Μία ημέρα μετά τα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής, το basketblog.gr επέλεξε την καλύτερη πεντάδα και τον προπονητή που ξεχώρισε για τη δουλειά του. Τώρα είναι η σειρά σας να ψηφίσετε, ώστε να αναδείξετε τον πολυτιμότερο παίκτη της αγωνιστικής, αλλά και τον κορυφαίο προπονητή.

Σημειωτέον, ο κορονοϊός εμπόδισε τη διεξαγωγή τριών αγώνων στον 1ο όμιλο και τεσσάρων στον 4ο, για ευνόητους λόγους λοιπόν τα αντίστοιχα polls για τους καλύτερους της αγωνιστικής θα δημοσιευτούν στις 12 Νοεμβρίου, μία ημέρα μετά την ολοκλήρωσή της. Αντιθέτως, δημοσιεύονται κανονικά οι καλύτεροι σε 2ο (όπου έγιναν πέντε από τα επτά παιχνίδια) και 3ο όμιλο (όπου έγιναν πέντε από τα έξι ματς).

1. Χρήστος Ντακούλιας (Παλαιό Φάληρο)

Τρία παιχνίδια έχει δώσει έως τώρα το Παλαιό Φάληρο, ισάριθμες φορές έχει αναδειχτεί πρώτος σκόρερ ο Χρήστος Ντακούλιας. Αυτή τη φορά, πάντως, η καλή εμφάνιση του 33χρονου πόιντ γκαρντ συνοδεύτηκε και με την πρώτη νίκη της ομάδας του επί του Μανδραϊκού με το πειστικό 82-59. Ο Ντακούλιας πέτυχε 19 πόντους στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής και έφτασε τους 57 στον 2ο όμιλο, όπου βρίσκεται στην 4η θέση του πίνακα των σκόρερ.

2. Στέφανος Ματσάγγος (Πρωτέας Βούλας)

Ο Πρωτέας Βούλας πετούσε… φωτιές στο χθεσινό παιχνίδι με τον Πανιώνιο και ο Στέφανος Ματσάγγος ήταν ένας από τους λόγους που συνέβη αυτό. Ο 19χρονος διεθνής (με την Εθνική Εφήβων) σούτινγκ γκαρντ ήταν σχεδόν αλάνθαστος κόντρα στην ομάδα της Νέας Σμύρνης και τελείωσε το ματς με 17 πόντους και 3 εύστοχα τρίποντα, όντας ο πρώτος σκόρερ του Πρωτέα. Οι 17 πόντοι αποτελούν επίσης και προσωπικό ρεκόρ του Ματσάγγου στις εθνικές κατηγορίες. Μέχρι πρότινος ήταν 14 από τη σεζόν 2018-19.

3. Γιάννης Λιανός (ΟΦΗ)

Ο ΟΦΗ υποχρέωσε τη Μεγαρίδα στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα και ο Γιάννης Λιανός ήταν ο ηγέτης των Κρητικών. Ο 35χρονος φόργουορντ πέτυχε 22 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ των “μελανόλευκων” στην πιο σημαντική νίκη που έχει σημειώσει έως τώρα η ομάδα του Βασίλη Ράλλη στο πρωτάθλημα. Συν τοις άλλοις, έπειτα από τρεις αγώνες ο Λιανός βρίσκεται στην 8η θέση του πίνακα των σκόρερ του 2ου ομίλου με 51 πόντους συνολικά.

4. Σπύρος Μαγκουνής (ΕΦΑΟΖ)

Ο ΕΦΑΟΖ δεν βρίσκεται απλά στην κορυφή της βαθμολογίας του 2ου ομίλου. Έχει στις τάξεις του και τον κορυφαίο σκόρερ του πρωταθλήματος έπειτα από τρεις αγωνιστικές. Ο Σπύρος Μαγκουνής φημίζεται περισσότερο ως all-around παίκτης, εντούτοις σε αυτόν τον ΕΦΑΟΖ φροντίζει να κάνει το κάτι παραπάνω στο σκοράρισμα, έχοντας μέχρι στιγμής 75 πόντους, ήτοι 25 κατά μέσο όρο! Στην άνετη νίκη επί των Μελισσίων ο 35χρονος φόργουορντ πέτυχε 27 πόντους. Ακόμα δεν έχει βάλει κάτω από 21 στο πρωτάθλημα…

5. Γιώργος Μανάκας (ΑΟΚ Χανιά)

Κάθε χρονιά που περνάει, ο 23χρονος φόργουορντ/σέντερ παρουσιάζεται ολοένα και καλύτερος, ολοένα και πιο παραγωγικός. Φέτος έχει αποκτήσει μάλιστα πρωταγωνιστικό ρόλο στα Χανιά, όπου είναι σταθερά το Νο. 2 επιθετικό όπλο της κρητικής ομάδας μετά τον Νίκο Χουχούμη. Την Κυριακή ο Γιώργος Μανάκας έκανε την καλύτερη φετινή εμφάνισή του κόντρα στον Αρη Νίκαιας. Πέτυχε 23 πόντους και βοήθησε τον ΑΟΚ να σημειώσει το πρώτο “διπλό” της ιστορίας του σε επίπεδο Β’ Εθνικής.

Προπονητής: Βασίλης Ράλλης (ΟΦΗ)

Ο ΟΦΗ πέτυχε τη νίκη της αγωνιστικής. Παρά το κακό πρώτο 15λεπτο, η ομάδα του Βασίλη Ράλλη παρέμεινε σε μικρή απόσταση από τη Μεγαρίδα και στο δεύτερο ημίχρονο πήρε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, φτάνοντας στη νίκη με 76-68. Ο ΟΦΗ έχει ουσιαστικά ίδιο και απαράλλακτο τον περσινό κορμό (με εξαίρεση τον Καραδολάμη, που έφυγε), ωστόσο παρουσιάζει εξαιρετικά δείγματα γραφής έως τώρα, δείχνοντας ικανός να πλασαριστεί στις ψηλές θέσεις του 2ου ομίλου. Αν μη τι άλλο, η δουλειά του Ράλλη έχει παίξει μεγάλο ρόλο σε αυτό.

Ποιος είναι ο MVP της 3ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής;

Χρήστος Ντακούλιας (Παλαιό Φάληρο)
Στέφανος Ματσάγγος (Πρωτέας Βούλας)
Γιάννης Λιανός (ΟΦΗ)
Σπύρος Μαγκουνής (ΕΦΑΟΖ)
Γιώργος Μανάκας (ΑΟΚ Χανιά)
 
Created with Quiz Maker

Ποιος είναι ο κορυφαίος προπονητής της 3ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής;

Βασίλης Ράλλης (ΟΦΗ)
Θοδωρής Τερζής (Πρωτέας Βούλας)
Γιάννης Μάνος (ΕΦΑΟΖ)
Ανδρέας Κεσαπίδης (ΑΟΚ Χανιά)
Αλέξης Παπαδάτος (Παλαιό Φάληρο)