Μετά την Α2, τα βραβεία της αγωνιστικής επιστρέφουν αυτή την εβδομάδα και στη Β’ Εθνική! Μία ημέρα, λοιπόν, μετά τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο της Β’ Εθνικής, το basketblog.gr επέλεξε την καλύτερη πεντάδα και τον προπονητή που ξεχώρισε για τη δουλειά του.

Τώρα λοιπόν είναι η σειρά σας να ψηφίσετε, ώστε να αναδείξετε τον πολυτιμότερο παίκτη της αγωνιστικής, αλλά και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Λευτέρης Γαλανίδης (Αίας Ευόσμου)

Λίγοι γνωρίζουν τα κατατόπια της Β’ Εθνικής όπως ο Λευτέρης Γαλανίδης. Ο 33χρονος πόιντ γκαρντ διανύει τη 14η σεζόν του στην κατηγορία, είναι 4ος σε αγώνες (309) και εκτός απροόπτου κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα εισέλθει και στο ιστορικό Top 10 των σκόρερ. Εκτός των άλλων, την Κυριακή οδήγησε τον Αίαντα και στη 2η νίκη του στον 4ο όμιλο με τους 22 πόντους που πέτυχε κόντρα στην Αρετσού.

2. Κώστας Βλάσιος (ΧΑΝΘ)

Ο Κώστας Βλάσιος πήγε από τον Αρη στη ΧΑΝΘ και μοιάζει έτοιμος να δείξει τι αξίζει. Ο 19χρονος διεθνής (με τις εθνικές ομάδες παίδων και εφήβων) γκαρντ πέτυχε 22 πόντους με τρία εύστοχα τρίποντα στο εντυπωσιακό “διπλό” της ΧΑΝΘ στις Σέρρες επί των Ικάρων με 72-86, ανεβάζοντας παράλληλα το φετινό μέσο όρο του στους 22,5.

3. Αντώνης Γκαβέζος (Ευκαρπία)

Η Ευκαρπία νίκησε πολύ εύκολα τον Ερμή Λαγκαδά (86-74), δείχνοντας πάλι πολύ καλά δείγματα γραφής, όπως άλλωστε συνέβη και στην πρεμιέρα -παρά την εκτός έδρας ήττα από τη Γέφυρα. Ο Αντώνης Γκαβέζος ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ευκαρπίας με 21 πόντους (και ένα τρίποντο). Παράλληλα, ο 23χρονος φόργουορντ έκανε και νέο ατομικό ρεκόρ πόντων στη Β’ Εθνική.

4. Γιώργος Φλιάτης (Πανσερραϊκός)

Ο Γιώργος Φλιάτης ήταν ο πρώτος σκόρερ του Πανσερραϊκού στην εκτός έδρας νίκη επί του ΚΑΟΧ με 60-65, την πρώτη των “κόκκινων” στη Β’ Εθνική. Ο 25χρονος φόργουορντ πέτυχε 18 πόντους και κάλυψε παράλληλα κάτω από τα δύο καλάθια και το κενό του Γιάννη Κακιούζη, που αποχώρησε τραυματίας στο 22’.

5. Γιώργος Μπρόζος (Γέφυρα)

Η Γέφυρα κέρδισε εύκολα το μεγάλο ντέρμπι του 4ου ομίλου και ο Γιώργος Μπρόζος ήταν ο οδηγός της. Ο έμπειρος φόργουορντ πέτυχε 19 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ των “πορτοκαλί”, οι οποίοι διπλασίασαν τις νίκες τους στο πρωτάθλημα, δείχνοντας εξ αρχής γιατί θεωρούνται το μεγάλο φαβορί για την άνοδο στην Α2.

Προπονητής: Νίκος Κεραμέας (ΧΑΝΘ)

Η νεανική ομάδα της ΧΑΝΘ έχει τον κατάλληλο δάσκαλο στον πάγκο της. Ο Νίκος Κεραμέας έχει να διαχειριστεί ένα ρόστερ με μέσο όρο ηλικίας τα 19,7 χρόνια (παρά την παρουσία του 40άρη Συμεωνίδη), αλλά μέχρι στιγμής τα καταφέρνει μια χαρά. Την Κυριακή η ΧΑΝΘ πέτυχε ίσως την πιο ηχηρή νίκη της 2ης αγωνιστικής, επικρατώντας εύκολα στις Σέρρες των Ικάρων με 72-86.

Ποιος είναι ο MVP της 2ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο της Β’ Εθνικής;

Λευτέρης Γαλανίδης (Αίας Ευόσμου)
Κώστας Βλάσιος (ΧΑΝΘ)
Αντώνης Γκαβέζος (Ευκαρπία)
Γιώργος Φλιάτης (Πανσερραϊκός)
Γιώργος Μπρόζος (Γέφυρα)
 
Created with QuizMaker

Ποιος είναι ο κορυφαίος προπονητής της 2ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο της Β’ Εθνικής;

Νίκος Κεραμέας (ΧΑΝΘ)
Ανδρέας Καραπιπερίδης (Γέφυρα)
Χρήστος Νίκου (Ευκαρπία)
Στέργιος Ποργιόπουλος (Πανσερραϊκός)
Γιώργος Zαφειρούδης (Αίας Ευόσμου)
Χρήστος Βαχαρίδης (Λεύκιππος)