Για πρώτη φορά από την έναρξη της σεζόν 2020-21, στον 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής υπήρξε πλήρης αγωνιστική δράση την Κυριακή (1/11), αφού δεν αναβλήθηκε κανένα από τα επτά παιχνίδια! Μία ημέρα λοιπόν μετά τα ματς της 4ης αγωνιστικής, το basketblog.gr επέλεξε την καλύτερη πεντάδα και τον προπονητή που ξεχώρισε για τη δουλειά του.

Τώρα είναι η σειρά σας να ψηφίσετε, ώστε να αναδείξετε τον πολυτιμότερο παίκτη της αγωνιστικής, αλλά και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Νίκος Χουχούμης (ΑΟΚ Χανιά)

Ο ΑΟΚ Χανιά μετράει τρεις νίκες στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια στον 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής και ο Νίκος Χουχούμης είναι το υπ’ αριθμόν ένα επιθετικό όπλο του. Ο αέρινος πόιντ γκαρντ πέτυχε 26 πόντους στη νέα νίκη των Κρητικών επί του Κρόνου με 82-75. Παράλληλα, σκαρφάλωσε και στη 2η θέση του πίνακα των σκόρερ της Β’ Εθνικής με 91 πόντους σε τέσσερις αγώνες (22,7 κατά μέσο όρο).

2. Νίκος Μποχωρίδης (ΟΦΗ)

Όταν τα περιθώρια άρχισαν να στενεύουν στην Κρήτη, ο Νίκος Μποχωρίδης πήρε το όπλο του. Ο 31χρονος γκαρντ πέτυχε οκτώ σερί πόντους στο σημείο που ο Πανιώνιος ξέφυγε με +8 και ξανάβαλε την ομάδα του στο ματς. Από εκεί και πέρα έγινε άλλο παιχνίδι στο Ηράκλειο, καθώς ο ΟΦΗ έκανε επιμέρους 22-7 στα τελευταία επτά λεπτά και πήρε τη νίκη με 78-71. Συν τοις άλλοις, ο Μποχωρίδης ήταν και ο πρώτος σκόρερ του ΟΦΗ με 20 πόντους (φετινό ατομικό ρεκόρ) και 4 εύστοχα τρίποντα.

3. Χρήστος Αλεξανδρόπουλος (Μανδραϊκός)

Την πρώτη φορά που εμφανίστηκε στη Β’ Εθνική (τη σεζόν 2017-18), ο Χρήστος Αλεξανδρόπουλος ήταν 20 χρόνων και είχε μικρό ρόλο στον ΕΦΑΟΖ. Στα 23 του είναι πρωταγωνιστής στον Μανδραϊκό. Την Κυριακή έκανε ατομικό ρεκόρ πόντων στη Β’ Εθνική με 29 και βοήθησε την ομάδα της Μάνδρας να σημειώσει την πρώτη της φετινή νίκη επί του Ηλυσιακού με 99-83. Παράλληλα, ανέβηκε και στην 7η θέση του πίνακα των σκόρερ του 2ου ομίλου με 65 σε 4 αγώνες (16,2 μ.ό.).

4. Θανάσης Δομπρογιάννης (Μεγαρίδα)

Ο ρόλος του 21χρονου πάουερ φόργουορντ στη “γεμάτη” ομάδα της Μεγαρίδας δεν είναι πολύ μεγάλος, κόντρα όμως στον Αρη Νίκαιας του… έδωσε και κατάλαβε. Ο Θανάσης Δομπρογιάννης ήταν ο πρώτος σκόρερ της ΝΕΜ με 20 πόντους, πέτυχε δηλαδή έξι παραπάνω απ’ όσους είχε συνολικά στα προηγούμενα τρία ματς! Οι 20 πόντοι αποτελούν παράλληλα και ατομικό ρεκόρ του στη Β’ Εθνική. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοσή του στην κατηγορία ήταν 11.

5. Διονύσης Τάταρης (Μανδραϊκός)

Ο “πύργος” του Μανδραϊκού στην ευρεία νίκη επί του Ηλυσιακού, την πρώτη στο πρωτάθλημα. Ο Διονύσης Τάταρης σημείωσε 23 πόντους με 2 τρίποντα, σπάζοντας ταυτόχρονα και το προσωπικό του ρεκόρ επιθετικής παραγωγικότητας σε αγώνα της Β’ Εθνικής, το οποίο ήταν 17 από τη σεζόν 2017-18, όταν έπαιζε στη Δάφνη Δαφνίου.

Προπονητής: Γιάννης Μάνος (ΕΦΑΟΖ)

Ο προπονητής της ομάδας-έκπληξη της χρονιάς (έως τώρα) στο 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής. Έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές η ομάδα του Ζωγράφου είναι η μόνη αήττητη στο 2ο όμιλο, έχοντας την καλύτερη επίθεση (πετυχαίνει 90 πόντους ανά αγώνα) και τη μεγαλύτερη διαφορά πόντων (+73). Ο ΕΦΟΑΖ κέρδισε τα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του με 18,2 πόντους διαφορά κατά μέσο όρο. Την Κυριακή πέρασε και από το ΔΑΪΣ, όπου επικράτησε του Δούκα με 82-73.

Ποιος είναι ο MVP της 4ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής;

Νίκος Χουχούμης (ΑΟΚ Χανιά)
Νίκος Μποχωρίδης (ΟΦΗ)
Χρήστος Αλεξανδρόπουλος (Μανδραϊκός)
Θανάσης Δομπρογιάννης (Μεγαρίδα)
Διονύσης Τάταρης (Μανδραϊκός)
 
Created with Quiz Maker

Ποιος είναι ο κορυφαίος προπονητής της 4ης αγωνιστικής στο 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής;

Γιάννης Μάνος (ΕΦΑΟΖ)
Αλέξανδρος Ζαβός (Αιγάλεω)
Ανδρέας Κεσαπίδης (ΑΟΚ Χανιά)
Σπύρος Σταθούλης (Μανδραϊκός)
Γιώργος Μάνταλος (ΝΕ Μεγαρίδας)
Βασίλης Ράλλης (ΟΦΗ)
Αλέξης Παπαδάτος (Παλαιό Φάληρο)