδι, αυτός βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο και… πυροβόλησε από τα 6,75 χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Νίκος Ψυλέας (Μανδραϊκός): Ηγετική εμφάνιση για ένα ακόμα παιχνίδι από τον έμπειρο «ψηλό» του Μανδραϊκού. Σε έναν ιδιαίτερο αγώνα, τον πρώτο της ομάδας της Δυτικής Αττικής μετά τις φονικές καταιγίδες, ο Ψυλέας πέτυχε 26 πόντους με 1 τρίποντο και βοήθησε ουσιαστικά σε άμυνα και επίθεση ώστε να έρθει η 4η νίκη της ομάδας του.

Δημήτρης Κατιάκος (Διαγόρας Δρυοπιδέων): Απόλυτος κυρίαρχος κάτω από τις ρακέτες ο «ψηλός» των νεοφώτιστων. Ο Κατιάκος με την εμπειρία του και φυσικά το ταλέντο του δεν άφησε κανένα περιθώριο στους «ψηλούς» του Ικάρου Ν. Σμύρνης, πετυχαίνοντας 19 πόντους, όντας μάλιστα ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του στην κυριακάτικη νίκη.

Προπονητής της αγωνιστικής: Δημήτρης Χουχουλής (Πανερυθραϊκός)

Ένα όνομα που αποτελεί τα τελευταία χρόνια εγγύηση για τον πάγκο του Πανερυθραϊκού. Ο Δημήτρης Χουχουλής θεωρείται ο μετρ της κατηγορίας, όντας άριστος γνώστης της και φέτος κλήθηκε να δημιουργήσει ένα νεανικό ρόστερ με μικρό μπάτζετ που σφύζει όμως από ταλέντο και αρκετές δυνατότητες. Στον κυριακάτικο αγώνα με το Ηράκλειο, μπορεί στο 3ο δεκάλεπτο το παιχνίδι να φάνταζε χαμένο για την ομάδα της Νέας Ερυθραίας, όμως ο Χουχουλής με το κοουτσάρισμα του κατάφερε όχι μόνο να σώσει την… παρτίδα, αλλά στο τέλος να την πάρει κιόλας και να πανηγυρίσει με τους παίκτες του ένα σπουδαίο διπλό, συνεχίζοντας έτσι το σερί νικών, παρά το κακό ξεκίνημα. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το γεγονός ότι στα τελευταία λεπτά η ομάδα της Νέας Ερυθραίας αγωνίστηκε με μία… καμικάζι πεντάδα, βραχυκυκλώνοντας ουσιαστικά το Ηράκλειο, το οποίο μέτρησε μόλις 7 πόντους στα τελευταία 5 λεπτά.