Γεμάτη με συναρπαστικά παιχνίδια που κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν η Κυριακή (24/10) στη Β’ Εθνική. Η επιλογή μας λοιπόν για την καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής έγινε αφενός πιο δύσκολη, αφετέρου πιο ξεκάθαρη σε κάποιες περιπτώσεις…

Διαβάστε ποια ήταν η καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής συνολικά στη Β’ Εθνική σύμφωνα με το basketblog.gr και παρακάτω μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις επιλογές σας για τον MVP και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Χρήστος Ντακούλιας (Αιγάλεω)

Ο αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής του ματς της αγωνιστικής για το 2ο όμιλο -και όχι μόνο. Το Αιγάλεω νίκησε τον Πανιώνιο 90-88 και ο έμπειρος γκαρντ τελείωσε το ματς με 30 πόντους, τέσσερα εύστοχα τρίποντα και φυσικά το σουτ που έκρινε το νικητή 0,4’’ πριν από τη λήξη. Ήταν ο 1ος σκόρερ της αγωνιστικής σε ολόκληρη τη Β’ Εθνική και φυσικά ο πιο clutch παίκτης της ημέρας.

2. Γιάννης Μανδαλάκης (Τιτάνες Παλαμά)

Οι Τιτάνες Παλαμά σημείωσαν τη νίκη της αγωνιστικής στον 3ο όμιλο και ο Γιάννης Μανδαλάκης ήταν -ως είθισται- η ηγετική μορφή της ομάδας. Ο 36χρονος γκαρντ πέτυχε 24 πόντους με δύο εύστοχα τρίποντα και οδήγησε τους Τιτάνες στη νίκη επί της Νίκης Βόλου. Έπειτα από δύο αγώνες δεν είναι απλά ο 1ος σκόρερ στον 3ο όμιλο, αλλά και σε ολόκληρη τη Β’ Εθνική.

3. Μανόλης Μανούσος (ΑΕΝΚ)

Το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του σε επίπεδο Β’ Εθνικής πραγματοποίησε την Κυριακή ο 23χρονος φόργουορντ. Ο Μανούσος σημείωσε 20 πόντους στη νίκη της ΑΕΝΚ επί της Πανελευσινιακού, το αποτέλεσμα που ξεχώρισε από τα πέντε παιχνίδια του 1ου ομίλου. Οι 20 πόντοι αποτελούν φυσικά και ατομικό ρεκόρ για τον Μανούσο στη Β’ Εθνική, όπου μέχρι σήμερα μετρούσε συνολικά 88 πόντους σε 29 αγώνες. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν οι 19 πόντοι που είχε βάλει τη σεζόν 2020-21.

4. Νίκος Αγγελόπουλος (ΝΕ Μεγαρίδας)

Ο Νίκος Αγγελόπουλος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο κλειστό του Ζωγράφου. Ο 37χρονος πάουερ φόργουορντ έκανε -σύμφωνα με τα στατιστικά που κρατούσε η Μεγαρίδατριπλ-νταμπλ στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας του επί του ΕΦΑΟΖ (88-79), έχοντας 22 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

5. Γιώργος Μανάκας (Λεύκιππος Ξάνθης)

Το άλλο μεγάλο ντέρμπι της ημέρας (μετά το Αιγάλεω – Πανιώνιος) ήταν αυτό που έγινε στην Ξάνθη μεταξύ του Λεύκιππου και της Γέφυρας, δύο ομάδες που θεωρούνται φαβορί για την άνοδο στον 4ο όμιλο. Ο 24χρονος σέντερ έπαιξε λοιπόν τεράστιο ρόλο στη νίκη των γηπεδούχων. Αφενός επειδή ήταν -μαζί με τον Μαυρογιάννη– ο 1ος σκόρερ του Λεύκιππου και αφετέρου διότι σημείωσε τέσσερις κρίσιμους πόντους στη 2η παράταση, που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του.

Προπονητής: Κώστας Αγγέλου (Δούκας)

Ο Δούκας έκανε ίσως τη μεγαλύτερη έκπληξη της ημέρας, αλώνοντας τα Χανιά. Εκεί η ομάδα του Κώστα Αγγέλου επικράτησε με 82-78 του τοπικού ΑΟΚ, μια ομάδα με πολύ υψηλούς στόχους στο 2ο όμιλο.

Poll Maker

Poll Maker