Μετά την Α2, τα βραβεία της αγωνιστικής επιστρέφουν αυτή την εβδομάδα και στη Β’ Εθνική! Μία ημέρα, λοιπόν, μετά τα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο της Β’ Εθνικής, το basketblog.gr επέλεξε την καλύτερη πεντάδα και τον προπονητή που ξεχώρισε για τη δουλειά του.

Τώρα λοιπόν είναι η σειρά σας να ψηφίσετε, ώστε να αναδείξετε τον πολυτιμότερο παίκτη της αγωνιστικής, αλλά και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Γιώργος Λάππας (Εσπερος Λαμίας)

Ο Εσπερος Λαμίας είδε μία διαφορά 15 πόντων να κάνει φτερά στο 2ο ημίχρονο και τον Πρωτέα Γρεβενών να προηγείται (77-78) με κάτι παραπάνω από ένα λεπτό να απομένει για τη λήξη της παράτασης. Κάπου εκεί ο Γιώργος Λάππας πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Ο 34χρονος γκαρντ πέτυχε πέντε σερί πόντους και οδήγησε εκ του ασφαλούς τον Εσπερο στη νίκη με 80-78. Ο Λάππας είχε συνολικά 20 πόντους με 1 τρίποντο στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου.

2. Τριαντάφυλλος Τζακόπουλος (Δόξα Λευκάδας)

Ο Τριαντάφυλλος Τζακόπουλος ήταν η μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού για τη Δόξα Λευκάδας. Δεν άργησε να αποσβέσει ένα μικρό μέρος των χρημάτων που του προσέφεραν οι Λευκαδίτες, οδηγώντας τη Δόξα στη σπουδαία νίκη επί των Ικάρων Τρικάλων με 74-63. Ο Τζακόπουλος άρχισε το πρωτάθλημα με 21 πόντους και 5 εύστοχα τρίποντα.

3. Νίκος Μπουργανός (Αίολος Τρικάλων)

Ο Αίολος τα βρήκε σκούρα στη δική του πρεμιέρα, ωστόσο κατάφερε να καταβάλει το IBC με 74-68. Ο πρώτος σκόρερ των Τρικαλινών ήταν ο Νίκος Μπουργανός με 22 πόντους και 3 εύστοχα τρίποντα. Παράλληλα, στον 58ο αγώνα του σε επίπεδο Β’ Εθνικής, ο 25χρονος γκαρντ/φόργουορντ έκανε και νέο ατομικό ρεκόρ πόντων.

4. Φώτης Τάσσος (Νίκη Βόλου)

Ο Σάκης Κουτίνας ήταν ο πρώτος σκόρερ της Νίκης Βόλου στη δύσκολη εντός έδρας νίκη επί της ΧΒΑ (73-69). Ο Φώτης Τάσσος έκανε όμως πολλή δουλειά κάτω από τα δύο καλάθια, βοηθώντας τους Βολιώτες να αρχίσουν με το δεξί το πρωτάθλημα του 3ου ομίλου. Ο έμπειρος φόργουορντ/σέντερ πέτυχε 14 πόντους.

5. Τάσος Δημητριάδης (Ερμής Σχηματαρίου)

Έφτιαξε την καριέρα του μέσω της Β’ Εθνικής και στο πρώτο του παιχνίδι στην κατηγορία έπειτα από έξι χρόνια, έδειξε ότι παραμένει σημείο αναφοράς σε αυτό το επίπεδο. Ο 38χρονος, πια, Τάσος Δημητριάδης ήταν ο κορυφαίος του Ερμή Σχηματαρίου στη νίκη επί των Μαχητών Πειραματικού Πεύκων (61-72), βάζοντας 26 πόντους με δύο τρίποντα. Παρεμπιπτόντως, ο Δημητριάδης έφτασε τους 2.697 πόντους στη Β’ Εθνική και ξεπέρασε στην 22η θέση του ιστορικού πίνακα τον Νεκτάριο Μάρουσιτς (2.694).

Προπονητής: Θανάσης Κασαπίδης (Δόξα Λευκάδας)

Η Δόξα Λευκάδας έριξε πολύ το μπάτζετ της αυτό το καλοκαίρι, καθώς και το μέσο όρο ηλικίας. Πήρε πάντως τον κατάλληλο άνθρωπο, προκειμένου να διαχειριστεί ένα τέτοιο ρόστερ: τον Θανάση Κασαπίδη. Η Δόξα Λευκάδας σημείωσε τη νίκη της πρεμιέρας και ο προπονητής της αξίζει τον άτυπο τίτλο του κόουτς της αγωνιστικής.

Ποιος είναι ο MVP της 1ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο της Β’ Εθνικής;

Γιώργος Λάππας (Εσπερος Λαμίας)
Τριαντάφυλλος Τζακόπουλος (Δόξα Λευκάδας)
Νίκος Μπουργανός (Αίολος Τρικάλων)
Φώτης Τάσσος (Νίκη Βόλου)
Τάσος Δημητριάδης (Ερμής Σχηματαρίου)
 
Created with Quiz Maker

Ποιος είναι ο κορυφαίος προπονητής της 1ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο της Β’ Εθνικής;

Νίκος Οικονόμου (Ερμής Σχηματαρίου)
Θανάσης Κασαπίδης (Δόξα Λευκάδας)
Χάρης Φόρος (Αίολος Τρικάλων)
Γιάννης Σοφογιάννης (Εσπερος Λαμίας)
Ανδρέας Μαύρος – Γιώργος Κοσμάτος (Νίκη Βόλου)