Μπορεί να μετράμε μόλις 2 αγωνιστικές από την έναρξη της Β’ Εθνικής, όμως ήδη το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, με τα περισσότερα παιχνίδια να είναι αμφίρροπα. Στη χτεσινή 2η ημέρα του πρωταθλήματος αρκετοί ήταν οι παίκτες που κατάφεραν να ξεχωρίσουν, με την συντακτική ομάδα του basketblog.gr να επιλέγει την κορυφαία 5αδα αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

Βασίλης Εμμανουηλίδης: Εξαιρετική εμφάνιση από τον… γερόλυκο του ΕΦΑΟΖ, με τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της Β’ Εθνικής να πετυχαίνει 27 πόντους στον χτεσινό αγώνα με το Ηράκλειο και να είναι ουσιαστικά ο παίκτης-κλειδί στην μεγάλη ανατροπή και την πρώτη νίκη της ομάδας του. Ο 40χρονος φαίνεται να έχει μπει ήδη στο κλίμα της ομάδας του, έχοντας φυσικά ηγετικό ρόλο.

Αντώνης Παπαδάκης: Εκπληκτικό παιχνίδι από τον 22χρονο γκαρντ με την Ασπίδα Ξάνθης. Ο νεαρός, ο οποίος είναι και γέννημα θρέμμα του συλλόγου ήταν ο παίκτης που οδήγησε την Ασπίδα στην ανατροπή 19 πόντους, ενώ τα 3 φαρμακερά του τρίποντα, ήταν αυτά που έδωσαν ώθηση στους συμπαίκτες και τον κόσμο της ομάδας.

Ανδρέας Κανονίδης: Άλλη μία μαγική εμφάνιση από το… «κανόνι» του Ιωνικού Νικαίας. Ο 26χρονος φόργουορντ ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι η αιχμή του δόρατος επιθετικά για την ομάδα του Μάριου Γούναρη, με τον ίδιο να πετυχαίνει 27 πόντους, εκ των οποίων οι 6 προήλθαν από τη γραμμή των 6,75.

Νίκος Ψυλέας: Ηγετική εμφάνιση από τον 37χρονο φόργουορντ του Μανδραϊκού. Ο έμπειρος παίκτης ήταν ο πλέον κομβικός στον χτεσινό αγώνα της ομάδας του με τον Πανελευσινιακό, με την παρουσία του εντός παρκέ να βοηθάει και τους υπόλοιπους, την ώρα που ο ίδιος έβαζε 18 πόντους με 2 τρίποντα.

Γιώργος Τσιάκος: Η μετεγγραφή του καλοκαιριού για τη Δάφνη Δαφνίου έκανε το θαύμα της. Ο καλύτερος σέντερ της Β’ Εθνικής έκανε ένα μαεστρικό παιχνίδι κόντρα στον Πανερυθραϊκό πετυχαίνοντας 19 πόντους, ενώ κατάφερε να σκοράρει και με τρίποντο που δεν το συνηθίζει. Το κύριο χαρακτηριστικό βέβαια της χτεσινής του εμφάνισης δεν ήταν άλλο από την ηγετική φυσιογνωμία που έβγαλε στο παρκέ, όντας μία από τις μεγάλες προσωπικότητες της Δάφνης Δαφνίου.

Προπονητής της αγωνιστικής: Νίκος Ρήγγας

Ο νεαρός κόουτς στην πρώτη του σεζόν ως πρώτος προπονητής στην Β’ Εθνική κατάφερε να κερδίσει με τις προπονητικές του αποφάσεις ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα στον Πανερυθραϊκό. Στα κρίσιμα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν η μπάλα έκαιγε, η Δάφνη Δαφνίου κατάφερε να βγάλει στο παρκέ όσα έχουν δουλευτεί τους τελευταίους μήνες, δουλειά που αποτελεί προϊόν του νεαρού φερέλπιδου κόουτς.