Η πρώτη “γεμάτη” Κυριακή ήταν αυτή που πέρασε για τη Β’ Εθνική. Ο 1ος, ο 2ος και ο 3ος όμιλος έκαναν τη δική τους πρεμιέρα χθες, οπότε αποφασίσαμε να σχηματίσουμε την κορυφαία πεντάδα της αγωνιστικής συνολικά για την κατηγορία, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα 23 παιχνίδια που διεξήχθησαν.

Επί της ουσίας αναδείξαμε τον δικό μας MVP σε κάθε όμιλο και προσθέσαμε άλλον έναν παίκτη που ενδεχομένως να άξιζε το χρίσμα, αναδεικνύοντας έτσι την καλύτερη πεντάδα της Β’ Εθνικής. Διαβάστε λοιπόν ποια ήταν η καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής σύμφωνα με το basketblog.gr και παρακάτω μπορείτε να κάνετε κι εσείς την επιλογή σας για τον MVP.

1. Νίκος Μποχωρίδης (ΟΦΗ)

Ο ΟΦΗ κατέβαλε τον Ηλυσιακό με 69-64 σε ένα από τα πλέον αμφίρροπα παιχνίδια της πρεμιέρας στο 2ο όμιλο. Ο Νίκος Μποχωρίδης δεν ήταν απλά ο πρώτος σκόρερ των Κρητικών με 21 πόντους και τέσσερα εύστοχα τρίποντα. Ήταν και καθοριστικός, αφού σημείωσε δύο από τα τέσσερα τρίποντα στα τελευταία λεπτά, δίνοντας στον ΟΦΗ το προβάδισμα για τα καλά.

2. Γιάννης Καπώνης (ΚΑΟ Κορίνθου)

Ο ΚΑΟΚ σημείωσε τη νίκη της πρεμιέρας στον 1ο όμιλο, καθώς άλωσε το Ληξούρι, έχοντας ανατρέψει προηγουμένως και διαφορά 12 πόντων από την πρώτη περίοδο. Ένας από τους κύριους λόγους που συνέβη αυτό, ήταν ο Γιάννης Καπώνης. Ο 27χρονος γκαρντ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 20 πόντους και πέντε εύστοχα τρίποντα, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που έκανε το σκορ 71-75, ένα σουτ που έβαλε για τα καλά σε θέση οδηγού τον ΚΑΟΚ.

3. Αλέξης Κυρίτσης (Πανιώνιος)

Ο Αλέξης Κυρίτσης άλλαξε κατηγορία, όχι όμως και συνήθειες. Ο 39χρονος, πια, γκαρντ ανέλαβε δράση στην επίθεση από το πρώτο παιχνίδι του Πανιωνίου, σημείωσε 29 πόντους και οδήγησε τον “ιστορικό” εκ του ασφαλούς στην πρώτη του νίκη στο 2ο όμιλο επί του Κρόνου Αγίου Δημητρίου με 68-59.

4. Γιάννης Παπαχρήστος (Ίκαροι Τρικάλων)

Τι κι αν έχει φτάσει τα 41 χρόνια… Ο Γιάννης Παπαχρήστος εξακολουθεί να κάνει τη διαφορά σε επίπεδο Β’ Εθνικής. Αυτό ακριβώς που έκανε και στον εναρκτήριο αγώνα των Ικάρων Τρικάλων στον 3ο όμιλο με τον Πρωτέα Γρεβενών, βοηθώντας την ομάδα του να ελέγξει το παιχνίδι απέναντι στον επικίνδυνο Πρωτέα Γρεβενών. Ο Παπαχρήστος σημείωσε 28 πόντους με τέσσερα εύστοχα τρίποντα.

5. Γιώργος Γεωργάκης (Μακεδονικός)

Το πιο αμφίρροπο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο ήταν αυτό μεταξύ του Μακεδονικού και των Μαχητών Πειραματικό Πεύκων. Οι γηπεδούχοι ήταν εν τέλει αυτοί που πήραν το ροζ φύλλο αγώνα και μεγάλο ρόλο έπαιξε σε αυτό ο έμπειρος σέντερ, που πέτυχε 14 πόντους και ένα κρίσιμο καλάθι στα τελευταία λεπτά, βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει στο τελικό 60-58.

Για να ψηφίσετε τον κορυφαίο παίκτη της αγωνιστικής, μπείτε ΕΔΩ

Προπονητής: Αλέξανδρος Ζαβός (Αιγάλεω)

Παρά τα προβλήματα και τις απουσίες που είχε στο Παλαιό Φάληρο (οι Κουμπούρας, Ψημίτης, Βεσκούκης δεν αγωνίστηκαν), το Αιγάλεω βρήκε τον τρόπο να φύγει με τη νίκη στο μεγάλο παιχνίδι της πρεμιέρας για το 2ο όμιλο. Φυσικά και ένα μεγάλο μερίδιο αυτής πιστώνεται στον Αλέξανδρο Ζαβό, που κατέστρωσε το πλάνο της νίκης και βρήκε τις λύσεις από τους αναπληρωματικούς του, αρχίζοντας έτσι το πρωτάθλημα με μία σπουδαία νίκη.

Για να ψηφίσετε τον κορυφαίο προπονητή της αγωνιστικής, μπείτε ΕΔΩ