Αγωνιστική με πολλά… τριτα ημίχρονα ήταν η 9η στο Νότο της Β’ Εθνικής, όμως η στήλη παραμένει σε κλίμα καθαρά αγωνιστικό (όπως και το ύφος του site) και με αυτό θα ασχοληθεί. Πολύ μεγάλη νίκη που τον ανέβασε στην κορυφή της βαθμολογίας πήρε ο Έσπερος έναντι της Μεγαρίδας. Στο 5λεπτο της παράτασης πήρε το ροζ φύλλο αγώνα ο Πανελευσινιακός έναντι του Παπάγου. Σημαντική εκτός έδρας νίκη πήρε ο Πρωτέας Βούλας στην έδρα του Λοκρού Αταλάντης. Με το διπλό έφυγε από την Κρήτη το Μαρούσι. Μείζονος σημασίας νίκη πήρε και το Αιγάλεω, το οποίο επικράτησε στο “Στ. Βενέτης” του ΚΑΟ Μελισσίων. Δυσκολεύτηκε αλλά πήρε τη νίκη ο Πανερυθραϊκός έναντι του Μανδραϊκού.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του basketblog.gr αναδεικνύει τους κορυφαίους της 9ης αγωνιστικής και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αναδείξει τον MVP και τον προπονητή της αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Θοδωρής Κυριλής (Πρωτέας Βούλας): Εξαιρετική εμφάνιση από το νεαρό γκαρντ του Πρωτέα Βούλας στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας του επί του Λοκρού Αταλάντης. Σε έναν αγώνα όπου υπήρχε το “πρέπει” να για να πάρει την απαραίτητη βαθμολογία ανάσα ο Πρωτέας, ο Κυριλής ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά, τελειώνοντας τον αγώνα με 22 πόντους και έχοντας σημαντική συνεισφορά τόσο στη δημιουργία όσο και στην άμυνα, δείχνοντας πως οι εμπειρίες που παίρνουν φέτος οι νέοι της ομάδας πιάνουν τόπο.

Γιάννης Γκαγκαλούδης (Μαρούσι): Ο απόλυτος ηγέτης του Αμαρουσίου στην πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη επί του ΟΦΗ. Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης επέστρεψε στην ομάδα των Βορείων Προαστίων και όπως δήλωσε και ο ίδιος μετά το τέλος του αγώνα με τους Κρητικούς, ο στόχος του είναι να επαναφέρει την ομάδα στην Basket League και με εμφανίσεις όπως αυτή της Κυριακής, όλα είναι πιθανά. Ο πολύπειρος γκαρντ τελείωσε τον αγώνα έχοντας πετύχει 30 πόντους και όντας ο πρωταγωνιστής της ομάδας στη μεγάλη νίκη.

Χρήστος Σκάνδαλος (Πανερυθραϊκός): Ο άνθρωπος που έκανε τη διαφορά στη νίκη του Πανερυθραϊκού επί του Μανδραϊκού. Ο Πανερυθραϊκός δυσκολεύτηκε πολύ κόντρα στην ομάδα της Δυτικής Αττικής και βρέθηκε ακόμα και πίσω στο σκορ μέχρι και τα μέσα της γ’ περιόδου, όμως ένα επιθετικό ξέσπασμα δια χειρός Χρήστου Σκάνδαλου έκανε τη διαφορά και έδωσε τη νίκη στην ομάδα των Βορείων Προαστίων. Συνολικά ο γκαρντ του Πανερυθραϊκού πέτυχε 15 πόντους, κατέβασε 7 ριμπάουντ και είχε και 3 κομβικά κλεψίματα.

Χριστόδουλος Καράβολας (Αιγάλεω): Ο ηγέτης του Αιγάλεω πήρε μπροστά μετά την επιστροφή από τον τραυματισμό του και έδειξε με το… καλημέρα να μην τον έχει επηρεάσει τίποτα. Ο φόργουορντ του “Σίτι” ήταν εκπληκτικός στα επιθετικά του καθήκοντα, πετυχαίνοντας 23 πόντους με 2 τρίποντα και οδηγώντας την ομάδα του σε μία ακόμα κομβική νίκη και μάλιστα με ανατροπή.

Μανώλης Ματαλιωτάκης (Έσπερος): Επιβλητική παρουσία από το νεαρό σέντερ του Έσπερου στη νίκη της ομάδας της Καλλιθέας κόντρα στη Μεγαρίδα στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Ο Ματαλιωτάκης ήταν εξαιρετικός κάτω από το καλάθι, πετυχαίνοντας 19 πόντους και έχοντας σημαντική συνεισφορά στον τομέα των ριμπάουντ, ενώ του ανήκει και μία από τις φάσεις της αγωνιστικής, όταν με το σκορ στο 78-78, το μπλοκ του στην προσπάθεια του Ψαρόπουλου απέτρεψε τους φιλοξενούμενους από το να βρεθούν μπροστά στο σκορ.

Προπονητής της αγωνιστικής: Γιώργος Σκαραφίγκας (Μαρούσι):

Το Μαρούσι είχε ένα ιδιαίτερα δύσκολο έργο το απόγευμα της Κυριακής, μιας και βρέθηκε σε μία δύσκολη έδρα όπως είναι αυτή του ΟΦΗ και είχε προηγηθεί και ένα κουραστικό ταξίδι. Η ομάδα των Βορείων προαστίων κατάφερε παρόλα αυτά να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα, με τον Γιώργο Σκαραφίγκα να έχει μεγάλο μερίδιο στο τελικό αποτέλεσμα, με τον έμπειρο τεχνικό να ανταποκρίνεται επαρκέστατα μέχρι στιγμής στα φετινά του καθήκοντα.