Αρκετά ήταν τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα στην 9η στροφή της Β’ Εθνικής στο Νότο. Ο Ιωνικός Νικαίας συνέχισε το αήττητο σερί του στο πρωτάθλημα, την ώρα που η Δάφνη Δαφνίου και ο Πανελευσινιακός επέστρεφαν στις νίκες. Πολύ μεγάλη νίκη με ανατροπή πέτυχε η ΑΕΝΚ, ενώ σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο ΕΦΑΟΖ έναντι του Ίκαρου Ν. Σμύρνης. Την εμφάνιση της αγωνιστικής πέτυχε ο Πανερυθραϊκός, ο οποίος νίκησε με ιδιαίτερη άνεση το Παγκράτι.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του basketblog.gr ανέδειξε τη δικιά της καλύτερη πεντάδα.

Αναλυτικά:

Λουκάς Γιαουρτόγλου (Πανερυθραϊκός): Εξαιρετική εμφάνιση από το νεαρό γκαρντ της ομάδας της Νέας Ερυθραίας. Ο Γιαουρτόγλου ήταν άψογος σε άμυνα και επίθεση, ενώ επιθετικά μαζί με τον Σκάνδαλο ανέλαβαν το κομμάτι της δημιουργίας με απόλυτη επιτυχία. Συνολικά ο Γιαουρτόγλου πέτυχε 21 πόντους και ήταν ο κομβικός παίκτης ώστε να κάνει ο Πανερυθραϊκός το «μπαμ» στην γ’ περίοδο και να πάρει τη διαφορά στο σκορ.

Τάκης Νικολακόπουλος (Πανελευσινιακός): Σε εκ των κορυφαίων σκόρερ στον Πανελευσινιακό εξελίσσεται ο νεαρός γκαρντ. Ο Νικολακόπουλος ήταν για μία ακόμα φορά ο πρώτος σκόρερ στον αγώνα με τον Τρίτωνα με 18 πόντους και 2 τρίποντα. Μεγάλη βοήθεια βέβαια είχε και από τον Αβραμίδη, ο οποίος με την παρουσία του «έλυσε» ουσιαστικά τα χέρια των υπόλοιπων γκαρντ στην περιφέρεια, με τον Νικολακόπουλο να έχει αποκλειστικά το κομμάτι της εκτέλεσης και να τα πηγαίναμε άψογα.

Νίκος Παπαρέγκας (ΕΦΑΟΖ): Ουσιαστική εμφάνιση από τον νεαρό γκαρντ/φόργουορντ της ομάδας του Ζωγράφου. Ο ΕΦΑΟΖ ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ κόντρα στον Ίκαρο Ν. Σμύρνης, με τον Παπαρέγκα να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του και να δηλώνει «παρών» στο σκορ όποτε χρειαζόταν και όποτε ο Ίκαρος μείωνε τη διαφορά. Ο Παπαρέγκας πέτυχε 17 πόντους με 1 τρίποντο και συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις του μέχρι τώρα.

Βαγγέλης Καράμπουλας (Ιωνικός Ν.): Μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση από τον έμπειρο παίκτη του Ιωνικού Νικαίας. Σε ένα παιχνίδι που ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα κόντρα στον Διαγόρα Δρυοπιδέων, ο Καράμπουλας ήταν αυτός που «ξεκολλούσε» την ομάδα του όποτε είχε πρόβλημα, με αποτέλεσμα να πετύχει 26 πόντους και να είναι για μία ακόμα φορά ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του σε παιχνίδι με δυνατό αντίπαλο.

Ανδρέας Ψαρόπουλος (ΑΕΝ Κηφισιάς): Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν και ο παίκτης της αγωνιστικής με όσα έκανε στον αγώνα με το Ηράκλειο. Ο Ψαρόπουλος ήταν ο παίκτης που κατάφερε ουσιαστικά να ανατρέψει το σκορ στο κλειστό της Κηφισιάς την Κυριακή και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση πετυχαίνοντας τους περισσότερους πόντους του στο β’ ημίχρονο. Συνολικά ο Ψαρόπουλος πέτυχε 24 πόντους με 2 τρίποντα και ήταν καταλυτικός στην επικράτηση της ομάδας του.

Προπονητής της αγωνιστικής: Νίκος Ρήγγας (Δάφνη Δαφνίου)

Η Δάφνη Δαφνίου προερχόταν από μία δύσκολη περίοδο μετρώντας τέσσερις σερί ήττες, έχοντας τραυματισμούς και κυρίως έχοντας ζήσει το πρόβλημα της καταστροφής μέρους του γηπέδου της. Ο αγώνας με το Κορωπί ήταν ιδιαίτερα κρίσιμος τόσο από βαθμολογικής όσο και από ψυχολογικής άποψης και παρά το κακό ξεκίνημα, το κοουτσάρισμα του νεαρού φέρελπι προπονητή ήταν τέτοιο που στο τέλος η Δάφνη πανηγύρισε μία άνετη επικράτηση και επανή