Από πέντε διαφορετικές ομάδες προέρχονται οι κορυφαίοι παίκτες στον 3ο όμιλο της Β’ Εθνικής, βάσει των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας που διεξήγαγε το basketblog.gr, προκειμένου να αναδείξει την καλύτερη πεντάδα της σεζόν 2021-22. Το οξύμωρο; Ουδείς εξ αυτών δεν ανήκει στις δύο κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, τον Ερμή Σχηματαρίου και τον Αίολο-Γόμφους!

Διαβάστε αναλυτικά ποιοι ήταν οι “εκλεκτοί” του αναγνωστικού κοινού του basketblog.gr τόσο για την καλύτερη πεντάδα της χρονιάς, όσο και για τον κορυφαίο προπονητή

1. Ο Γιώργος Λάππας αναδείχθηκε ο καλύτερος πόιντ γκαρντ του 3ου ομίλου. Και με πολύ μεγάλη διαφορά. Ο άσος του Έσπερου Λαμίας συγκέντρωσε 917 ψήφους και άφησε πολύ πίσω του τον Ντίνο Νικολόπουλο (607) του ΑΓΣΙ.

2. Γιάννης Μανδαλάκης και με διαφορά… Ο σούτινγκ γκαρντ των Τιτάνων Παλαμά κατέκτησε την 1η θέση στη ψηφοφορία για το κορυφαίο “δυάρι” του 3ου ομίλου, συγκεντρώνοντας 400 ψήφους. Στη 2η θέση βρίσκουμε έναν άλλον παίκτη του ΑΓΣΙ, τον Χρήστο Καννή (165).

3. Ο Μιχάλης Κοντούδης ήταν ο… αγαπημένος του αναγνωστικού κοινού του basketblog.gr στο poll για το κορυφαίο “τριάρι” του ομίλου. Ο φόργουορντ της Δόξας Λευκάδας κατέκτησε με διαφορά μάλιστα την 1η θέση με 301 ψήφους, αφήνοντας στη 2η τον Λευτέρη Ζαρμακούπη (73) του Ερμή Σχηματαρίου.

4. Ο Δημήτρης Μάντζιος του ΑΓΣΙ αναδείχθηκε ο καλύτερος πάουερ φόργουορντ του 3ου ομίλου με 205 ψήφους συνολικά, ποσοστό που ισοδυναμεί με το 54% του συνόλου. Τη 2η θέση κατέλαβε ο Σεραφείμ Θέος του Αίολου-Γόμφων με 96 ψήφους.

5. Γιώργος Παρασκευάς… δαγκωτό! Αυτό ήταν το αποτέλεσμα στη ψηφοφορία για τον κορυφαίο σέντερ του 3ου ομίλου, καθώς ο ψηλός του Ολυμπιακού Βόλου συγκέντρωσε το 74% των συνολικών ψήφων (642 από τις 862), αφήνοντας πολύ πίσω στη 2η θέση τον Μάρκο Ψάλτου (108) του ΑΓΣΙ.

Προπονητής: Ο Χάρης Φόρος συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους για την εξαιρετική πορεία του Αίολου-Γόμφων μέχρι τη 2η θέση του ομίλου με ρεκόρ 20-4. Ο προπονητής της τρικαλινής ομάδας είχε μάλιστα σχεδόν διπλάσιες ψήφους (93) από τον 2ο Σοφοκλή Τσουκανέλη (47) του ΑΓΣΙ.

* Υπολογίζονται οι ψήφοι μέχρι και τις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου (11/6).

  • Διαβάστε ακόμα τα αποτελέσματα στα polls για τον 1ο και τον 4ο όμιλο της Β’ Εθνικής.