Με τέσσερα από τα επτά παιχνίδια να διεξάγονται την Κυριακή (1/11) για την 4η αγωνιστική στον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής (αναβλήθηκαν οι αναμετρήσεις Αργοναύτης – Ενωση Ιλίου, Αχαγιά ‘82 – Πεντέλη και Πανελευσινιακός – Εσπερος), το basketblog.gr επέλεξε την καλύτερη πεντάδα και τον προπονητή που ξεχώρισε για τη δουλειά του.

Τώρα είναι η σειρά σας να ψηφίσετε, ώστε να αναδείξετε τον πολυτιμότερο παίκτη της 4ης αγωνιστικής, καθώς και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Νίκος Λιακόπουλος (ΚΑΟ Κορίνθου)

Ο Νίκος Λιακόπουλος πήγε στην Κόρινθο για να κάνει τη διαφορά και αυτό ακριβώς συνέβη στον αγώνα του ΚΑΟΚ με τα Φανάρια. Ο 37χρονος γκαρντ πέτυχε οκτώ από τους 26 πόντους του στο καθοριστικό επιμέρους 15-1 που έτρεξε η ομάδα της Κορίνθου από το 33’ έως το 38’, φτάνοντας έτσι στην πρώτη της φετινή νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Λιακόπουλος έχει 73 πόντους σε 3 αγώνες (24,3 κατά μέσο όρο) με τη φανέλα του ΚΑΟΚ.

2. Φώτης Βασιλόπουλος (Εθνικός)

Ο ηγέτης του Εθνικού έκανε άλλη μία πολύ καλή εμφάνιση στον Παπάγο, βοηθώντας τον Εθνικό να φτάσει στην 4η νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής. Ο Βασιλόπουλος έβαλε 26 πόντους με 4 εύστοχα τρίποντα και ήταν ο πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών στη νίκη επί των “στρατηγών”. Έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές μετράει συνολικά 91 πόντους συνολικά (22,7 ανά αγώνα) και είναι 1ος σκόρερ στον 1ο όμιλο.

3. Αλέξανδρος Στεργιάκης (ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ.)

Η ΦΕΑ σημείωσε τη νίκη της αγωνιστικής στην Κεφαλλονιά επί του ΝΕΟ Ληξουρίου και ο Αλέξανδρος Στεργιάκης ήταν ο πρώτος της σκόρερ με 20 πόντους και ένα εύστοχο τρίποντο. Ο 25χρονος γκαρντ, αν και rookie σε επίπεδο Β’ Εθνικής, πραγματοποιεί σταθερά εξαιρετικές εμφανίσεις και είναι μέχρι στιγμής ο δεύτερος καλύτερος σκόρερ της ΦΕΑ στο πρωτάθλημα με 54 πόντους σε τρεις αγώνες (18 κατά μέσο όρο).

4. Διονύσης Μουστόπουλος (Εθνικός)

Αν και η δύναμη πυρός του Εθνικού είναι η περιφέρειά του, διαθέτει και αρκετά ποιοτική γραμμή ψηλών. Ο Διονύσης Μουστόπουλος είναι ένας από αυτούς και το έδειξε στο “Σαλούν”, βοηθώντας σημαντικά στις μάχες κάτω από τα δύο καλάθια. Έπειτα από απουσία ενός αγώνα λόγω τραυματισμού, ο 28χρονος πάουερ φόργουορντ έκανε κόντρα στον Παπάγο την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, σημειώνοντας 14 πόντους στη νίκη των “κυανόλευκων”.

5. Γιώργος Οικονόμου (ΑΕΝΚ)

Ο Χατζηνικόλας και ο Μακρυγιάννης ήταν οι πρώτοι σκόρερ στην εκτός έδρας νίκη της ΑΕΝΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ωστόσο η καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής χρειάζεται και έναν σέντερ. Ο ψηλός της ΑΕΝΚ αξίζει περισσότερο από κάθε άλλο “πεντάρι” αυτή τη θέση. Ο Γιώργος Οικονόμου ήταν ο 3ος σκόρερ της Νέας Κηφισιάς με 14 πόντους στη νίκη επί του Ιωνικού. Σε τέσσερις αγώνες στη Β’ Εθνική έχει 52 πόντους, ήτοι 13 κατά μέσο όρο.

Προπονητής: Αλέξης Καρατζάς (ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ.)

Ο 41χρονος προπονητής ανέλαβε τη ΦΕΑ το 2017 ύστερα από διαδοχικούς υποβιβασμούς και μέσα σε μία τριετία όχι μόνο την ανέβασε για πρώτη φορά στη Β’ Εθνική, αλλά την έχει και αήττητη έπειτα από τρεις αγωνιστικές! Κάθε Κυριακή, μάλιστα, η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας σημειώνει μία ολοένα και πιο σημαντική νίκη. Μετά το “διπλό” επί του Παπάγου -και με μία εβδομάδα να μεσολαβεί- η ομάδα του Αλέξη Καρατζά άλωσε και το Ληξούρι, δείχνοντας ότι αν και νεοφώτιστη, είναι ικανή να φτάσει ψηλά σε αυτό το πρωτάθλημα.

Ποιος είναι ο MVP της 4ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής;

Νίκος Λιακόπουλος (ΚΑΟ Κορίνθου)
Φώτης Βασιλόπουλος (Εθνικός)
Αλέξανδρος Στεργιάκης (ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ.)
Διονύσης Μουστόπουλος (Εθνικός)
Γιώργος Οικονόμου (ΑΕΝΚ)
 
Created with Quiz Maker

Ποιος είναι ο κορυφαίος προπονητής της 4ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής;

Αλέξης Καρατζάς (Ν.Φ./Ν.Χ.)
Κώστας Σορώτος (ΚΑΟ Κορίνθου)
Κώστας Οικονομάκης (Εθνικός)
Στέφανος Λαδικός (ΑΕΝΚ)