Δύο παίκτες των Φαναριών Νάξου, ένας του Εθνικού, ένας του ΝΕΟΛ και ένας της Ένωσης Ιλίου συνθέτουν την καλύτερη πεντάδα της χρονιάς στον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής. Όσο για τον κορυφαίο προπονητή; Εκεί ο Μιχάλης Κουρής κυριάρχησε.

Αυτά ήταν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που “έτρεξε” στο basketblog.gr από τις 28 Μαΐου μέχρι σήμερα το απόγευμα (6/6), μέσω της οποίας επιδιώξαμε να βρούμε ποιοι ήταν οι κορυφαίοι της χρονιάς βάσει των επιλογών του αναγνωστικού κοινού του σάιτ.

Διαβάστε αναλυτικά ποιοι ήταν οι “εκλεκτοί”…

1. Ο Άλκης Παππάς κέρδισε τη μάχη για τον καλύτερο πόιντ γκαρντ της χρονιάς, με διαφορά μάλιστα από τον 2ο Παναγιώτη Κόη. Ο έμπειρος άσος του ΝΕΟΛ συγκέντρωσε το 41% των ψήφων, αφήνοντας τον πόιντ γκαρντ του πρωταθλητή Παπάγου στη 2η θέση με 15%.

2. Ο Κώστας Μπασδέκης κατέκτησε την 1η θέση στη ψηφοφορία για τον καλύτερο σούτινγκ γκαρντ, και μάλιστα με ρεκόρ ψήφων έως τώρα σε όλα τα polls του basketblog.gr. Ο πρώην σούτινγκ γκαρντ του Εθνικού συγκέντρωσε 1.241 ψήφους και κέρδισε τη μονομαχία με τον Γιώργο Αγγελόπουλο του Έσπερου (945).

3. Άλλος ένας παίκτης που δεν θα παίζει την επόμενη χρονιά στην φετινή ομάδα του, ψηφίστηκε ο κορυφαίος σμολ φόργουορντ της χρονιάς. Ο λόγος για τον Σωκράτη Ψαρόπουλο, ο οποίος συγκέντρωσε 172 ψήφους για τη χρονιά που έκανε με τα Φανάρια. Δεύτερος τερμάτισε ο Αλέξανδρος Στεργιάκης της ΦΕΑ (99).

4. Ο άτυπος τίτλος του καλύτερου πάουερ φόργουορντ πήγε σε άλλον παίκτη των Φαναριών, τον Γιάννη Προδρόμου, ο οποίος συγκέντρωσε 202 ψήφους στην πιο αμφίρροπη “κούρσα” του 1ου ομίλου. Κι αυτό διότι στη 2η θέση τερμάτισε ο Μανώλης Μανούσος της ΑΕΝΚ με μόνο 18 ψήφους λιγότερες.

5. Ο Παναγιώτης Τσιουμπρής αναδείχθηκε ο κορυφαίος σέντερ του 1ου ομίλου με 262 ψήφους. Πίσω από τον ψηλό της Ένωσης Ιλίου τερμάτισε ο Παύλος Μαράκης του Παπάγου με 149.

Προπονητής: Ο Μιχάλης Κουρής δεν είχε ανταγωνισμό στη ψηφοφορία για τον προπονητή της χρονιάς, κατακτώντας με άνεση την 1η θέση με 198 ψήφους. Στη 2η θέση τερμάτισε ο Αλέξης Καρατζάς της ΦΕΑ με 64.

* Υπολογίζονται οι ψήφοι μέχρι και τις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας (6/6).