Μετά την Α2, τα βραβεία της αγωνιστικής επιστρέφουν αυτή την εβδομάδα και στη Β’ Εθνική! Μία ημέρα, λοιπόν, μετά τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής, το basketblog.gr επέλεξε την καλύτερη πεντάδα και τον προπονητή που ξεχώρισε για τη δουλειά του.

Τώρα λοιπόν είναι η σειρά σας να ψηφίσετε, ώστε να αναδείξετε τον πολυτιμότερο παίκτη της αγωνιστικής, αλλά και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Σωκράτης Ψαρόπουλος (ΝΕΟΛ)

Δεν έκανε δα και μία εμφάνιση που θα τη θυμάται για καιρό. Πέτυχε όμως ένα σουτ που στο Ληξούρι θα θυμούνται για καιρό. Ο Σωκράτης Ψαρόπουλος ήταν ο άνθρωπος του αγώνα στην Κηφισιά, όπου χάρισε στο ΝΕΟΛ τη νίκη (75-76), χάρις στο απίθανο τρίποντο που σημείωσε στην εκπνοή του αγώνα, μαρκαρισμένος, εκτός ισορροπίας και από απόσταση περίπου 10 μέτρων. Ο απολογισμός του 28χρονου γκαρντ ήταν 5 πόντοι με ένα τρίποντο. Το τρίποντο της χρονιάς έως τώρα…

2. Βασίλης Ζαρκαδούλας (Εθνικός)

Όσοι δεν τον πρόσεξαν πέρυσι στο Δούκα (όπου έβαζε σχεδόν 10 πόντους ανά αγώνα), σίγουρα θα το κάνουν φέτος στον Εθνικό. Στα 19 του χρόνια ο Βασίλης Ζαρκαδούλας μοιάζει έτοιμος να αποτελέσει μία από τις μεγάλες αποκαλύψεις του 1ου ομίλου. Στο μεγάλο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής με τον ΚΑΟΚ, ο νεαρός γκαρντ πέτυχε 26 πόντους με 6 εύστοχα τρίποντα και βοήθησε τον Εθνικό να πάρει τη νίκη με 87-93, σπάζοντας παράλληλα και το ατομικό του ρεκόρ στη Β’ Εθνική (24).

3. Αλέξανδρος Στεργιάκης (ΦΕΑ)

Η ΦΕΑ άρχισε το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και ένας καλός λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ο Αλέξανδρος Στεργιάκης. Ο 23χρονος γκαρντ πέτυχε 16 πόντους στην εκτός έδρας νίκη επί του Παπάγου και παρότι πρωτάρης στην κατηγορία, έχει αρχίσει ήδη να παραδίδει τα διαπιστευτήριά του.

4. Δημήτρης Μαργέλης (Εθνικός)

Ο Ζαρκαδούλας δεν ήταν ο μόνος νεαρός παίκτης του Εθνικού που εντυπωσίασε στην Κόρινθο. Ο Δημήτρης Μαργέλης άφησε κι αυτός εξαιρετικές εντυπώσεις, σημειώνοντας 21 πόντους στη σπουδαία νίκη των “κυανόλευκων” επί του ΚΑΟΚ. Ένα χρόνο μετά τη μικρή παρουσία του στον Χαρίλαο Τρικούπη, ο 22χρονος φόργουορντ μοιάζει έτοιμος για το step up με τη φανέλα του Εθνικού.

5. Νίκος Ματζιώρης (Πεντέλη)

Η παλιά καραβάνα της Πεντέλης έδειξε το έχει ακόμα. Αν και έχει φτάσει τα 37 χρόνια και παίζει πλέον αρκετά στη θέση “5”, ο Νίκος Ματζιώρης προσφέρει τα μέγιστα. Αυτό έκανε και την Κυριακή στην αγχωτική νίκη της Πεντέλης επί των Φαναρίων, βάζοντας 18 πόντους με δύο τρίποντα.

Προπονητής: Περικλής Ταυρόπουλος (Εσπερος)

Ο Περικλής Ταυρόπουλος έχει τον τρόπο του να αναδεικνύει νεαρούς παίκτες και αυτό κάνει και στην Καλλιθέα. Ο πολύπειρος προπονητής οδήγησε τον νεανικό Έσπερο στο 2/2 στον 1ο όμιλο της Εθνικής, με τη δεύτερη εξ αυτών των νικών να σημειώνεται στη Ραφήνα επί του Αργοναύτη.

Ποιος είναι ο MVP της 2ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής;

Σωκράτης Ψαρόπουλος (ΝΕΟΛ)
Βασίλης Ζαρκαδούλας (Εθνικός)
Αλέξανδρος Στεργιάκης (ΦΕΑ)
Δημήτρης Μαργέλης (Εθνικός)
Νίκος Ματζιώρης (Πεντέλη)
 
Created with QuizMaker

Ποιος είναι ο κορυφαίος προπονητής της 2ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής;

Κώστας Οικονομάκης (Εθνικός)
Μάρκος Τζουγανάτος (ΝΕΟΛ)
Κώστας Χαρτοματσίδης (Πεντέλη)
Ανδρέας Μπερδέσης (Αχαγιά ’82)
Περικλής Ταυρόπουλος (Εσπερος)
Αλέξης Καρατζάς (ΦΕΑ)
Ματθαίος Καραχάλιος – Νίκος Βούλγαρης (Πανελευσινιακός)
 
Created with Quiz Maker